Dulapuri ignifuge pentru substanțe periculoase

Dulapurile pentru substanțe periculoase și dulapurile pentru butoaie sau dulapurile de siguranță FM sunt extrem de solide, durabile și rezistente la torsiune. Cele mai puternice modele au o rezistență la foc de peste 90 de minute. Prin urmare, în situații de urgență, aceste dulapuri pot să salveze vieți și bunuri, dar, în primul rând, oferă un bun sentiment de siguranță în cadrul activităților operaționale zilnice. Cu toate acestea, și legiuitorul impune reglementări stricte – puteți afla mai multe pe acest subiect din articolul nostru.

În categoria Dulapuri ignifuge pentru substanțe periculoase vă oferim produse ale următoarelor mărci: asecos, CEMO, Justrite, LaCont, eurokraft pro.

Filtrele dvs.
Marcă
Tip de produs
Durabilitate
Relevant
Număr articole: 90

Dulapuri ignifuge pentru substanțe periculoase: nicio șansă de propagare a foculuiNici măcar cel mai bun dulap ignifug pentru substanțe periculoase nu poate preveni o situație de urgență, dar cu certitudine, cu ajutorul său se poate asigura că un mic incendiu nu devine o catastrofă. Cu multe detalii de siguranță testate, acesta suprimă în mod fiabil aerul dintr-un foc. Așadar, nu este de mirare că face parte din echipamentele operaționale conforme pentru majoritatea companiilor.Ce trebuie depozitat în dulapuri rezistente la foc?Aproape toate lichidele utilizate în domeniul industrial și comercial își au locul într-un dulap pentru substanțe periculoase. Dulapurile rezistente la foc, pentru lichide inflamabile, sunt potrivite pentru păstrarea substanțelor corozive, otrăvitoare, toxice pentru mediul acvatic, precum și pentru alte medii problematice. Trebuie avut în vedere că mediile inflamabile se păstrează întotdeauna într-un dulap separat și că se etichetează corespunzător. Această separare și etichetare se aplică, de asemenea, tuturor celorlalte grupe de medii.Știați? Dulapurile pentru încărcarea acumulatorilor se numără, de asemenea, printre dulapurile rezistente la foc, deoarece litiul este un material foarte reactiv, care se inflamează rapid. Totuși, aceste modele nu sunt adecvate pentru lichide, deoarece nu dispun de accesoriile necesare pentru corecta depozitare a substanțelor periculoase .Ce diferențe există în ceea ce privește dulapurile de siguranță pentru lichide inflamabile?Atunci când alegeți dulapuri din oțel, acordați o atenție deosebită autorizării pentru depozitarea mediilor în diferite țări:  • Dulapurile de siguranță, cu clasificare FM, sunt autorizate în multe jurisdicții pentru depozitarea substanțelor periculoase, cum ar fi lichidele corozive, toxice pentru mediul acvatic sau otrăvitoare, dar nu și pentru depozitarea lichidelor inflamabile. În Germania, Elveția, Austria și țările Benelux, este interzisă utilizarea dulapurilor FM pentru astfel de medii.

  • Pentru acestea sunt necesare dulapuri rezistente la foc, de tip 90, în care mediile inflamabile se pot depozita fără restricții în spații de lucru, în conformitate cu DIN EN 14470-1 și TRGS 510. Aceste dulapuri dispun de izolație împotriva focului, teste de siguranță la incendiu, uși cu închidere automată în caz de incendiu și o rezistență la foc de 90 de minute – de unde provine și numele.

  • Dulapurile rezistente la foc, de tip 30, sunt autorizate pentru depozitarea restricționată a mediilor inflamabile în spațiile de lucru. Companiilor din Austria le este interzisă folosirea acestui tip pentru mediile menționate.


Atât dulapurile de tip FM, cât și cele de tip 30 și 90, au o capacitate de încărcare mare, vane de captare, dispozitive de reglare pentru echilibrare pe podele denivelate, încuietori sigure și fiabilitate absolută în ceea ce privește calitatea oțelului. În caz contrar, acestea nici măcar nu ar avea voie să fie numite dulapuri de siguranță.Există nenumărate întrebări, reglementări și condiții pentru depozitarea lichidelor periculoase sau inflamabile. Puteți să vă faceți o impresie generală citind ghidul nostru de produse privind dulapurile ecologice și pentru substanțe chimice. Pentru mediile inflamabile, în special, consultați informațiile noastre privind depozitarea reglementară a substanțelor periculoase. De asemenea, ne face plăcere să discutăm personal cu dumneavoastră acest subiect complex. Contactați-ne acum.