Semne de siguranță și indicatoare

De ce sunt albinele dungate în negru și galben, ciupercuțele roșii și anumite broaște otrăvitoare albastre? Pentru că sunt periculoase. Culorile de atenționare ies imediat în evidență: roșu în combinație cu alb, portocaliu și galben în combinație cu negru sunt recunoscute, în general, în cadrul convențiilor europene, ca fiind culori utilizate pentru semne de siguranță și indicatoare.

Puneți un semn de siguranță!ASR A1.3 și EN ISO 7010 le impun, bunul simț nu vrea să mai renunțe la ele: semne de siguranță și indicatoare. Cu toate acestea, directivele privind protecția muncii și standardele sunt importante, fiindcă datorită lor există o semnalizare de siguranță unitară, care, grație standardelor, se aplică la nivel european. Astfel, marcajele de sănătate și siguranță sunt înțelese la fel în fiecare din sediile companiei dumneavoastră. Resursele de protecție și ajutor pot fi găsite rapid datorită indicatoarelor, iar echipamentele de lucru, zonele periculoase și căile de circulație se accesează și se folosesc cu atenție datorită indicatoarelor de avertizare și de obligativitate. Ei bine, de ce semne de siguranță aveți nevoie în compania dumneavoastră?Împărțite pe categorii: semnele noastre de siguranțăSpuneți cu mâna pe inimă: cunoașteți toate indicatoarele de siguranță care există? Din fericire, nici nu trebuie, fiindcă există o împărțire clară pe categorii și domenii. Așadar, în funcție de zona în care aveți nevoie de semne de siguranță, există o gamă de indicatoare potrivite.1. Categoria E: indicatoare de salvare


Indicatoarele verzi sunt pătrate, iar pictogramele și scrisul de pe ele sunt de culoare alb semnal. Astfel, vă găsiți rapid echipamentele de prim ajutor, ieșirile de urgență și căile de salvare. Semnele de salvare trebuie să reflecte lumina în întuneric și de aceea sunt iluminate permanent în timpul funcționării normale. Dacă sistemul general de iluminat se întrerupe, semnele sunt încărcate și pot emite independent lumină fluorescentă.


2. Categoria P: indicatoare de interdicție


Aici vedeți roșu – roșu semnal. Ceea ce nu trebuie făcut sau folosit este de cele mai multe ori barat cu generozitate.


3. Categoria W: indicatoare de avertizare


În companii, pe pereți și utilaje: indicatoarele triunghiulare de avertizare marchează potențiale pericole cu ajutorul pictogramelor negre și atrag atenția cu o nuanță intensă de galben semnal. Astfel, persoanele sunt determinate să fie mai atente la ceea ce le înconjoară.


4. Categoria M: indicatoare de obligativitate


Semnele rotunde de obligativitate previn accidentele la locul de muncă. Folosirea produselor de protecție a muncii este reglementată în mod clar cu ajutorul indicatoarelor albastre: pictogramele albe impun o anumită conduită.


5. Categoria F: indicatoare PSI


Pictograme albe pe fond roșu: dacă arde, semnele PSI pătrate vă arată unde găsiți cele mai apropiate alarme de incendiu, scări de incendiu și stingătoare. Pentru ca să rămână vizibile și în cazul întreruperii sistemului general de iluminat, aceste semne trebuie, de asemenea, să lumineze în întuneric.De aproape


Apropo: atunci când instalați semnele dumneavoastră de siguranță, trebuie să vă asigurați că ele nu sunt prea departe de ochiul privitorului. Acest aspect este valabil în special în cazul indicatoarelor pentru căile de evacuare. Ghidul nostru de achiziție vă arată ce distanțe de vizibilitate trebuie să respectați atunci când proiectați semnalizarea dumneavoastră de siguranță. Dacă aveți întrebări suplimentare pe această temă, pur și simplu contactați-ne.Încă un lucru:


Semnele autoadezive reprezintă o opțiune foarte bună și o completare a celorlalte semne de siguranță atunci când suprafața a fost curățată. Dar, acest lucru înseamnă și că suprafețele cu tapet, dulapuri și rafturi trebuie să fie eliberate de resturi de grăsime și murdărie, înainte să fie prevăzute cu folii autoadezive.V-ar putea interesa și aceste produse:Sisteme de ghidaj persoane | Stâlpi de îngrădire cu lanț | Marcaje podele | Colțare pentru protecția marginilor | Lanțuri de delimitare | Benzi | Dulapuri pentru substanțe periculoase EUROKRAFTpro