Plicuri pentru avize de livrare, plicuri pentru documente

Imediat la îndemână, fără complicații: în plicurile pentru avize de livrare se păstrează cel mai bine documentele de transport, facturile și documentele vamale importante. Cel mai bine este să amplasați aceste acte importante astfel încât să fie vizibile și anume, în plicuri pentru avize de livrare și pentru documente.

Ce avantaje oferă plicurile pentru avize de livrare?Documentele însoțitoare ale unui colet – facturi, avize de livrare, documente vamale etc. – reprezintă un important punct de ancorare în logistica mărfurilor. În special în cazul expedițiilor B2B, angajații nu trebuie numai să controleze coletele la primire, ci totodată să transmită toate documentele mai departe către departamentele responsabile de facturare și documentație. În astfel de cazuri, plicurile pentru avize de livrare, în format DIN lung sau altele, sunt foarte solicitate.  • Controlul coletului fără deschiderea pachetului sau a recipientului – după caz, opțiune de a refuza primirea sau de a transmite direct mai departe către locul de destinație fără despachetare îndelungată

  • Adecvate și pentru paleți, containere, suprastructuri din grilaj și recipiente mari

  • Un mod de asigurare împotriva manipulării: plicurile adezive rezistente nu pot fi îndepărtate fără urme de pe cutii de carton și altele similare.

  • Toate documentele la îndemână și impermeabile la un loc – pot fi transmise direct mai departe către departamentul potrivit și nu se pierd

  • Actele nu se aruncă din greșeală împreună cu ambalajul, grație culorilor ușor remarcabile ale plicurilor pentru documente

  • Scanare simplă a codurilor de bare etc., datorită materialelor anti-reflex

  • Scutesc folosirea de etichete suplimentare pentru adrese, datorită ferestrelor sau transparenței complete

  • Controlul final la expeditor este mai simplu: dacă lipsește plicul pentru documente de pe pachet, este evident că încă lipsesc documentele însoțitoare.


În funcție de ce criterii aleg plicurile pentru avize de livrare?În ceea ce privește sigilarea și etichetarea, forma urmează funcția: alegeți formatul plicurilor dumneavoastră în funcție de documentele tipice de transport. Pentru plierea clasică, în trei, a hârtiilor A4 sunt ideale plicurile pentru avize de livrare de format DIN lung, iar pentru alte etichete sau hârtii, cele de format C5.Facem distincție între următoarele plicuri pentru avize de livrare:  • Autoadezive: acestea reprezintă cea mai utilă alegere, fiindcă se aplică rapid și simplu pe cutii de carton, paleți etc. și nu necesită materiale suplimentare pentru lipire.

  • Ecologice, din hârtie: acestea sunt impermeabile.


În cazul în care coletele urmează să fie depozitate temporar în aer liber sau trebuie să parcurgă călătorii foarte lungi, este (încă) mai bine să alegeți plicurile clasice pentru documente, din folie rezistentă. Pentru expedierile internaționale, imprimările multilingve sunt esențiale. Dacă pachetul dumneavoastră trebuie trimis într-un mod mai discret, optați pentru plicuri transparente, incolore.Atunci când aplicați plicul, asigurați-vă întotdeauna că acesta nu acoperă alte marcaje speciale sau eventuale coduri și amplasați-l cel mai bine la nivelul ochilor pe coletele mai mari.Experții noștri vă oferă cu plăcere consultanță în ceea ce privește alegerea plicurilor dumneavoastră pentru documente. Pur și simplu contactați-ne în acest sens.