Depozitarea buteliilor de gaz

Produse de calitate superioară pentru depozitarea în siguranță a buteliilor de gaz în companie: pur și simplu oriunde și cum se nimerește? Din păcate, nu este atât de simplu. În schimb, alegerea soluțiilor sigure de depozitare este. Aici găsiți dulapuri pentru butelii de gaz, containere pentru butelii de gaz și accesorii pentru depozitarea substanțelor periculoase, precum și informații suplimentare pe această temă.

În categoria Depozitarea buteliilor de gaz vă oferim produse ale următoarelor mărci: eurokraft pro, eurokraft basic, asecos.

Filtrele dvs.
Marcă
Tip de produs
Durabilitate
Relevant
Număr articole: 33

Depozitarea buteliilor de gaz: în dulapul pentru butelii de gaz, în afara zonei de pericolInvizibile, imponderabile și foarte reactive: buteliile de gaz reprezintă o soluție bună pentru stocarea gazelor, dar nu cea optimă. De aceea, legiuitorii și rațiunea impun măsuri suplimentare pentru depozitarea în siguranță a buteliilor de gaz.Cum trebuie depozitate buteliile de gaz?În timp ce păstrarea buteliilor de gaz în poziție verticală, bine închise și într-un loc de depozitare adecvat este în mare parte suficientă în gospodărie, în cazul depozitării substanțelor periculoase în mediul operațional se aplică reguli mai stricte – fie și numai din cauza cantității de recipiente care trebuie stocate. TRGS 510 (Regulamentul tehnic privind substanțele periculoase) este esențial în acest context și specifică în primul rând trei condiții de bază: • În calitate de recipiente cu gaz sub presiune, buteliile fac obiectul unei evaluări riguroase a riscurilor.

 • În momentul în care buteliile de gaz sunt păstrate în stoc, acestea se consideră ca fiind depozitate și se aplică cele mai stricte norme de siguranță.

 • Buteliile de gaz trebuie să fie protejate împotriva căldurii, focului, deteriorării mecanice, coroziunii și furtului.


Regulile practice pentru instalarea și utilizarea dulapurilor pentru butelii de gaz sau a containerelor pentru butelii de gaz sunt foarte detaliate. În general se aplică următoarele în ceea ce privește depozitul pentru butelii de gaz: • Protejarea pătrunderii sau a accesului cu ajutorul încuietorilor

 • Etichetarea zonei de depozitare cu semne de interdicție

 • Marcarea zonei protejate din jurul depozitului

 • Distanță de siguranță de cel puțin 5 m față de alte surse de pericol

 • În cazul gazelor inflamabile trebuie păstrat un stingător în imediata apropiere

 • Pentru depozitarea în interior, cel puțin o ușă are ieșire directă în exterior


În principiu se face o distincție între amplasarea depozitului de butelii de gaz în aer liber și amplasarea în spații interioare.Depozitarea în interior este considerată o excepție, deoarece impune multe cerințe privind locul care urmează să fie ales. În aer liber, buteliile de gaz sunt mai bine depozitate într-un dulap dedicat, un container pentru butelii de gaz sau un dulap din grilaj. Deoarece aici, ventilația permanentă crucială este asigurată în mod natural.Dacă depozitul dumneavoastră de materiale periculoase nu se află sub un acoperiș, alegeți modele cu acoperișuri proprii. Mai mult decât atât, atunci când faceți alegerea, țineți cont nu numai de numărul de butelii de gaz care pot fi depozitate, ci și de detalii, cum ar fi dispozitivele de susținere care împiedică căderea acestora.Unde nu trebuie depozitate buteliile de gaz? • Pe casele scărilor

 • În pasaje sau pe culoare

 • În garaje sau spații de lucru (excepție: pregătirea pentru utilizare imediată)

 • Pe căile de circulație sau de evacuare

 • În încăperile situate sub nivelul solului (cu excepții, dacă sunt respectate cele mai stricte norme de siguranță)


De ce nu trebuie depozitate buteliile de gaz în poziție orizontală?Pereții buteliilor de gaz sunt mai subțiri decât baza acestora. Prin urmare, riscul de deteriorare mecanică ar crește în cazul depozitării orizontale. Cu toate acestea, este și mai important ca buteliile de gaz să nu fie așezate orizontal, în special în timpul extragerii. În caz contrar, există riscul de incendiu sau de explozie.

Din informațiile noastre privind depozitarea reglementară a substanțelor periculoase aflați și mai multe despre păstrarea în siguranță. De asemenea, vă putem spune totul personal – contactați-ne acum.