Locații internaționale

O lume plină de asemănări

Diversitatea ne face puternici. Diferențele ne fac mai buni. Iar munca în echipă ne duce peste tot. Într-o perioadă în care activitățile comerciale devin tot mai internaționale, diversitatea face diferența.

Doar bogăția de idei, cunoștințele, opiniile, experiențele și atitudinile ne permit să supraviețuim pe piață. O „alteritate”, care găsește similarități pentru a acționa la nivel local, regional, global și … pentru a inspira. Oferim un cămin profesional, în care atât angajații, cât și clienții, se simt înțeleși, se pot baza reciproc unii pe alții. Împreună construim o lume care oferă sens și respect, valoare adăugată și orientare, la nivel profesional și personal. Nu facem acest lucru doar la nivel local, sau într-o singură țară – îl facem în toate cele 18 țări kaiserkraft, cu peste 1.000 de angajați și clienți din întreaga lume. Suntem „equipped around the world”. Haideți să sărbătorim acum lucrurile pe care le avem în comun!

Locații internaționale wt$

Willkommen in Deutschland.

În țara poeților, filosofilor și berarilor! Știați că domul din Köln este cea mai populară atracție turistică? Și că cel mai mare stadion este „Signal Iduna Park” din Dortmund? Sediul nostru se află la Stuttgart: salutări de pe Presselstraße 12!

1945 Înființarea kaiserkraft în Germania.

Locații internaționale wt$

Grüezi in der Schweiz.

Confederația Elvețiană, așa cum se numește oficial țara noastră, este cunoscută pentru ciocolata, brânza și plantele sale aromatice. Vorbim germană, franceză, italiană – însă foarte cunoscută și îndrăgită este germana elvețiană, așa-numita „Schwizerdütsch”.

1974 Înființarea kaiserkraft în Elveția.

Locații internaționale wt$

Servus in Österreich.

Știați că 60 % din suprafața țării noastre este muntoasă? Avem o pondere însemnată din Alpii Orientali – Alpii Centrali Tirolezi, Hohe Tauern și Niedere Tauern, Alpii Calcaroși de Nord, Alpii Calcaroși de Sud și Wienerwald – de aceea suntem numiți adesea Republica Alpilor.

1983 Înființarea kaiserkraft în Austria.

Locații internaționale wt$

Welcome to Great Britain.

Da, este adevărat, suntem mândri de His Majesty, the King. Nu se cade așadar să lipiți invers timbrele care poartă chipul unui membru al casei regale. Și avem nume de localități, care pot înveseli, fiindcă oricine zâmbește când aude „Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”. Apropo, acesta este cel mai lung nume oficial al unei localități din Europa și cel mai cunoscut sat din Wales. Surprinși?

1974 Înființarea kaiserkraft în Marea Britanie.

Locații internaționale wt$

Bien le bonjour de Belgique, hallo in België.

3 limbi, 11 milioane de locuitori și nenumărate bunătăți și atracții. Bineînțeles că sunt cunoscuți cartofii prăjiți, care sunt fripți de două ori în grăsime de vită, în mod tradițional. Avem și circa 1000 de sortimente de bere, autostrada luminată și benzile desenate, ale căror cei mai cunoscuți eroi sunt Tintin și Lucky Luke.

1975 Înființarea kaiserkraft în Belgia.

Locații internaționale wt$

Bonjour de France.

Țara iubirii, romantismului, Provence-ului și miresmelor sale, coastei de azur și filmului francez, scriitorilor și filosofilor extraordinari … Francezii sunt foarte mândri de țara lor și diversitatea lor culturală. Cu toate acestea, faimosul „Laisser-faire” se oprește în fața gărilor. Perechile de îndrăgostiți trebuie să respecte interdicția sărutului! Cel puțin oficial, conform legii din 1910, fiindcă din fericire, nimeni nu mai este pedepsit pentru un sărut. Așadar: „Bisous pour vous!”

1973 Achiziția Frankel în Franța.

Locații internaționale wt$

Welkom in Nederland.

