Covorașe ESD, covorașe izolatoare

Datorită covorașelor ESD aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și asigurați gradul optim de siguranță pentru angajații dumneavoastră. Totuși, unde pot fi folosite corect covorașele ESD? Aici aflați tot ce doriți să știți.

În categoria Covorașe ESD, covorașe izolatoare vă oferim produse ale următoarelor mărci: NOTRAX, COBA.

Filtrele dvs.
Marcă
Tip de produs
Durabilitate
Relevant
Număr articole: 22

Covorașele ESD: nivel ridicat de protecție a sănătății, siguranța perfectă în muncăCând vine vorba de sarcina electrică trebuie avută deosebit de multă grijă. Tocmai de aceea s-a instituit, în cadrul multor domenii ale industriei, standardul pentru folosirea covorașelor ESD sau a covorașelor izolante. Astfel, angajații și echipamentul sunt perfect protejați. Rămâne astfel întrebarea care covoraș pentru podea sau masă este potrivit pentru nevoile dumneavoastră individuale. Vă ajutăm să găsiți varianta potrivită pentru detalii tehnice specifice.
Care este totuși diferența dintre covorașele ESD și covorașele izolante?Covorașele izolante trebuie utilizate în special atunci când se lucrează cu tensiuni electrice, pentru a preveni electrocutarea angajaților dumneavoastră. Covorașul izolant asigură faptul că angajații nu au contact cu solul și astfel nu le circulă curent prin corp. Electrocutarea poate duce la crampe severe sau chiar la cazuri mai grave. Bineînțeles, acest lucru trebuie evitat cu orice preț!Covorașele ESD protejează oamenii și materialele când se lucrează cu componente electrice și asigură eliminarea lentă și controlată a încărcării electrostatice, disipând încărcările electrostatice prin partea superioară a covorașului înspre podea. Acest lucru are la bază principiul că încărcările electrostatice (Electro Static Discharge, abreviat ESD) care apar pot fi dăunătoare nu doar angajaților dumneavoastră, ci și materialelor și pieselor sensibile (de ex.: plăci cu circuite imprimate) dacă ating obiecte sau materiale cu sarcină diferită. Calitatea și funcționalitatea produselor poate deveni chiar limitată. Acest scenariu are loc chiar și în cazul descărcărilor scăzute și greu detectabile de către oameni.Covorașele ESD conductoare sunt cel mai des folosite pe suprafețe de lucru, în timp ce covorașele ESD pentru podele sau covorașele antistatice cu protecție ESD sunt cel mai bine potrivite pentru zona picioarelor. Covorașele ESD sunt, de asemenea, utilizate în general mai ales în industria electrică, dar îndeplinesc o funcție importantă de protecție și în clădirile de birouri.
Reglementări importante privind posturile de lucru cu ESDPosturile de lucru trebuie aranjate în așa fel încât încărcările să fie reduse și descărcările să fie evitate. Echipamentul ESD, sub forma încălțămintei ESD specială, paltonului și a unei brățări ESD, este necesar. Setul cu covorașe ESD conține și brățările ESD. Funcția lor: Brățara pentru împământare, antistatică protejează lucrătorul în mod suplimentar împotriva șocurilor de tensiune nedorite. Uneltele, scaunul și masa de lucru ar trebui, de asemenea, să reziste la încărcarea statică. Doar așa munca poate fi întreprinsă în mod sigur, iar manipularea produselor poate fi efectuată într-un mod rațional.Descoperiți în magazinul nostru online seturile complete de cabluri și brățări de împământare. Covorașele au o suprafață din PVC rezistent la uzură și sunt elastice și antiderapante. Astfel, munca devine sigură și facilă.Dacă aveți întrebări suplimentare, ne puteți contacta aici!