Dulapuri de laborator, dulapuri pentru camere sterile

Laboratoarele sau camerele sterile nu pot fi niciodată prea igienice. Declarați război particulelor și contaminării – cu dulapuri pentru laborator și dulapuri pentru camere sterile, care își merită numele!

În categoria Dulapuri de laborator, dulapuri pentru camere sterile vă oferim produse ale următoarelor mărci: eurokraft basic.

Marcă
Tip de produs
Durabilitate
Relevant
Număr articole: 47

Dulapuri pentru laborator și dulapuri pentru camere sterile: adio impuritățiDulapurile din oțel convenționale nu vă vor ajuta prea mult în laboratoare și camere sterile reglementate în mod strict. În definitiv, aici manipulați ocazional substanțe periculoase, trebuie să evitați contaminările și aveți nevoie de siguranță pentru dumneavoastră și pentru materialele de lucru. Acest motiv este suficient pentru ca legiuitorii și rațiunea să impună cerințe stricte în ceea ce privește dulapurile pentru laborator și dulapurile pentru camere sterile.
Ce condiții trebuie să îndeplinească dulapurile pentru laborator și dulapurile pentru camere sterile?Granița între laborator și cameră sterilă este adesea fluidă, în schimb însă, nu și granița între un dulap convențional din oțel și un dulap pentru laborator și camere sterile. În aceste zone operaționale, dulapurile ar trebui să prezinte următoarele caracteristici:  • realizate din oțel inoxidabil (cameră sterilă), respectiv panou aglomerat din lemn, cu strat de rășină (laborator)

  • rezistente la frig, căldură, umiditate și substanțe chimice

  • absolut igienice

  • ușor de curățat și dezinfectat

  • cu opțiuni de echilibrare pe suprafețe denivelate

  • rezistente la uzură și coroziune

  • cu posibilitate de încuiere, respectiv capacitate de asigurare


Pentru depozitarea anumitor substanțe chimice trebuie folosite, suplimentar, dulapuri ecologice, respectiv trebuie adoptate măsuri în vederea depozitării substanțelor periculoase în siguranță.
Care este diferența dintre dulapurile pentru laborator și dulapurile pentru camere sterile?Într-un laborator medical sau în departamentul dumneavoastră pentru asigurarea calității, concentrația de particule este mai puțin importantă decât evitarea generală a contaminării probelor dumneavoastră.Prin urmare, dulapurile de calitate superioară pentru laborator – de la dulapul de laborator pentru substanțe chimice și până la dulapul de pardoseală pentru laborator – nu trebuie să fie realizate din oțel inoxidabil. Suprafețele melaminate sunt ușor și eficient de curățat, în timp ce polițele reglabile pe înălțime fac ca dulapurile să se adapteze în mod flexibil. Mai mult decât atât, posibilitatea de încuiere este impusă din punct de vedere legal, pentru a preveni accesul neautorizat la substanțe chimice sau la probe.În camera sterilă, particulele nu trebuie să aibă nici cea mai mică șansă. Deși obțineți acest lucru, în primul rând, cu ajutorul instalațiilor de filtrare și pompare, dulapurile pentru camere sterile reprezintă un pilon important în conceptul încăperilor. Suprafețele rezistente la frecare, care nu rețin niciun fel de particule sau microbi, sunt indispensabile aici. Dulapurile din oțel inoxidabil, care sunt construite cât mai neted posibil, reprezintă alegerea potrivită.
Cum găsesc dulapurile potrivite pentru laboratoare și camere sterile?Gama noastră de la kaiserkraft reflectă stadiul legal actual. În ghidurile și reglementările privind echipamentele și protecția muncii, puteți citi fără ambiguitate ce materiale și ce dulapuri pentru laborator sau camere sterile sunt autorizate pentru nevoile dumneavoastră.Acestea includ, printre altele, standardul DIN 14470 pentru dulapuri de depozitare și SN EN 14727 „Mobilier de laborator – dulapuri și rafturi pentru laboratoare – cerințe și metode de verificare''. Pentru camerele sterile se aplică, printre altele, Regulamentul Tehnic VDI 2083, fișa 4.1.Nu aveți timp pentru o lectură lungă? Atunci, consultați, de exemplu, ghidul nostru privind diferența între cameră sterilă și cameră curată, precum și ghidul pentru proiectarea echipamentelor de laborator. Vreți să vă simplificați și mai mult treaba? Pur și simplu contactați-ne!
V-ar putea interesa și aceste produse:Extensii telescopice | Vitrine de perete | Dulapuri înalte | Coșuri de sârmă | Compartimente pentru sertare | Rafturi cu polițe | Dulapuri din oțel Pavoy