Țările de jos sunt efectiv joase, un sfert aflându-se sub nivelul mării. Aeroportul Schipol este, de exemplu, la 4,5 metri dedesubt. Știați însă că lalelele nu provin din Olanda? Suntem într-adevăr cel mai mare producător de lalele din lume, dar această floare este originară din Turcia. Chiar și termenul „lalea” este derivat din cuvântul turcesc „lâle”, care înseamnă floare.

1967 Achiziția Vink en Zonen în Țările de Jos.

Locații internaționale wt$

Bienvenido a España.

Nu vorbim acum despre soare, plajă și mare. Despre ele vorbesc mulți deja. Mai bine să discutăm despre singura „limbă izolată” a Europei, care își are originea la noi. Basca este cea de a 4-a limbă oficială din Spania, cu toate că până astăzi nu există nicio dovadă suficientă privind legătura ei cu vreo altă limbă cunoscută sau familie lingvistică. Viitorii lingviști se bucură.

1989 Înființarea kaiserkraft în Spania.

Locații internaționale wt$

Benvenuto in Italia.

În Italia se vorbește doar italiana? Nicidecum. Alături de limba oficială națională, există și limbile oficiale regionale germană, franceză, ladină, retoromană și slovenă. Foarte puțini stăpânesc albaneza, catalana, greaca, croata, franco-provensala, furlana, occitana și sarda. Un mix colorat de limbi …Italienii se pricep la haos – gândiți-vă la traficul nostru.

1986 Înființarea kaiserkraft în Italia.

Locații internaționale wt$

Vítejte v České republice.

Pilsner Urquell – „Plzenský Prazdroj” din Plzeň, Budweiser – „Budvar” din orașul České Budějovice (Budweis), „Staropramen” din Praga și „Starobrno” din Brno. Berile noastre nu sunt doar cunoscute la nivel global, ci sunt printre cele mai bune beri din lume. Comandați imediat „Jedno pivo prosím!” A fost simplu. Atenție însă, limba cehă poate deveni încâlcită: Tri sta tricet tri stríbrných stríkacek stríkalo pres tri sta tricet tri stríbrných strech – 333 de fântâni argintii stropesc peste 333 acoperișuri argintii.

1993 Înființarea kaiserkraft în Cehia.

Locații internaționale wt$

Bem-vindo a Portugal.

Ce au în comun cea mai vestică țară din Europa și Orientul Mijlociu? Sunt legate istoric: observați în Lisabona și în sudul țării noastre că multe denumiri de locuri dezvăluie dominația de 500 de ani a maurilor, de exemplu „Algueirão”, suburbia nord-estică a Lisabonei. De asemenea, cuvântul „Algarve” este derivat din cel arab „Al-Gahrb” și înseamnă „Vestul”. În trecut se mai folosea încă și numele vechi „Algarbia”.

2001 Înființarea kaiserkraft în Portugalia.

Locații internaționale wt$

Witamy w Polsce.

Știați că doar Finlanda are mai multe lacuri decât Polonia? Suntem una dintre țările cu cele mai multe lacuri din lume. Cele mai mari lacuri cu suprafață de peste 100 km² sunt Sniardwy (lacul Spirdingsee) și Mamry (lacul Mauersee) din Mazuria, precum și Jezioro Lebsko (lacul Lebasee) și Jezioro Drawsko (lacul Dratzigsee) din Pomerania. A da, iar bagelul nu provine tradițional din Statele Unite, ci din Cracovia; la noi „beygls” erau cunoscuți încă din secolul al XVII-lea.

1992 Înființarea kaiserkraft în Polonia.

Locații internaționale wt$

Szép jó napot kívánunk Magyarországon!

Budapesta este considerat cel mai frumos oraș din Europa de Est: clădirile stil art nouveau, Dunărea și izvoarele termale. Cultura cafenelelor își are originea aici și nu la Viena, așa cum se pretinde adesea. Această situație se datorează fostei duble monarhii Austro-Ungare. Austriecii au preluat de la noi, din Ungaria, cafeaua de după-amiază, alături de o prăjitură. Cafeneaua Gerbeaud de pe Vörösmarty tér 7 este una dintre cele mai mari și pline de tradiție cafenele din întreaga Europa și a fost odată furnizor imperial și regal.

1990 Înființarea kaiserkraft în Ungaria.

