Dispozitive ultrasonice

Ultrasunetele nu pot fi văzute, auzite sau atinse. În schimb, rezultatele curățării cu dispozitive ultrasonice de calitate superioară, da. Spargeți bariera de sunet la murdăriile persistente!

În categoria Dispozitive ultrasonice vă oferim produse ale următoarelor mărci: Elma.

Filtrele dvs.
Marcă
Tip de produs
Preţ brut
4962
4962
102924
102924
-
Relevant
Număr articole: 26

Dispozitive de curățare cu ultrasunete: impulsul pentru rezultatele perfecte de curățareFrecați, răzuiți, înnebuniți? Puteți să vă scutiți de asta! Dispozitivele profesionale de curățare cu ultrasunete, pentru mediul industrial și artizanal, îndepărtează chiar și depunerile și straturile persistente, inclusiv în cele mai ascuțite unghiuri și de pe cele mai complexe geometrii. Ce trebuie să faceți? Nimic altceva decât să introduceți piesa, să porniți dispozitivul de curățare cu ultrasunete și să așteptați.
Cum funcționează dispozitivele de curățare cu ultrasunete?Un dispozitiv de curățare cu ultrasunete reprezintă alternativa blândă a șlefuitorului. În loc de hârtie abrazivă și acționare electrică, aici se utilizează unde sonore. Acestea determină vibrații ale mediului lichid, al apei. Prin suprapresiune și subpresiune se creează mici bule de aer (cavitația). Ele se sparg cu o mare eliberare de energie și desprind astfel, în mod practic, murdăria de pe piesele care trebuie să fie curățate.
Ce avantaje au dispozitivele de curățare cu ultrasunete?„Exploziile'' microscopic de mici sunt însoțite de așa-numite micro-jeturi, un jet de apă concentrat la scară foarte mică. Similar unui aparat de curățare cu presiune, acestea suflă particulele de murdărie de pe piesa prelucrată.Cu această funcționalitate, dispozitivele ultrasonice și-au dovedit de numeroase ori eficiența atât pentru activități personale, cât și în domeniul curățării industriale:  • Îndepărtează depuneri de pe componente cu suprafețe rigide și complexe.

  • Ajung în cele mai ascuțite unghiuri, curbe și decupaje.

  • Nu necesită aproape deloc substanțe chimice, nici măcar pentru vopsele, uleiuri și grăsimi uscate.

  • Pot îndepărta integral chiar și rugina.

  • Sunt delicate cu piesa care urmează a fi curățată.

  • Se curăță automat după timpul setat pentru îndepărtarea murdăriei.

  • Piesele pot fi prelucrate în continuare direct după curățare.Pentru ce aplicații sunt adecvate dispozitivele de curățare cu ultrasunete?Dispozitivele de curățare cu ultrasunete, în formate pentru consumatori finali, sunt concepute în special pentru bijuterii și ceasuri. Echipamentele industriale se folosesc ca dispozitive pentru curățarea pieselor mici, însă nu doar în ceea ce privește metalele prețioase. În atelier și în zona de producție ele sunt indispensabile pentru curățarea temeinică a carburatoarelor, a duzelor de injecție și a tuturor tipurilor de subansambluri. De asemenea, pot fi utilizate pentru mentenanța filtrelor, arborilor sau a pompelor.Pentru mai multe informații pe subiectul curățării pieselor de mici dimensiuni vă recomandăm ghidul nostru despre dispozitive pentru curățarea pieselor mici.
Ce am în vedere atunci când cumpăr un dispozitiv de curățare cu ultrasunete?  1. Frecvența determină mărimea bulelor. 25 kHz sunt ideali pentru curățare prealabilă, 45 kHz produc bule foarte fine pentru curățarea finală temeinică. Dispozitivele de curățare cu ultrasunete sunt disponibile în variante cu putere ultrasonică fixă între 35 și 40 kHz sau ca modele cu putere reglabilă între 25 și 45 kHz. Pentru o curățare accelerată suplimentar, aceste modele dispun de funcții cu impulsuri, care pot fi activate și dezactivate.

  2. Capacitatea ar trebui să fie destinată mărimilor uzuale ale pieselor dumneavoastră. Aparatele compacte, cu vane cu volum de 10 litri sunt dispozitive pentru curățarea pieselor mici, la propriu. Echipamentele mari, cu volume de până la 97 de litri pot cuprinde multe subansambluri și piese de lucru. Calculați neapărat mai generos atunci când faceți achiziția.

  3. Cu temporizatoare și încălzire reglabilă puteți ajusta puterea de curățare în funcție de piesa de lucru. Cu cât mai precise sunt opțiunile de reglare, cu atât mai delicat puteți să vă curățați subansamblurile. Detaliile precum carcasa cu protecție împotriva stropilor de apă, din oțel inoxidabil, dispozitivele de scurgere și opțiunile de transport sunt de la sine înțelese la toate variantele.Ce concentrat de curățare este recomandat pentru dispozitivele ultrasonice?Agenții de curățare industriali pentru dispozitivele de curățare cu ultrasunete nu doar sprijină curățarea rapidă și temeinică în aparat. Acestea, de exemplu, emulsionează, în baia de apă, uleiul curățat, astfel încât să puteți extrage în mod curat piesa. Concentratele de curățare pentru dispozitive ultrasonice au, de asemenea, un randament foarte ridicat și sunt concepute pentru temperaturi mai ridicate de utilizare.Ele nu doar economisesc costuri, ci scad și consumul de substanțe chimice auxiliare. Acordați atenție formulei atunci când faceți achiziții. La kaiserkraft puteți alege între produse speciale puternice și produse generale blânde, pe bază organică. Pentru a determina dacă un lichid de curățare este adecvat pentru dispozitive de curățare cu ultrasunete, consultați denumirea și fișa produselor. Aplicați doar aceste produse pentru a garanta rezultate perfecte, fără deteriorări.