Poziție ergonomică

2020/06/03

Poziția corectă în picioare la locul de muncă

Ce înseamnă de fapt o poziție ergonomică când stăm în picioare? Fiecare angajat ar trebui să fie întotdeauna atent la poziția sa. Dacă petrecem un timp îndelungat în picioare ar trebui să ne detensionam capul și să îl ținem drept, să împingem pieptul în față, pentru a evita o poziție cambrată, să îndreptăm bazinul, să flexăm ușor genunchii și să menținem posteriorul și zona abdominală întotdeauna ușor tensionate. În cele din urmă nu suntem la ora de sport, ci la locul de muncă.

O poziție ergonomică în picioare la locul de muncă nu este chiar atât de simplă. Pardoselile dure din beton și stratul suport neflexibil fac imposibilă postură corectă a spatelui în timpul lucrului. Pentru a asigura ergonomia la locul de muncă și în unități, multe companii utilizează acum covorașe ergonomice pentru locul de muncă.

Un loc de muncă în picioare bine dotat promovează „agilitatea”, concentrarea și o poziție ergonomică în picioare. Covorașele ergonomice și covorașele anti-epuizare facilitează muncă și o poziție fără dureri la locul de muncă de lângă echipamente, în spatele tejghelei sau la banda rulantă. Această investiție în covorașe ergonomice pentru locul de muncă este profitabilă, deoarece zilele de concediu medical scad și angajații nu sunt întrerupți din fluxul de lucru de simptome dureroase.

Ergonomia locului de muncă în picioare wt$

Cum sunt concepute covorașele ergonomice?

Covorașele ergonomice pentru locul de muncă pot fi recunoscute în principal prin faptul că sunt deosebit de moi. În general se poate spune că cu cât mai gros este un covoraș, cu atât mai ergonomic este. Totuși un covoraș pentru locul de muncă nu poate fi pur și simplu dotat cu un strat gros de spumă și pus în hală. Trebuie întotdeauna avut în vedere unde va fi utilizat acel covoraș. Covorașele ergonomice pentru locul de muncă trebuie de exemplu în multe locuri să fie pretabile pentru deplasarea vehiculelor. Anumite covorașe sunt plate la margini, pentru a nu îngreuna în mod inutil accesul utilajelor de transport, aceste modele sunt însă și produse special în acest scop și din materiale robuste. Alte covorașe anti-epuizare au asemenea margini aplatizate doar ca să prevină împiedicarea.

Vedeți profilul unui covoraș industrial ergonomic care este îndeosebi adecvat pentru locurile de muncă de lângă utilaje. Pe lateral acesta este plat și în interior este căptușit, ceea ce facilitează o poziție comodă pe suprafața sa.

Ergonomia locului de muncă în picioare wt$

Ar trebui de asemenea avut în permanență în vedere cu ce intră în contact suprafața unui covoraș de la locul de muncă. În procesarea metalelor, unde se sudează și se polizează, unele covorașe nu pot rezista mult timp și în plus reprezintă un pericol, deoarece nu sunt ignifuge și nu sunt adecvate pentru a fi utilizate în apropierea locurilor de sudură. La achiziția covorașelor ergonomice pentru locul de muncă ar trebui deci să aveți în vedere materialul acestora și funcțiile pe care trebuie să le îndeplinească.

Ergonomia locului de muncă în picioare ler

Covorașele ergonomice industriale ar putea de exemplu să trebuie să îndeplinească cerința de a fi rezistente la uleiuri și chimicale în concentrațiile uzuale ale acestora, deoarece la locurile de muncă sunt manipulate aceste substanțe. Și cu privire la aceste cerințe trebuie să fim conștienți dinainte în anumite unități. Deoarece producătorilor le sunt cunoscute diversele cerințe pe care covorașele ergonomice pentru locurile de muncă trebuie să le îndeplinească, există diverse modele cu diverse funcții.

Ergonomia locului de muncă în picioare ler

Cum funcționează statul în picioare ergonomic la locul de muncă?

Covorașele pentru locul de muncă groase și moi facilitează mișcarea continuă a corpului. În timp ce corpul și spatele rămân de obicei constant în aceiași poziție în cazul unei pardoseli dure de beton și se tensionează, covorașele ergonomice fac ca corpul să se echilibreze în mod repetat. Mușchii și articulațiile rămân în mișcare. Aceasta este o condiție de bază pentru o postură sănătoasă a spatelui. Nu degeaba învățăm încă din copilărie că ruginim dacă stăm pe loc. Vedeți singuri care sunt zonele corpului care rămân în mișcare în cazul unei poziții ergonomice în picioare și ce simptome sunt astfel minimizate și în unele cazuri complet evitate.

Dureri articulare și musculare

Simptomele care apar frecvent sunt tensionările, astfel apărând și durerile de cap. Tulburările de vedere și sensibilitatea la zgomot pot fi simptome adiacente. Și durerile de burtă pot apărea în urma unei poziții tensionate. Durerile de picioare și ale labei piciorului nu pot fi evitate, iar fluxul sanguin de la picioare de la inimă are nu de puține ori de suferit. Prin simptomele fizice crește în plus și stresul psihic, care împiedică de multe ori o relaxare la sfârșitul zilei de lucru.

Toate aceste simptome pot fi evitate cu un covoraș ergonomic.

Ergonomia locului de muncă în picioare ler

Covorașe ergonomice în shopul nostru web

Găsiți covorașele ergonomice pentru locul de muncă la covorașe industriale. Pe lângă caracteristicile ergonomice, covorașele oferite aici mai îndeplinesc și o multitudine de alte funcții, cum ar fi că sunt antialunecare sau rezistente la chimicale. În magazinul nostru web găsiți un sistem practic de ghidaj pentru covorașe, care descrie caracteristicile diferite ale acestora și prezintă imaginile aferente. Aceste imagini se regăsesc la produsele din shopul nostru online, astfel încât puteți vedea din prima dacă un covoraș satisface cerințele dorite de dumneavoastră.