Sisteme de rafturi ESD

Trebuie să fie ordine – mai ales în domeniile ESD. Datorită sistemelor de rafturi ESD puteți avea o imagine de ansamblu asupra instrumentelor tehnice și accesoriilor și puteți respecta reglementările legale.

În categoria Sisteme de rafturi ESD vă oferim produse ale următoarelor mărci: eurokraft pro.

Sistemele de rafturi ESD – Totul la îndemână? Normal!Când vine vorba de amenajarea consecventă a zonelor ESD în întreprinderi, nu ne limităm doar la capacitatea de descărcare. Și în privința ordinii și a suprafeței de depozitare ar fi bine să nu faceți lucrurile la întâmplare. Rafturile ESD nu numai că prezintă rezistență corectă, ci asigură și fluxuri de lucru optimizate.
Ce reglementări trebuie să respecte rafturile ESD?La fel ca toate elementele de mobilier și instrumentele de lucru de la un post de lucru ESD, raftul ESD trebuie să prevină în mod fiabil descărcările electrostatice necontrolate. Astfel, acesta ar trebui să descarce în mod controlat egalizările de tensiune între personal, raft și conținutul de pe raft. În acest scop, legile definesc o rezistență corectă a suprafeței de depozitare de 104 până la 109 Ω conform DIN EN 61340-5-1:2008.Rafturile noastre ESD cu polițe cu rafturi reglabile în mod independent prezintă un strat ESD special, de plastic, care vă scutește de folosirea suplimentară a covorașelor pentru protecție ESD sau a cutiilor de depozitare ESD. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunțați la aceste accesorii ESD specializate – din contră. Protecția împotriva descărcărilor trebuie să funcționeze perfect și pe parcursul întregii manipulări a componentelor sensibile – fie în timpul depozitării, transportului sau al prelucrării.În afară de toate cerințele pentru EPA (Electrostatic Protected Areas), aceste sisteme de rafturi trebuie să fie stabile, ușor de asamblat, ușor de mutat și extrem de rezistente. Bineînțeles, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru dacă alegeți din selecția noastră.
Ce tipuri de sisteme de rafturi ESD există?În magazinul nostru online puteți găsi și sisteme de rafturi uzuale pentru postul de lucru, în versiune ESD. Pentru a le amenaja în mod individual, combinați un model de bază de raft ESD cu polițe cu elemente adiționale, în funcție de nevoi. Rafturile ESD cu inserare sunt proiectate pentru capacități portante de suprafață de până la 1.700 kg și pot susține articole de depozitare și instrumente de lucru tipice din zona de inginerie tehno-electrică sau în laboratoare.Pentru respectarea reglementărilor speciale privind camera sterilă, vă oferim rafturi speciale pentru camere sterile, care au cavități etanșate și care îndeplinesc cerințele clasei 3 de cameră sterilă.
Cu ce trebuie să combin rafturile ESD?Zona Electrostatic Protected Area dintr-o întreprindere poate funcționa doar dacă eliminați descărcările de tensiune din fiecare etapă de lucru. De aceea, scaunele, mesele și îmbrăcămintea de lucru ESD sunt la fel de indispensabile ca accesoriile ESD. De asemenea, pentru a asigura capacitatea de descărcare completă, asigurați-vă că raftul ESD cu inserare este amplasat pe covorul ESD potrivit.Puteți afla toate informațiile despre egalizările de tensiune din ghidul nostru de produse ESD: protecție împotriva descărcărilor cu consecințe grave.