Covoare ESD

Covoarele noastre ESD nu mulțumesc doar legiuitorul. Fiindcă noi completăm protecția ESD cu ergonomie confortabilă și siguranță ideală în timpul mersului.

În categoria Covoare ESD vă oferim produse ale următoarelor mărci: NOTRAX, COBA.

Filtrele dvs.
  Marcă
  Tip de produs
  Durabilitate
  Lățime [mm]
  Adâncime [mm]
  Lungime [mm]
  Caracteristică
  Culoare
  Domeniul de utilizare
  Formă
  Material
  Preţ brut
  Preţ net
  Relevant
  Număr articole: 20

  Covoare ESD – literalmente baza fiecărei EPA  Oricine lucrează cu componente electronice sensibile nu are în niciun caz nevoie de descărcări electrostatice. De aceea, covoarele ESD fac parte din echipamentul de bază obligatoriu în orice EPA (Electrostatic Protected Area). Aproape în treacăt, aceste măsuri de protecție ESD contribuie la sănătatea angajaților. Genial, nu-i așa?
  Cum funcționează un covor disipativ?  Un așa-numit covor ESD reprezintă un element de bază important pentru postul de lucru ESD. Acesta va proteja întreaga zonă și previne descărcările electrostatice necontrolate cauzate de personal sau elemente de mobilier. Iar în cele din urmă, acest lucru este esențial în ceea ce privește manipularea componentelor electronice sensibile, în domeniul electrotehnicii sau în laborator.  Covorașul de protecție ESD conduce în mod controlat echilibrarea sarcinilor spre un punct de împământare. De aceea, acest bastion important al măsurilor dumneavoastră de protecție ESD dispune de o structură conductoare și cablu de împământare. Covorașele de protecție ESD nu sunt disponibile doar pentru podele ESD, ci inclusiv ca protecții antistatice de masă. Mai mult decât atât, puteți achiziționa covorașe ESD cu efect anti-oboseală în timpul perioadelor lungi petrecute în picioare, precum și cu rezistență ridicată împotriva substanțelor chimice.
  Ce covor ESD este necesar și când?  În general se face distincția între pardoseli conductoare și disipative. Dacă rezistența este de maximum 10⁶ Ω, aceasta este considerată ca fiind conductoare. La maximum 10⁹ Ω se vorbește despre o suprafață disipativă. Covoarele disipative formează, împreună cu scaunele și mesele ESD, precum și cu sistemele de rafturi ESD și îmbrăcămintea de lucru ESD, cea mai importantă protecție împotriva descărcărilor.  Suplimentar, atunci când alegeți produsele, ar trebui să vă uitați cu atenție, nu doar la aspectele legate de disipare, ci totodată la rezistența împotriva substanțelor chimice, rezistența la alunecare și inflamabilitate. Caracteristicile produselor se orientează în funcție de reglementările generale de protecție și de lichidele sau materialele folosite în compania dumneavoastră.
  Care sunt reglementările în privința covorașelor de protecție ESD?  Covorașele de protecție ESD trebuie să îndeplinească standardele EN 14041 și EN 61340 cu privire la comportamentul electrostatic al covoarelor.  Normele nu specifică doar valorile-limită pentru rezistență și implicit performanța de protecție. Acestea includ și date cu privire la instalarea corectă, folosirea unor adezivi conductori și combinarea măsurilor de protecție ESD cu cerințele legate de igienă și întreținere.
  Ce se recomandă dincolo de cerințele legale?  Covorașele antistatice sau protecțiile antistatice pentru masă fac doar jumătate din treabă fără accesoriile ESD corespunzătoare. În special brățări ESD ar trebui să aveți întotdeauna la îndemână pentru angajații dumneavoastră. Mai mult decât atât, covorașele ESD pentru postul de lucru, fără cabluri de împământare, nu sunt cu nimic mai mult decât un suport antiderapant sau o protecție pentru mobilier sau suprafețe. În cele din urmă, protecția ESD este o misiune de la A la Z, pe care o puteți implementa la nivel extins cu cutii de depozitare ESD sau echipamente de transport ESD.  Doriți să aflați mai multe? Citiți și în ghidul nostru de produse ESD: protecție împotriva descărcărilor cu consecințe grave.