Îmbrăcăminte de lucru ESD

Cu hainele corecte împotriva descărcărilor electrostatice? Nicio problemă – îmbrăcămintea de lucru ESD nu este doar confortabilă, ci inclusiv extra-sigură.

În categoria Îmbrăcăminte de lucru ESD vă oferim produse ale următoarelor mărci: Uvex.

Marcă
Tip de produs
Caracteristică
Relevant
Număr articole: 10

Îmbrăcăminte de lucru ESD – atrăgătoare în mod sigurRelaxarea este bună. Mai puțin atunci când vorbim despre egalizările nedorite de tensiune pe componentele sensibile. Dimpotrivă, ar trebui să preveniți astfel de fenomene și să vă echipați angajații din zone EPA (Electrostatic Protected Areas) cu îmbrăcăminte de lucru ESD. În mod special încălțămintea joacă un rol esențial – și este atrăgătoare cu siguranță. Găsiți acum, în magazinul nostru online, pantofi de lucru ESD siguri!
Ce oferă îmbrăcămintea profesională ESD?Omul este unul dintre factorii determinanți, care declanșează descărcări electrostatice nedorite la postul de lucru ESD și poate să deterioreze astfel dispozitive sau componente electronice sensibile. Îmbrăcămintea ESD, precum încălțămintea de siguranță ESD, are rolul de a împiedica aceste fenomene.Încălțămintea de siguranță dispune de toate caracteristicile pantofilor de lucru convenționali, precum o protecție pentru degete sau tălpi exterioare antiderapante și rezistente la substanțe periculoase. În plus, toate elementele esențiale ale pantofilor sunt concepute astfel încât să fie antistatice și neconductoare termice. Prin urmare, în timpul mersului nu se poate acumula tensiune prin fricțiune, care ar fi compensată brusc.
Ce prevederi legale se aplică pentru îmbrăcămintea de lucru ESD?Standardul DIN 61340-5-1 conține cele mai importante prevederi referitoare la protecția componentelor electronice împotriva fenomenelor electrostatice. Acesta specifică faptul că îmbrăcămintea de lucru ESD trebuie să protejeze în special obiectul care urmează a fi prelucrat – chiar dacă pantofii îndeplinesc condițiile cu privire la echipamentul individual de protecție (EIP) pentru oameni. Chiar și cele mai mici tensiuni trebuie să fie prevenite. Rezistența unui pantof ESD trebuie să fie între 7,5 x 105 și 3,5 x 107 ohmi. Mai mult decât atât, capacitatea de a permite pielii să respire și ergonomia reprezintă componente importante, care vizează în primul rând sănătatea angajaților.
Ce altceva mai este recomandat?Considerați activitatea în zonele EPA ca un sistem închis, în care fiecare pas ar trebui să fie împământat perfect.În zonele ESD, în timpul statului în picioare și al mersului, această împământare poate fi garantată doar prin combinația între încălțăminte de lucru ESD și covoare ESD. Suplimentar, se recomandă banda pentru călcâi ESD. Mai mult decât atât, atunci când stau pe scaun, angajații dumneavoastră ar trebui să poarte accesorii ESD, precum o brățară ESD împământată.De asemenea, toate celelalte obiecte de lucru și de mobilier atinse și folosite de angajat trebuie verificate în ceea ce privește capacitatea lor ESD. Acest proces începe cu scaunele și mesele ESD și se încheie cu echipamentele de transport ESD și raftul ESD.În ghidul nostru de produse ESD: protecție împotriva descărcărilor cu consecințe grave aflați mai multe detalii, care fac manipularea electronicelor să fie și mai simplă.Nu ezitați să ne contactați, dacă mai aveți întrebări deschise cu privire la încălțămintea de lucru ESD; vă ajutăm cu plăcere în continuare.