Scaune de lucru

Pentru o postură sănătoasă: scaunele de lucru ergonomice sunt adaptate în funcție de cerințele din diferite industrii. De la scaunele de lucru pentru atelier și lucrări mecanice, până la modele pentru laborator sau cabinete medicale – la kaiserkraft găsiți scaunele de lucru potrivite pentru compania dumneavoastră.

În categoria Scaune de lucru vă oferim produse ale următoarelor mărci: bimos, meychair, eurokraft pro, eurokraft basic, Dauphin.

Filtrele dvs.
  Marcă
  Tip de produs
  Durabilitate
  Capacitatea portantă
  Caracteristică
  Culoarea şezutului
  Materialul şezutului
  Mecanismul şezutului
  Varianta cadrului
  Preţ brut
  Preţ net
  Relevant
  Număr articole: 97

  Scaune de lucru: pentru o postură sănătoasă  Scaunele de lucru moderne sunt ergonomice și susțin o postură sănătoasă. Astfel, ele permit efectuarea unor activități care presupun perioade mai lungi de stat pe scaun – fără a afecta spatele. În plus, scaunele de lucru pentru atelier, zone ESD și altele similare îndeplinesc standardele funcționale pentru domeniul lor de utilizare. În cele ce urmează, veți afla care sunt cerințele suplimentare, pe care scaunele de lucru ergonomice ar trebui să le îndeplinească.  Ce este important pentru alegerea scaunelor de lucru?  Fie în laborator, pe linii de producție sau în birou: domeniul de utilizare presupune cerințe speciale în ceea ce privește funcționalitatea, echiparea și ergonomia unui scaun de lucru. Pentru ca acestea să fie îndeplinite, trebuie respectate următoarele puncte:  1. Un scaun de lucru trebuie să fie adaptat la înălțimea de ședere individuală și la raza de mișcare.

  2. Prin suporturi, mecanisme și accesorii de urcare, scaunele ergonomice susțin sănătatea spatelui utilizatorului.

  3. În zone precum camere sterile și laboratoare, scaunele de lucru trebuie să îndeplinească norme privind conductivitatea sau emisiile de particule.

  4. Modelele moderne sunt solide, durabile și pot fi curățate în mod igienic.


  Mai mult decât atât, în anumite domenii există standarde și norme privind scaunele de lucru. Toate modelele din gama de produse îndeplinesc cerințele minime ale standardului DIN 68877 pentru scaune de lucru industriale. Anumite scaune de laborator îndeplinesc și cerințe suplimentare. Acestea includ, de exemplu:  • Pentru camere sterile: Ghidul EU-GMP pentru camere sterile, DIN EN ISO 14644-1 și US Federal Standard 209E

  • Pentru zone ESD: EN 61340-5-1

  • Pentru laboratoare: Norme de igienă pentru laboratoare


  Pe lângă cerințele specifice ale unui post de lucru, există criterii suplimentare care influențează alegerea unui scaun de lucru potrivit: înălțimea, greutatea și condițiile de sănătate ale utilizatorului.  Avantajele scaunelor de lucru ergonomice  Ergonomia reprezintă cel mai important aspect al scaunelor de lucru pentru atelier și industrie. Pentru că modelele moderne încurajează utilizatorul care stă jos să facă mai multă mișcare. Acest lucru previne defectele posturale, chiar și în timpul perioadelor lungi petrecute pe scaun. Șezutul și spătarul unui scaun de lucru ergonomic susțin, de asemenea, punctele importante de detensionare ale corpului și permit o ședere dinamică: un spătar cu contact permanent urmează orice mișcare a utilizatorului. În ceea ce privește mecanismul sincron, șezutul se mișcă, de asemenea, analogic. Șezuturile reglabile și înclinabile, cu zone tapițate, detensionează suplimentar coloana vertebrală.  Modelele de calitate superioară conferă totodată un nivel de siguranță standard, datorită cadrelor plate cu cinci picioare. Scaunele de lucru cu role cu frânare în funcție de sarcină sunt ușor manevrabile și oferă libertare de mișcare. Spătarele înguste au avantajul suplimentar de susținere a spatelui, oferind însă suficient spațiu pentru mișcare – ceea ce este practic, în primul rând, în laborator. Grației opțiunii de ajustare progresivă a înălțimii, scaunele de lucru rotative, de calitate superioară, pot fi adaptate individual în funcție de angajații dumneavoastră.  Scaune de lucru: diverse tapițerii și huse  Pe lângă criteriile ergonomice de selecție pentru scaunele de lucru, există inclusiv aspecte individuale: acestea includ tapițeria și husele. În medii solicitante, precum o hală de producție, spuma integrală este o alegere potrivită. Fiindcă aceasta este sigură inclusiv împotriva scânteilor. În schimb, pielea sintetică este ușor de curățat și adecvată, de exemplu, pentru zone administrative. Într-un mediu cu influențe mecanice reduse se potrivesc scaunele de lucru cu tapițerii textile – acestea permit pielii să respire foarte bine.  Aveți întrebări referitoare la această categorie de produse sau doriți să primiți consultanță? Intrați în contact cu noi. Echipa noastră prietenoasă vă sprijină cu plăcere să alegeți scaunele de lucru pentru compania dumneavoastră.
  V-ar putea interesa și aceste produse:  Casetiere cu sertare | Gestionarea cablurilor | Vestiare de haine | Covorașe de protecție | Aspiratoare de podea