Taburete de lucru, scaune de sprijin

Ia un loc: scaunele de sprijin și scaunele de lucru oferă multe libertate de mișcare și spațiu, atunci când zona de lucru este restrânsă, sau meseria necesită multă flexibilitate. De la taburete rotative cu roți, până la taburete de birou și scaune de sprijin ortopedice: aceste produse ingenioase vă duc de la stânga la dreapta, în sus și înapoi jos. În funcție de ce vă doriți, sau ceea ce vă cere jobul.

În categoria Taburete de lucru, scaune de sprijin vă oferim produse ale următoarelor mărci: bimos, meychair, eurokraft pro, Topstar, Twinco, eurokraft basic.

Filtrele dvs.
Marcă
Tip de produs
Durabilitate
Relevant
Număr articole: 111

Taburete de lucru și scaune de sprijin: alternative sănătoase la statul jos și în picioareAtunci când corpul rămâne într-o singură poziție pentru o perioadă mai îndelungată, există consecințe directe și pe termen lung asupra sănătății. Prin urmare, taburetele de lucru ergonomice și scaunele de sprijin, ca o cale de mijloc între statul jos și în picioare, devin tot mai importante pentru amenajarea modernă a postului de lucru, în birou sau atelier.Cum pot taburetele de lucru să ușureze munca?Taburetele, ca piese de mobilier compacte pentru stat jos, fără spătar, reprezintă, din multe privințe, o alternativă perfectă la scaunul clasic. Partea superioară a corpului poate acționa liberă și se echilibrează constant prin micro-mișcări. Astfel, mușchii se contractă semnificativ mai puțin, în special în timpul lucrărilor care presupun concentrare.


Mai mult decât atât, pe taburetele compacte vă puteți deplasa fără efort pe axa longitudinală și astfel, de exemplu, puteți trece de la utilizarea microscopului, la înregistrările dumneavoastră, printr-o rotație corectă din punct de vedere ergonomic.


Taburetele de lucru pe role vă permit, de asemenea, să alunecați rapid, înainte și înapoi, între posturi de lucru diferite. Nu uitați: taburetele sunt semnificativ mai compacte și prin urmare, folosesc în mod optim spațiul disponibil la postul de lucru. Cu ajutorul taburetelor reglabile pe înălțime vă puteți ajusta oricând poziția șezutului în funcție de procesele de lucru și activitățile curente.Care sunt avantajele ergonomice ale taburetului de lucru și scaunului de sprijin?În atelier și sectorul industrial, angajații trebuie adesea să stea la linia de producție sau bancul de lucru, pe perioade lungi de timp sau să execute concentrați activități de precizie la masa de laborator sau în camera sterilă. Iar cu cât mai mult corpul stă forțat într-o anumită poziție, cu atât mai repede dă semne de oboseală și deteriorare.


Taburetele de lucru și scaunele de sprijin rezolvă această problemă, oferind – în funcție de model – un tip de compromis între statul în picioare și statul normal pe scaun. Scaunele de sprijin detensionează picioarele și astfel favorizează circulația sângelui la nivelul extremităților. Taburetele de lucru cresc mobilitatea sistemului superior de susținere atunci când se stă pe ele.


Deoarece se orientează, în principiu, în funcție de poziția de lucru necesară angajatului, este, de asemenea, posibilă, de exemplu, continuarea activității în ciuda „șederii'' pe scaunul de sprijin, respectiv este permis accesul la toate mesele de lucru, în poziția optimă, stând pe taburetul de atelier.Când aleg un taburet de lucru și când folosesc un scaun de sprijin?Postura de lucru concretă la un anumit post indică dacă alegeți scaunul de sprijin sau taburetul. Un exemplu foarte elocvent este poziția la recepția pentru clienți sau la tejgheaua de la târg. În principiu, aici este de dorit ca vizitatorii să fie întâmpinați stând în picioare. Iar tejgheaua (înaltă) trebuie să pară ocupată încă de la distanță. De aceea, aici este nevoie de un scaun de sprijin. Chiar și o activitate la linia de producție se realizează dificil de pe un taburet rotativ sau unul pe role.


Însă, acesta reprezintă alternativa potrivită pentru toate posturile de lucru care presupun activități pe scaun. Un taburet de lucru este o idee bună, în special, în cadrul sarcinilor care necesită un nivel foarte ridicat de concentrare sau al activităților în care se ajunge rapid la o postură fixă. Taburetul nu ar trebui să lipsească din niciun birou, nici ca alternativă a scaunului pentru cei care lucrează în fața ecranelor. Atunci când nu este necesar, nu ocupă aproape deloc spațiu.Care sunt avantajele rolelor la taburetele de lucru?Rolele sunt specialitatea taburetelor de lucru, precum taburetele rotative sau de montaj, și contribuie la mobilitatea lor și plăcerea de utilizare. Ele nu sunt prea populare la scaunele de sprijin – cu excepția cazului în care fac parte din modele mixte ingenioase, ca de exemplu taburetele de sprijin ergonomice pentru birou, care îmbină avantajele taburetelor agile de lucru și opțiunea extinsă de reglare a înălțimii a scaunelor de sprijin.


Din nou, ele sunt semnificativ mai mobile, stimulează utilizatorul să se miște mai mult și îi permit trecerea rapidă de la o stație de lucru la alta.


Apropo: toate taburetele noastre pe role dispun de „frânare în funcție de sarcină''. Acest mecanism asigură deplasarea lor foarte ușoară atunci când sunt sub sarcină (adică atunci când se stă pe ele) și practic blocarea lor atunci când nu sunt sub sarcină. Acest lucru previne ca utilizatorul să împingă, din greșeală, taburetul deoparte atunci când se ridică – și eventual să se așeze în gol mai târziu, rănindu-se.Pe paginile cu ghiduri pe tema ergonomiei găsiți informații suplimentare despre ergonomia la locul de muncă. Ne bucurăm să clarificăm personal, cu dumneavoastră, întrebările cu privire la produsele potrivite.V-ar putea interesa și aceste produse:Cărucioare pentru tăvi | Gestionarea cablurilor | Brațe pivotante | Vestiare de haine | Casetiere cu sertare | Covorașe de protecție | Taburete de lucru bimos | Taburete de lucru EUROKRAFTpro