Asigurarea mărfurilor

Geometrii voluminoase, articole fragile sau perisabile, recipiente mari: nu există ceva care să nu poată fi expediat. Cu produsele potrivite pentru securizarea mărfurilor și o gamă largă de accesorii pentru asigurarea încărcăturii în camioane și autoturisme puteți pune marfa pe drum – și în special în fața clienților dumneavoastră – fără incidente .

Securizarea mărfurilor și asigurarea încărcăturii: care sunt diferențele?



Elementele de securizare a mărfurilor se numesc, de asemenea, siguranță de transport sau ambalaj de transport. Acești termeni se referă la gruparea produselor individuale într-o unitate transportabilă. Prin grupare vă asigurați că articolele pot fi încărcate fără pierdere de spațiu, pot fi transportate și aduse ușor la client. În plus, unitățile de ambalare de ambalare, respectiv de încărcare, vă protejează articolele împotriva deteriorării.





Elementele de asigurare a încărcăturii, în schimb, fixează paleții și recipientele în timpul transportului cu camionul, autoturismul etc. Aici sunt indispensabile dispozitivele de tensionare și chingile de fixare, la care se adaugă elementele de asigurare în podea și alte elemente de prindere.



Pentru a garanta un transport reușit sunt esențiale protecțiile termice și elementele de răcire pentru alimente, produse farmaceutice și multe alte mărfuri sensibile. În plus, cu ajutorul cântarelor vă asigurați că nu se depășesc sarcinile maxime, fie pe paletul individual sau în spațiul de încărcare.



Cine este responsabil pentru securizarea mărfurilor și asigurarea încărcăturii?



Atât agentul de transport, cât și șoferul sunt responsabili în egală măsură de securizarea mărfurilor și a încărcăturii, precum și de accesoriile pentru asigurarea încărcăturii. Ambii răspund dacă are loc un accident sau un incident.



Agentul de transport trebuie …



  • … în caz de îndoială, trebuie să poată prezenta calificările pentru securizarea mărfurilor, încărcarea și asigurarea încărcăturii,

  • să pregătească mărfurile pentru transport, securizându-le corespunzător,

  • să asigure încărcătura conform regulamentelor.


Șoferul trebuie …



  • … să verifice la încărcare dacă articolele sunt ambalate într-un mod sigur pentru transport,

  • să controleze și să ajusteze elementele de asigurare a încărcăturii, înainte de pornire,

  • să controleze pe traseu chingile de fixare pentru a constata dacă sunt în continuare sigure.


În caz de îndoială, Codul rutier clarifică deja dacă o încărcătură este considerată (ne)sigură. Codul rutier german prevede că, de exemplu, asigurarea încărcăturii trebuie să garanteze că nimic nu poate aluneca, cădea, se poate răsturna, se poate rostogoli sau provoca zgomot în timpul unei frânări de urgență sau a unei manevre de evitare (Articolul 22, alineatul 1). Codul comercial și Regulamentul VDI 2700 sunt și mai precise – în special pentru transportul comercial.



Ne face plăcere să vă explicăm cum să respectați aceste reguli, folosind produsele optime. Pur și simplu contactați-ne.