Ambalaje termoizolante

Transportul corect al mărfurilor și alimentelor termosensibile. Indiferent dacă este vorba despre o cutie termoizolantă din polistiren expandat sau despre ambalaje termoizolante sustenabile din cânepă și paie: cu gama noastră de produse, delicatesele, precum și medicamentele, articolele farmaceutice și alte mărfuri termosensibile pornesc la drum bine protejate.

În categoria Ambalaje termoizolante vă oferim produse ale următoarelor mărci: BITO.

Relevant
Număr articole: 1

Ce este o cutie termoizolantă?Ambalajele termoizolante sunt recipiente izolante protejate împotriva difuziei, care nu permit căldurii sau frigului nici să iasă, nici să intre. Numeroase mărfuri termosensibile trebuie transportate și depozitate la anumite temperaturi. În acest context, fie lanțul frigorific trebuie respectat cu strictețe, fie bunurile transportate la o anumită temperatură trebuie protejate împotriva răcirii.Efectul de răcire poate fi controlat prin utilizarea de elemente frigorifice. De aceea, în logistica lanțului frigorific, astfel de ambalaje sunt obligatorii. Mărfurile termosensibile pot fi răcite timp de până la 96 de ore. Acest lucru se aplică atât pentru alimente, cât și pentru produse din domeniul științelor vieții și pentru medicamente sau mărfuri farmaceutice. Chiar și expedierea produselor congelate este posibil prin utilizarea unei cutii termoizolante și a accesoriilor frigorifice corespunzătoare.Ce fel de ambalaje termoizolante există?Gama noastră de cutii de carton și ambalaje pentru comerțul cu alimente conform directivelor și transportul medicamentelor care trebuie refrigerate obligatoriu se împarte în două categorii de bază:1. Cutii termoizolante pentru expediere2. Cutii termoizolante pentru livrarea de produse calde/reciCutiile termoizolate pentru livrare pot fi expediate și într-o cutie exterioară din carton, sub formă de colet, dacă au dimensiunile potrivite. Însă ambalajele termoizolante dedicate pentru expediere conving între timp prin idei inovatoare de materiale, care regândesc complet conceptul de cutie termoizolantă pentru comerțul cu alimente, industria farmaceutică și științele vieții. Se deosebește între următoarele materiale:  • Paie: efect izolator similar cu cel al polistirenului și realizate din sută la sută materii prime regenerabile.

  • Cânepă: aceleași date de performanță precum polistirenul, iar cutiile se pretează chiar și pentru expedieri congelate, datorită izolației excelente.

  • Cutiile termoizolante și seturile de cutii termoizolante din polistiren combină avantajele cutiilor simple din carton cu performanța de răcire a unui ambalaj termoizolant. Setul include și acumulatori de răcire.


Cât timp rămâne mâncarea caldă sau rece?Ambalajele termoizolante sub formă de cutii termoizolante pentru alimente sunt testate conform DIN EN 12571. Prevederile se referă la transportul pe termen scurt. În cazul mâncărurilor calde, scăderea de temperatură permisă este de cel mult zece grade Celsius în trei ore. În cazul mâncărurilor reci este vorba despre șapte grade Celsius.Căror aspecte trebuie să le acord atenție la expedierea alimentelor proaspete?

Mărfurile perisabile trebuie să respecte lanțul frigorific pe întregul traseu de expediere. În acest sens se aplică anumite limite superioare pentru creșterea temperaturii la diferite produse. Pentru a vă expedia coletul în siguranță, trebuie să  • trimiteți produsul la drum la o temperatură cu câteva grade mai mică decât limita superioară admisă,

  • îl ambalați într-o cutie termoizolantă cu elemente frigorifice (temperatură circa -20 de grade Celsius),

  • repartizați elementele frigorifice în lateralele coletului și să plasați și unele suplimentare deasupra,

  • ambalați produsele cele mai termosensibile în mijloc,

  • împiedicați circulația aerului în colet cu material de umplere,

  • marcați coletul în mod corespunzător,

  • alegeți cea mai rapidă metodă de expediere posibilă.


Vă oferim cu plăcere consiliere detaliată cu privire la ambalajul termoizolant sau cutia termoizolantă potrivită pentru mâncare și medicamente. Nu trebuie decât să ne contactați.