Mănuși din cauciuc

Ele ne protejează mâinile în mod igienic. Mănușile de cauciuc, din latex, vinil sau nitril, vă protejează împotriva substanțelor chimice, uleiurilor și grăsimilor. Astfel puteți preveni răni.

Mănuși din cauciuc: protecție sigură pentru mâinile dumneavoastrăOri de câte ori intrați în contact cu grăsimi, uleiuri, substanțe chimice sau chiar și substanțe biologice periculoase, mănușile din cauciuc reprezintă protecția fiabilă pentru mâinile dumneavoastră. Deși, în esență, termenul „mănuși din cauciuc'' este ambiguu. Fiindcă, în ziua de astăzi, el trebuie înțeles ca un termen generic pentru diferite mănuși din cauciuc. Acestea sunt realizate din diverse compoziții de cauciuc și sunt prevăzute pentru diferite scopuri de utilizare.Alegerea mănușilor din cauciuc: latex, nitril sau vinil?Există multe variante de mănuși din cauciuc, care aduc cu sine atât avantaje cât și dezavantaje:  • Mănuși din latex: mănușile de cauciuc din latex protejează împotriva acizilor, bazelor, alcoolilor și cetonelor. Acestea sunt rezistente la uzură, însă prezintă un potențial alergenic ridicat. În plus, mănușile nu sunt gândite pentru lucrul cu grăsimi și uleiuri.

  • Mănuși din nitril: mănușile din nitril, care nu conțin latex, sunt tolerabile de majoritatea persoanelor. Însă, materialul lor este mai puțin elastic. Având în vedere că mănușile sunt rezistente la ulei și grăsime, ele pot fi folosite și pentru lucrul cu alimente.

  • Mănuși din vinil: mănușile de cauciuc din vinil reprezintă o alternativă bună pentru toți cei care suferă de o alergie la latex. Ele oferă protecție pentru numeroși acizi și baze, însă nu împotriva solvenților chimici.


Mănuși de unică folosință sau reutilizabile?Mănușile de unică folosință, din cauciuc, nu conțin pudră și au o formă anatomică, mulată. Ele pot fi purtate pe ambele mâini, sunt prevăzute cu vârfuri texturate ale degetelor și sunt disponibile în mărimile uzuale, de la S până la XL. În schimb, mănușile reutilizabile din cauciuc au manșete lungi sau margine rulată. Ele sunt lavabile și pot fi refolosite.O chestiune de standard: alegerea mănușilor din cauciucDacă mănușile din cauciuc sunt folosite ca mănuși de protecție în companie, ele trebuie să îndeplinească cerințele respectivelor standarde europene. Așadar, pot fi necesare diferite modele, în funcție de locul de muncă și de activitate. Înainte să achiziționați mănuși din cauciuc, informați-vă neapărat despre reglementările privind siguranța în muncă.Doriți să aflați mai multe despre alegerea mănușilor din cauciuc sau căutați și alte produse pentru curățenie și sanitare sau protecția muncii? Centrul nostru de servicii vă oferă cu plăcere consultanță – contactați-ne!V-ar putea interesa și aceste produse:Coșuri de gunoi cu pedală | Dușuri oculare | Dulapuri pentru materiale de curățenie | Lianți pentru ulei | Aspiratoare | Aspiratoare de podea | Accesorii pentru curățenie starmix