Cutii de depozitare și recipiente ESD

Cea mai bună protecție pentru electronicele moderne? O EPA perfect echipată – și utilizarea de cutii de depozitare și recipiente ESD!

În categoria Cutii de depozitare și recipiente ESD vă oferim produse ale următoarelor mărci: mauser.

Marcă
Tip de produs
Durabilitate
Relevant
Număr articole: 22

Cutii de depozitare ESD și recipiente ESD – protecție completă cu siguranțăÎn zonele ESD nu există o a doua șansă pentru o componentă funcțională. Chiar și cea mai mică descărcare electrostatică poate deteriora permanent electronicele sensibile. De aceea, este important să acordați atenție chiar și celor mai mici detalii atunci când amenajați. Cutiile de depozitare ESD și recipientele ESD, dezvoltate special, se numără în orice caz printre ele.
Ce caracterizează recipientele stivuibile ESD și cutiile de depozitare deschise ESD?Precum majoritatea cutiilor de stivuire sau cutiilor de depozitare deschise, ele sunt realizate din materiale plastice, cum ar fi polipropilena. Materialele plastice nu sunt aproape deloc conductoare, însă se pot încărca prin frecare. Dacă transferă această sarcină mai departe la produse electronice sensibile, ele sunt distruse sau afectate chiar și la cea mai mică tensiune. De aceea, la postul de lucru ESD intră în discuție doar cutiile de depozitare ESD, al căror material redirecționează descărcările prin adăugarea de particule, cu precizie, la distanță față de produse.Acest lucru funcționează, desigur, doar dacă și restul echipamentelor sunt proiectate să asigure, prin împământare, egalizarea controlată a sarcinilor. De aceea, cutiile de depozitare deschise ESD și altele similare trebuie să stea în sisteme de rafturi ESD corespunzătoare, pe covoare ESD speciale și practic la posturi de lucru ESD complet protejate.
Care cutie de depozitare deschisă ESD pentru ce tip de depozitare?Atunci când vă alegeți recipientele stivuibile ESD și cutiile ESD, trebuie să procedați exact ca în cazul organizării altor zone in depozit sau atelier. Cu ajutorul accesoriilor ESD speciale, cutiile de depozitare deschise ESD pot fi instalate pe mese ESD și astfel puteți avea la îndemână componentele și piesele de mici dimensiuni pregătite pentru producție. Pentru transportul protejat de praf și împotriva deteriorărilor, ori pentru depozitare, sunt ideale trusele ESD din plastic sau cutiile din plastic cu capac rabatabil.
Cum manipulez cutiile de depozitare ESD?Atunci când încarcă și manipulează trusele ESD sau altele similare, angajații nu trebuie să uite niciodată că ei reprezintă una dintre cele mai frecvente surse pentru descărcările nedorite. De aceea, nu trebuie purtată doar îmbrăcămintea de lucru ESD. Cu o brățară ESD și legătura la împământare se vor asigura, la fiecare mișcare, că nu există o egalizare de tensiune. Standardul DIN EN 61340-5-1 oferă specificații detaliate despre protecția componentelor electronice împotriva fenomenelor electrostatice.În ghidul nostru de produse ESD: protecție împotriva descărcărilor cu consecințe grave găsiți și mai multe informații pe acest subiect interesant.Nu ezitați să ne contactați dacă vă putem ajuta mai departe în ceea ce privește cutiile de depozitare ESD!