Locații internaționale wt$

Vítame Vás na Slovensku.

Cum se numește capitala Slovaciei? Bună întrebare – mult timp nu am știut nici noi. Bratislava! Este și a fost cunoscută însă și sub numele de Braslavespurch, Brezalauspurc și – în timpul domniei lui Matia Corvin – Istropolis. În limba maghiară se cheamă Pozsony, în latină Posonium și în germană Pressburg. Iar la acestea se mai adaugă: Brezesburg, Preslawaspurch, Brezizbuch și Bresbuch, Prešporok, Prešporek și Prešpurk, Wilsonovo și Blava. Așa … gata!

2007 Înființarea kaiserkraft în Slovacia.

Locații internaționale wt$

Lepo pozdravljeni v Sloveniji.

Slovenia este atât de mică, încât șoferii pot traversa relaxați țara noastră, chiar și cu rezerva de combustibil. Nu vă lăsați însă păcăliți: noi suntem, de exemplu, singura țară din Europa care unește într-un singur loc Alpii, Marea Mediteraneeană, Câmpia Panonică și lumea carstică. Fiecare a 50-a specie de animale terestre și plante se regăsește aici. Există 3 parcuri regionale, 52 de arii naturale protejate, 44 de parcuri naturale protejate, 1217 de monumente naturale, 26 de arii protejate pentru păsări Natura 2000 și 260 de zone Natura 2000 FFH. Putem spune doar: mici, dar impresionanți!

2012 Înființarea kaiserkraft în Slovenia.

Locații internaționale wt$

Dia duit ó Éirinn.

Una dintre cele mai cunoscute creaturi de basm din Irlanda este spiridușul – alături de harpa irlandeză, acest elf, îmbrăcat de cele mai multe ori în verde, reprezintă simbolul țării. Conform legendei, spiritul naturii a ascuns la capătul curcubeului un vas plin cu aur și doar cine reușește să convingă spiridușul să îi dezvăluie locul secret, va putea obține comoara. Până acum nu a reușit nimeni. Suntem însă renumiți și pentru peisajele noastre frumoase, berea și whisky-ul nostru irlandez. Poate vă ajută acesta la căutarea spiridușului, întrucât campionul englez de șah Joseph Henry Blackburne credea cu tărie că whisky-ul stimulează creativitatea.

2001 Înființarea kaiserkraft în Irlanda.

Locații internaționale wt$

Bine ați venit în România.

Știați că numele temutului domnitor valah nu a fost o invenție a lui Bram Stoker? Vlad Țepeș Drăculea înseamnă „Fiul Dragonului”, provenind de la latinescul draco – dragon. Tatăl lui Dracula, Vlad al II-lea, Dracul, purta acest nume în calitate de membru al ordinului dragonului al Împăratului Sigismund. Vlad al III-lea a primit postum numele Țepeș; el era cunoscut pentru executarea inamicilor săi prin tragerea în țeapă. Însă Bram Stoker l-a transformat în 1897 în cel mai faimos vampir din lume și implicit Transilvania și Carpații în tărâmul spectaculos și înfricoșător al strigoilor.

Găsiți aici kaiserkraft în România.

Locații internaționale wt$

Dobro došli u Hrvatsku.

Avem, pe lângă Grecia, Suedia, Finlanda, cele mai multe insule din Europa: există 1.244 de-a lungul coastei de 1.778 km lungime. Totodată cravata provine din Croația: cuvântul francez „cravate” s-a dezvoltat din termenul „à la Croate”, care se referea la baticul purtat în stil croat. A, da – filmele Winnetou. Acestea au fost filmate în cheile stâncoase din Paklenica. Lacurile de la Plitvice, cu 92 de cascade impresionante, fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Există multe lucruri de descoperit și cel mai bine începeți cu magazinul nostru.

2016 Înființarea kaiserkraft în Croația.

Țara dumneavoastră nu are o reprezentanță kaiserkraft?
Vizitați magazinul nostru de export. Livrăm desigur și pentru dumneavoastră „totul pentru companie” – în funcție de comandă, prin transport aerian, maritim sau terestru. Convingeți-vă acum de produsele noastre de calitate, livrarea punctuală și multe alte avantaje suplimentare la service.