Încărcătoare, elemente de rețea

De la gol la plin în cel mai scurt timp – încărcătoarele și adaptoarele de rețea ajută orice echipament fără fir să redevină rapid gata de funcționare. Aici, în magazinul nostru, găsiți încărcătoare rapide, adaptoare de rețea și încărcătoare universale pentru acumulatori, iar pentru mai multe informații puteți citi mai jos.

În categoria Încărcătoare, elemente de rețea vă oferim produse ale următoarelor mărci: eurokraft pro, KERN, Kärcher, Pramac, SCANGRIP, HelgeNyberg, PRESSOL, VARTA.

Filtrele dvs.
  Marcă
  Tip de produs
  Durabilitate
  Categoria
  Preţ brut
  Preţ net
  Relevant
  Număr articole: 27

  Încărcătoare și adaptoare de rețea: plinul, vă rog!  La un moment dat, chiar și cel mai performant acumulator trebuie încărcat. Însă, evoluția nu se oprește nici măcar când vine vorba despre alimentarea cu energie. Adaptoarele de rețea devin tot mai rapide, mai eficiente și mai accesibile.  Care este diferența între încărcător și adaptor de rețea?  Odată cu progresul tehnologic în creștere granițele devin tot mai neclare în ceea ce privește aceste accesorii din companie.  • În principiu, un adaptor de rețea este destinat alimentării permanente a echipamentelor tehnice, cu o tensiune și o intensitate constantă a curentului.

  • Încărcătorul are rolul de a alimenta acumulatorii numai până la nivelul dorit de încărcare. În acest scop, el folosește un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunii, elemente de monitorizare a stadiului de încărcare și alte echipamente de siguranță.

  • Încărcătoarele USB pentru smartphone-uri, tablete etc. reprezintă o formă intermediară. Cu ajutorul unui ștecher devin adaptoare clasice de rețea, dar funcția de încărcător cu oprire integrată a încărcării, rămâne centrală.


  Ce tipuri de încărcătoare există?  Oferta de încărcătoare moderne pentru uz casnic, pentru companie și pentru uz comercial se împarte în mod clar în două categorii: de specialitate și universale.  • Încărcătoarele speciale sunt realizate astfel încât să poată încărca exclusiv acumulatorii anumitor aparate – de exemplu, scule electrice, mini elevatoare sau cântare. Potrivirea acumulatorului cu încărcătorul este decisivă pentru realimentarea bateriilor puternice, care se folosesc, de exemplu, în domeniul mobilității electrice sau pentru unelte electrice puternice.

  • Cele universale includ aparate pentru acumulatori de format AA sau AAA. Încărcătoarele USB sunt, de asemenea, compatibile cu toate echipamentele care dispun de o conexiune corespunzătoare.


  Care este mai bun: încărcătorul rapid sau normal?  Încă persistă mitul conform căruia încărcătoarele rapide deteriorează acumulatorul. Cu toate acestea, „deteriorarea'' se întâmplă numai dacă acumulatorul, respectiv aparatul, rămâne conectat la încărcător după alimentare. În acest caz, durata totală de viață a celulei energetice scade din cauza așa-numitelor încărcări intermitente.  În mediul operațional, încărcătoarele rapide chiar reprezintă alegerea mai bună. Ele reduc perioadele de nefuncționare, iar prin încărcarea rapidă vă ajută să păstrați mai puțini acumulatori de schimb și de rezervă pentru un dispozitiv.  Câți wați ar trebui să aibă?  Puterea încărcătoarelor speciale pentru un anumit grup de echipamente este mereu adaptată la nevoile acumulatorului. Fiind o unitate de măsură a puterii electrice, mai mulți wați înseamnă și o încărcare mai rapidă. Deși formula generală „1 watt = 1 oră de încărcare'' este foarte simplificată, se poate aplica, în general, la timpul de încărcare: un acumulator de 18 V/2,5 Ah (45 de wați) este complet încărcat în aproximativ o oră cu un încărcător rapid de 18 V/2,5 A.  Nu uitați: acumulatorii și încărcătoarele sunt surse de pericol. De aceea, încărcarea și depozitarea ar trebui să se facă cel mai bine în dulapuri pentru încărcarea acumulatorilor.  În plus, vă oferim informații despre manipularea în siguranță a bateriilor/acumulatorilor litiu-ion și vă răspundem cu plăcere la întrebări dacă ne contactați.