Pantaloni de lucru
Haina îl face pe om – iar pantalonii de lucru îi fac pe profesioniști. Dacă vă îmbrăcați cu hainele de lucru potrivite, sunteți protejați împotriva posibilelor pericole. Desigur, aici găsiți pantaloni de lucru, pantaloni de protecție anti-flacără, genunchere și multe altele, de la producători renumiți – pentru bărbați și femei.
Pantaloni de lucru: pantaloni de protecție anti-flacără, îmbrăcăminte de protecție termică sau genunchere, de la cele mai bune mărci
În afara faptului că blugii sunt incomozi în multe etape de lucru, modelele casual pur și simplu nu ajung la nivelul de protecție al pantalonilor buni de lucru. Pantalonii de lucru pentru femei, pantalonii de lucru pentru bărbați și genuncherele de lucru nu reprezintă degeaba elemente indispensabile ale echipamentelor profesionale.
De ce anume ne protejează pantalonii de lucru?
Ca obiect al protecției muncii, pantalonii de lucru trebuie să protejeze corpul lucrătorilor împotriva pericolelor tipice din cadrul anumitor activități. În sectorul forestier sunt obligatorii pantalonii de lucru cu protecție la tăiere, angajații din industria oțelului nici nu trebuie să se prezinte la muncă, pe tura lor, fără pantaloni de protecție termică. Cei care lucrează în aer liber sau în condiții de vizibilitate redusă, au nevoie de o combinație puternică și stridentă, reflectorizantă și de protecție, formată din pantaloni de lucru și o jachetă de lucru sau o cămașă de lucru potrivită.
Mai mult decât atât, pantalonii de lucru lungi și scurți, pentru bărbați sau femei, reprezintă pur și simplu un factor de confort, țin la îndemână instrumentele de lucru, precum scule sau ustensile de scris și protejează împotriva frigului, umezelii și intemperiilor.
Când sunt obligatorii pantalonii de lucru?
Cea mai importantă caracteristică distinctivă la orice echipament de lucru constă în cuvântul „protecție'': dacă pantalonii de lucru pentru femei sau bărbați trebuie să protejeze împotriva tăieturilor, arsurilor sau altor accidentări, este necesar ca pantalonii de protecție să fie furnizați de angajator și purtați de angajat în timpul fiecărei acțiuni.
În acest context, materialul și efectul de protecție trebuie să corespundă, desigur, cu locul de muncă: pantaloni de lucru albi, din material textil, pentru manipularea oțelului încins? Bineînțeles că nu. Pantaloni scurți, reflectorizanți și de protecție, pentru lucrări rutiere în plină iarnă? De asemenea, absurd.
Mai mult decât atât, angajatorul poate să impună obligativitatea de a purta anumiți pantaloni de lucru, ca parte a unei uniforme (reprezentative). În acest caz, îmbrăcămintea de lucru este fie deductibilă fiscal sau este furnizată, de asemenea, de companie.
Ce mărime port la pantalonii de lucru?
Mult prea largi sau mult prea strâmți? Nicio pereche de pantaloni de lucru nu trebuie să vă vină așa. Asigurați-vă că determinați mărimea corectă înainte de a vă cumpăra echipamentul de protecție:
- Măsurați-vă circumferința taliei și a șoldurilor.
- Determinați lungimea piciorului sau lungimea interioară a piciorului, dintre picioare și până la gleznă. În mod ideal, pantalonii de lucru ar trebui să se așeze puțin pe pantoful de lucru.
Dacă aveți dubii, este de preferat să alegeți o mărime mai mare, pentru a garanta libertatea optimă de mișcare. Anumite modele de la mărci bune de pantaloni de lucru, cum ar fi Leipold+Döhle, pot fi prelungite la picioare, dacă este nevoie.
Ce pantaloni sunt buni, respectiv adecvați pentru postul dumneavoastră personal de lucru? Puteți lua legătura cu noi pe acest subiect. Pur și simplu contactați-ne.