Scaune și mese ESD

Un post de lucru ESD fără scaune și mese ESD nu este nimic mai mult decât un spațiu de depozitare împământat. Pentru ca fiecare dintre componentele dumneavoastră să convingă prin precizie perfectă și funcționalitate absolută, analizați cu mai multă atenție ergonomia și disponibilitatea de utilizare.

În categoria Scaune și mese ESD vă oferim produse ale următoarelor mărci: bimos, Treston, RAU.

Relevant
Număr articole: 40

Scaune de lucru ESD și mese de lucru ESD: lucrați în siguranță, fără tensiuneÎn timp ce pentru birou și zona administrativă vă gândiți în primul rând la ergonomia scaunelor dumneavoastră rotative și a meselor de lucru, în zona ESD (aproape) totul se învârte în jurul egalizării controlate a tensiunii. Să renunțați la posturile de lucru comode și sănătoase? Nici nu se pune problema – scaunele de lucru ESD moderne, de la taburet și scaun de lucru și până la scaunul rotativ, oferă soluții perfecte în combinație cu mesele de lucru ESD!
De ce am nevoie de mese și scaune de lucru speciale pentru zona ESD?Chiar dacă mesele de lucru au un loc fix și aproape că nu se încarcă electrostatic prin energia de frecare, ele reprezintă o componentă elementară a amenajării corecte a unui post de lucru ESD. Încărcarea statică are loc în special în timpul folosirii de către personal și prin contactul cu instrumente de lucru pe blatul mesei. De aceea, mesele de lucru ESD sunt realizate din materiale disipative – de la blatul melaminat și până la picioarele cadrului cu element de conectare la împământare.În ceea ce privește scaunele de lucru, pericolul de tensiune este evident: roțile și rolele se freacă pe podea, îmbrăcămintea de lucru se freacă pe suprafața șezutului – prin urmare, variantele ESD sunt și mai importante atunci când angajații dumneavoastră manipulează componente electronice sensibile.
Ce produse ESD pentru ce zonă de lucru?O provocare deosebită pentru amenajare se regăsește în camera sterilă: în special în laboratoarele medicale, dar și, de exemplu, în domeniul producției de cipuri sau în industria farmaceutică, nu trebuie doar să eliminați pericolul ESD, ci să mențineți totodată scăzut nivelul de contaminare cu particule. Mesele și scaunele de lucru pentru camere sterile nu sunt doar conductoare, ele îndeplinesc, de asemenea, cerințele standardului ISO 14644-1 cu privire la clasele de curățenie. Suprafețele extra-netede și prelucrările cât mai uniforme posibil ușurează igienizarea și curățarea.Chiar și fără un standard referitor la camere sterile, în zonele ESD este necesară curățenia. Ergonomia este însă pe primul loc: scaunele și mesele compatibile ESD pot fi ajustate, fără probleme, pe înălțime, susțin postura de lucru corectă și astfel, vă detensionează angajații.Atunci când alegeți între un taburet de lucru și un scaun rotativ complex, cu toate detaliile ergonomice, ar trebui să vă decideți întotdeauna asupra unui model, care este cel mai bine adaptat la postul de lucru. Cu cât activitatea durează mai mult timp și cu cât necesită un nivel mai ridicat de concentrare, cu atât scaunul ESD ar trebui să fie echipat cât mai cuprinzător.
Ce accesorii ESD nu trebuie să lipsească?Una dintre cele mai importante surse de descărcare între scaunul ESD, masa ESD și obiectul de lucru sensibil, este omul. De aceea, personalul din zona ESD trebuie să fie întotdeauna echipat cu accesorii ESD împământate (precum brățara ESD) și să poarte îmbrăcăminte de lucru ESD. Covoarele ESD de sub scaune și mese asigură disiparea sigură.
Din ghidul nostru de produse ESD: protecție împotriva descărcărilor cu consecințe grave puteți afla cum exact interacționează toți acești factori.