Roți și role

Roata este în continuare considerată cea mai importantă invenție din istoria umanității. Nu este de mirare, fiindcă roțile și rolele pun totul în mișcare. Chiar și aparatele dumneavoastră de transport, mobilierul și scaunele. Alegeți de la noi roțile adecvate, în funcție de locul de utilizare, de mediul de lucru și suprafața pardoselii.
Îndrumar de achiziţii pentru categoria Roți și role

Roți și role – deplasare liberă în orice mediuNu doriți să vă ridicați de fiecare dată când aveți nevoie de un document din dulap sau când vreți să acționați întrerupătorul pentru lumini? Câteva role la scaunul de birou vă permit să rămâneți mobili în timp ce stați jos și să ajungeți, dintr-o mișcare, de pe o parte pe cealaltă a biroului dumneavoastră. Iar dacă aveți nevoie de un palet din depozit, rolele de pe căruciorul elevator garantează că rămâneți relaxați în timpul transportului.La kaiserkraft găsiți o gamă largă de roți și role pentru mobilier, scaune de birou și echipamente de transport de toate tipurile. Vă mai rămâne doar să le alegeți pe cele potrivite, pentru ca dumneavoastră și sarcinile pe care le deplasați să ajungeți, comod și în siguranță, dintr-un punct în altul.Care este diferența exactă între roți și role?În esență, o rolă este o roată „îmbrăcată''. În timp ce o roată este compusă doar din strat de rulare/bandaj, jantă și rulment, unei role i se adaugă o carcasă, care include rulmentul și dispozitivul de fixare.În acest context, rolele se împart în roți pivotante și roți fixe. Așa cum sugerează numele, roțile pivotante sunt rotative, în timp ce cele fixe nu se mișcă. De regulă, în cazul cărucioarelor de transport, se combină două roți pivotante și două roți fixe. Dacă – de exemplu, într-un spațiu foarte restrâns – este necesară o manevrabilitate peste medie, puteți apela la patru roți pivotante. Totuși, acest lucru va afecta deplasarea în linie dreaptă. După cum vedeți, decizia de cumpărare a rolelor trebuie să fie bine gândită.Ce deosebește roțile de role?La prima vedere, toate arată destul de asemănător, dar există, de fapt, multe aspecte diferite între roți și role. Cele mai importante dintre ele sunt următoarele:  • Materialul: roțile și rolele sunt disponibile din materiale diferite. Acestea se disting prin caracteristicile lor specifice. Astfel, cauciucul plin protejează podelele și este adecvat pentru suprafețe deteriorate, în timp ce poliuretanul (PU) punctează cu o rezistență ridicată, iar metalul turnat suportă chiar și căldura extremă. Și, bineînțeles, la noi găsiți inclusiv bunele anvelope pneumatice de altă dată.


  • Rulmenții roților: aveți opțiunea să alegeți – între rulmenți de alunecare solizi, rulmenți cu role, care rulează ușor și rulmenți cu bile de precizie pentru sarcini ridicate, toți având, în același timp, cele mai bune caracteristici la rulare.


  • Tipuri de prindere: modul în care rola este fixată pe echipament face, de asemenea, diferența. La kaiserkraft vă stau la dispoziție șase tipuri de prindere diferite, de la montarea foarte răspândită cu placă, la montarea prin orificiu posterior și până la montarea cu știft filetat.


Ce trebuie să aveți în vedere atunci când faceți alegerea?La rola perfectă pur și simplu se potrivesc toate: materialul, rulmenții, prinderea … Dar când este totul perfect pentru dumneavoastră? Atunci când alegeți, orientați-vă în funcție de următoarele caracteristici:  • Capacitatea portantă: aplicați formula „capacitate portantă = greutate proprie echipament + sarcină maximă / 3''. Astfel, puteți avea certitudinea că echipamentul de transport susține fără dificultăți sarcina sa, chiar și dacă doar trei role sunt în contact cu podeaua – de exemplu, în cazul unui teren denivelat.

  • Rezistența la pornire și rezistența la rulare: aceste variabile oferă o indicație cu privire la forța de care aveți nevoie pentru a pune o roată în mișcare și a o menține rulând.

  • Rezistența la temperatură: dacă doriți să utilizați roata într-o hală frigorifică, trebuie ca aceasta să facă față și temperaturilor scăzute.

  • Rezistența la frecare: cu cât mai mare este rezistența la frecare, cu atât mai mică este uzura mecanică.


Vreți să evitați dungile pe lemn, linoleum sau gresie? Atunci, alegeți role care nu lasă urme, de exemplu, din cauciuc termoplastic. Aveți în vedere faptul că sistemul de prindere are, de asemenea, o influență asupra sarcinilor care pot fi transportate de role. În schimb, trebuie reținut faptul că unele echipamente de transport sunt adecvate doar pentru anumite tipuri de prinderi. Dacă nu sunteți siguri, pur și simplu întrebați-ne!Unde puteți găsi mai multe informații?De exemplu, în ghidul nostru detaliat de achiziție pentru roți și role. Sau chiar și în ghidul nostru de achiziție pentru tipuri de plastic (roți). Suplimentar, categoria noastră de produse pentru transport vă oferă o imagine de ansamblu asupra gamei noastre variate de echipamente de transport și accesorii practice. Mai aveți întrebări, vă trebuie role care să reziste unor solicitări deosebite sau vreți să reechipați un cărucior elevator vechi? Atunci, sunați-ne. Vă oferim cu plăcere consultanță. Dacă este nevoie, ne ocupăm și de dorințe speciale, astfel încât să rămâneți mobili în activitatea profesională cotidiană.V-ar putea interesa și aceste produse:Role pentru dispozitive de transport | Roți pivotante Wicke | Roți pivotante Tente