Fitness

Fitness după serviciu? Bună idee! Cel mai bine direct în zona de fitness amenajată în compania dumneavoastră. Pentru că astfel se menține sănătatea angajaților moderni.

Fitness la postul de lucru: lipsa de mișcare și-a luat liberSporturile de companie reprezintă stimulentul momentului. Fiindcă, între timp, oricine știe că mișcarea și antrenamentul regulat contracarează efectele negative tipice ale muncii în fața ecranelor sau ale tensiunilor unilaterale. Însă pur și simplu achiziționați echipamente de antrenament fade, sau grăbiți personalul în jurul halei de producție? Fitness-ul modern în cadrul companiei este mult mai plăcut! Avem vești bune și pentru toți cei care lucrează tot mai mult la biroul de acasă – trimiteți-le angajaților dumneavoastră aparate de fitness ușoare și practice, direct la domiciliu.
Cum implementez o zonă de fitness în companie?Un antrenament complet de fitness este compus din trei elemente: bodyweight, respectiv antrenamente de forță, cardio fitness și exerciții de relaxare, în direcția yoga și pilates. Vă puteți amenaja spațiul dedicat antrenamentelor din cadrul companiei, conform acestor trei piloni: • Spațiu pentru aparate de fitness și spații deschise pentru exerciții libere de relaxare sau fitness

 • Podea ușor amortizantă, prietenoasă cu articulațiile

 • Oglinzi mari, respectiv suprafețe placate cu oglinzi pentru verificarea posturii și a execuției corecte

 • Concept bine gândit de ventilație, respectiv de încălzire (fără curenți de aer, ventilație ușoară)

 • Lămpi cu lumină plăcută, fără efect de orbire – iluminare uniformă fără umbre

 • Vestiar și toaletă conectate sau integrate


În acest sens, aveți nevoie de reguli de conduită specifice, pentru angajații care folosesc aparatele de fitness, și ar trebui să vă gândiți inclusiv la un concept pentru igienă și curățenie.
Ce aparate de fitness sunt potrivite pentru sporturile practicate în cadrul companiei?Nu amenajați nici prea complicat, dar nici prea la modă sau într-o singură direcție. Aparatele de fitness mari pentru sportul la locul de muncă ar trebui să fie ușor de învățat, să antreneze tot corpul și să aibă un risc relativ scăzut de rănire. Totodată, ar trebui să aveți în vedere media de vârstă a personalului dumneavoastră. Sunt excelente următoarele: • Benzi de alergare și cross-trainer

 • Aparate de vâslit

 • Biciclete statice

 • Biciclete de companie (și mersul pe bicicletă reprezintă o contribuție la mișcarea zilnică a angajaților în cadrul companiei)


Echipamentele de mărime mică, precum ganterele libere și o bancă pentru haltere sunt o bună completare a sălii de fitness, însă stațiile de forță cu greutăți, acționate cu cablu, sunt mai sigure, în general. Din motive de igienă, accesoriile de fitness reprezintă, mai degrabă, o achiziție personală, însă pot fi puse la dispoziție de către companie, ca stimulent. Acest lucru este valabil, de exemplu, pentru saltele de fitness sau yoga.
Ce avantaje are angajatorul dacă oferă facilități sportive în cadrul companiei?Pe lângă angajați plini de energie, relaxați și mai puțin predispuși la îmbolnăvire, angajatorii beneficiază de fitness-ul corporativ inclusiv la alte niveluri: • Consolidarea brandului de angajator și a atractivității pentru noi candidați

 • Consolidarea spiritului de echipă și spațiu pentru brainstorming creativ