Mobilitate electrică

Benzina și motorina? Sunt de domeniul trecutului! Viitorul evoluției companiilor este al mobilității electrice!

Mobilitatea electrică: bun venit în viitorul transportului operațional!O flotă de autovehicule electrice este deja de multă vreme de bon ton. Însă mobilitatea electrică nu reprezintă doar un aspect al autovehiculelor de serviciu sau al camioanelor. Cu mobilitatea electrică puteți aduce viitorul în prezent, inclusiv în ceea ce privește transportul intern și dați un impuls puternic logisticii dumneavoastră.
Ce înseamnă mobilitate electrică pentru companii?Motoarele electrice, fără emisii, înlocuiesc motoarele cu combustie pe benzină sau motorină: mobilitatea electrică în sine reprezintă un aspect de sustenabilitate. În cele din urmă, traficul comercial reprezintă una din principalele cauze generatoare de emisii.Așadar, pe termen lung, companiile nu vor putea evita mobilitatea electrică. Această schimbare de paradigmă vizează întregul parc auto și pune în aplicare toate avantajele mobilității electrice, inclusiv în incinta societății:  • Logistica de combustibil se reduce la minimum.

  • Livrările/cursele fără emisii reprezintă un factor important de imagine.

  • Obiectivele legate de sustenabilitate sunt atinse mai ușor.

  • Poziționare atractivă în calitate de angajator și în cadrul concurenței.

  • Producție autonomă de energie, pe termen lung, cu ajutorul soarelui, vântului și a energiilor regenerabile.


Dacă acești factori sunt aplicați la nivelul transportului intern de angajați și de mărfuri, puteți face din mobilitatea electrică centrul conceptului dumneavoastră, până la transportul ultimelor șuruburi, și astfel să profitați în fiecare zi și de fiecare mișcare.
Cum poate fi implementată mobilitatea electrică în companie?Motoarele electrice pot nu doar să adapteze autovehiculele clasice pentru viitor, ci pot să optimizeze, de asemenea, echipamentele de transport și cărucioarele. Bicicletele de companie devin biciclete electrice și biciclete cargo electrice, trotinetele devin trotinete electrice, iar dispozitivele de tracțiune pentru remorci și altele similare, funcționează, de asemenea, fără emisii.În acest fel, nu doar înlocuiți tipul de propulsie și economisiți, de exemplu, echipamentele necesare de alimentare pentru manipularea substanțelor periculoase. Prin adăugarea unei asistențe electrice la echipamentele convenționale, acestea devin mijloace de transport rapide, pe care oricine le folosește cu plăcere. Astfel, mobilitatea electrică are, de asemenea, o contribuție asupra sănătății și condiției fizice a angajaților.
Ce trebuie avut în vedere?Tranziția spre electricitate nu se încheie cu schimbarea motorului. Proiectarea cu atenție și implementarea infrastructurii dumneavoastră interne de încărcare sunt la fel importante. În acest sens, accentul se pune pe întrebări referitoare la energia electrică necesară, puterea de încărcare, numărul și poziția punctelor de încărcare în spații exterioare, în depozit, atelier și la domiciliul angajaților.Pentru această investiție centrală există programe extinse de finanțare, pe care ar trebui să le valorificați. În acest context, merită să vă gândiți, de asemenea, la noi surse autonome de energie pentru companie. Sistemele fotovoltaice și mobilitatea electrică merg mână în mână și pot reduce întreaga dumneavoastră amprentă ecologică, precum și optimiza bilanțul dumneavoastră deja pe termen mediu.