Roți pivotante, roți fixe

Practice și indispensabile pentru numeroase echipamente de transport: logistica operațională este de neimaginat fără roți pivotante și roți fixe. Este bine dacă vă procurați imediat o cantitate de rezervă. De aceea, la kaiserkraft găsiți multe variante diferite de roți pivotante și roți fixe – de la roți pivotante din poliamidă, la roți pivotante din cauciuc plin.

În categoria Roți pivotante, roți fixe vă oferim produse ale următoarelor mărci: Proroll, Wicke, eurokraft basic, TENTE, Wagner.

Filtrele dvs.
    Marcă
    Tip de produs
    Durabilitate
    Capacitatea portantă la 4 km/h
    Diametrul roţii
    Dimensiuni placă roată fixă
    Dimensiuni placă roată pivotantă
    Înălţimea construcţiei
    Lăţimea roţii
    Material
    Materialul carcasei
    Modelul
    Modul de fixare
    Montarea roţii
    Preţ brut
    Preţ net
    Relevant
    Număr articole: 512

    Roți pivotante și roți fixe: care sunt diferențele între ele?



    Roțile pivotante se rotesc vertical. Astfel, se pot alinia independent în direcția curentă de mers. Acest lucru le transformă în produse accesorii deosebit de confortabile în domeniul logisticii de transport. În schimb, roțile fixe nu pivotează. Ele se pot deplasa doar drept, într-o singură direcție, dar fac acest lucru în mod rapid și stabil.



    Combinați roți pivotante și roți fixe



    În principiu, este o idee bună să beneficiați de avantajele ambelor tipuri de role de transport. Astfel, puteți să avansați în siguranță pe porțiuni drepte, dar să luați toate curbele și să evitați obstacolele cu doar puțin efort. Combinația dintre două roți pivotante și două roți fixe reprezintă, așadar, cea mai comună variantă.



    Cu toate acestea, patru roți pivotante sunt ideale dacă trebuie să faceți manevre în cel mai mic spațiu și, de exemplu, să deplasați cărucioare pentru servire pe coridoare înguste sau cărucioare de montaj pe lângă multe stații de lucru. Patru roți fixe sau roți pivotante cu frâne ar putea, teoretic, să ruleze silențios și în siguranță în linie dreaptă. În realitate însă, această variantă nu este răspândită.



    Care sunt avantajele materialelor roților pivotante și fixe?



    În funcție de tipul de lucrări, roțile pivotante și roțile fixe au avantaje cu diferite materiale de anvelope, respectiv role:



    • Roțile pivotante din fontă cenușie sunt solide și rezistente la frecare, fiind astfel adecvate pentru utilizare permanentă în condiții solicitante. Materialul este zgomotos și mai puțin prietenos cu podelele, dar necesită un nivel de întreținere foarte redus.


    • Elastomerii termoplastici au un efect pozitiv asupra rezistenței la rulare. Aceasta este redusă în cazul roților pivotante realizat din astfel de materiale. În plus, nu lasă urme pe podea.


    • Poliuretanul este adecvat pentru pardoseli sensibile, netede și poate suporta sarcini ridicate. Roțile fixe din PU rezistă la influențele chimice ale mediului și sunt caracterizate de o rulare foarte silențioasă.


    • Poliamida și nailonul sunt rezistente la șocuri și impact, au o rezistență scăzută la rulare, sunt incasabile și rezistente la temperaturi. Prin urmare, materialele sunt adecvate pentru roți pivotante, care transportă sarcini grele, în special în medii expuse la îngheț. Dezavantajul lor: rulează zgomotos.


    • Cauciucul plin și podelele denivelate reprezintă o combinație bună pentru roțile pivotante și roțile fixe. Ele sunt silențioase, foarte manevrabile și economice. În plus, anvelopele gri din cauciuc plin nu lasă urme pe pardoseli.


    În ghidul de achiziție pentru roți și role găsiți mai multe informații despre cele mai importante criterii de selecție.



    Alegeți roți pivotante și fixe de la kaiserkraft



    Pentru ca alegerea roților pivotante și fixe să vă fie cât mai confortabilă și simplă cu putință, pe fiecare pagină de produs vă oferim posibilitatea de a selecta diferite opțiuni de reglare. După ce ați apăsat pe un factor principal de selecție, vă afișăm cele mai bune combinații posibile. Bine de știut:



    1. Tip: practic fiecare rotilă este disponibilă ca roată fixă sau roată pivotantă, cu sau fără opritoare.


    1. Rulmenți: în funcție de model, puteți alege între rulmenți de alunecare, rulmenți cu role și rulmenți cu bile. Rulmenții de alunecare sunt recomandați pentru utilizare în medii umede. Pentru toate celelalte domenii de utilizare, recomandăm rulmenți cu role și cu bile.


    1. Capacitate portantă: pentru a determina capacitatea portantă necesară a roților pivotante sau fixe, aplicați formula: „greutatea echipamentului de transport + sarcină / 3''. Factorul 3 asigură susținerea greutății chiar dacă toate cele patru role nu sunt întotdeauna în contact cu podeaua.


    Dacă mai aveți întrebări cu privire la roți pivotante și roți fixe, suntem cu plăcere, personal, la dispoziția dumneavoastră.



    V-ar putea interesa și aceste produse:



    Role pentru dispozitive de transport | Roți pivotante TENTE | Roți pivotante Wicke