Manipularea buteliilor de gaz

Există multe surse de pericol în ceea ce privește manipularea buteliilor de gaz: dacă buteliile nu sunt protejate în mod corespunzător în timpul transportului, acestea se pot răsturna și pot exploda, în cel mai rău caz. Bineînțeles, acest lucru este valabil, de asemenea, pentru depozitare! Dar cu produsele potrivite și de calitate superioară, cum ar fi echipamentele de ridicare pentru butelii de gaz, suporturile sau lizele pentru butelii de oțel, nimic nu mai stă în calea siguranței manipulării dumneavoastră profesionale a buteliilor. Informați-vă acum!

În categoria Manipularea buteliilor de gaz vă oferim produse ale următoarelor mărci: eurokraft pro, eurokraft basic.

Marcă
Tip de produs
Durabilitate
Relevant
Număr articole: 21

Manipularea buteliilor de gaz: întotdeauna în siguranțăDacă pentru depozitarea buteliilor de gaz există deja numeroase reglementări, pentru manipularea acestora nu sunt cu siguranță mai puține. Cu ajutorul suporturilor pentru butelii de gaz, al echipamentelor de ridicare pentru butelii de gaz și altele similare, sunteți în siguranță. Nu doar din punct de vedere legal.Ce presupune manipularea buteliilor de gaz?Manipularea buteliilor de gaz cuprinde toate măsurile de siguranță referitoare la gestionarea buteliilor de gaz în companie, incluzând transportul, schimbarea buteliilor și depozitarea, respectiv furnizarea la postul de lucru. În general, aceste produse pentru manipularea substanțelor periculoase sunt concepute pentru a reduce semnificativ riscul de rănire și de accidente:  • Suporturile pentru butelii de gaz în vederea montării pe perete previn răsturnarea buteliilor înguste în timpul depozitării și furnizării.

  • Lizele și cărucioarele pentru butelii de gaz, cu suporturi și ergonomie optimă, permit transportul în siguranță al diferitelor tipuri de butelii de gaz.

  • Paleții pentru butelii de gaz permit transportul în siguranță al mai multor butelii, folosind stivuitorul.

  • Rafturile pentru butelii de gaz optimizează furnizarea recipientelor cu gaz și a butoaielor.


Ce trebuie avut în vedere în ceea ce privește manipularea buteliilor de gaz?Ca și în cazul depozitării buteliilor de gaz pe termen lung, pentru manipularea buteliilor grele și inflamabile se aplică numeroase reglementări – printre altele, TRGS 510. În principiu trebuie prevenită deteriorarea buteliilor și implicit o eliberare bruscă a gazelor sub presiune. Acest lucru se poate întâmpla atât prin supapă, cât și prin pereții subțiri ai recipientelor cu gaz.Evaluarea riscurilor și instructajul operațional reprezintă cea mai importantă bază pentru manipularea buteliilor dumneavoastră de gaz. Instructajele privind gestionarea lor trebuie repetate cel puțin o dată pe an.Pentru transportul intern al buteliilor de gaz se aplică următoarele:  • Transportați numai cu capacul supapei înșurubat și cu supapa închisă.

  • Deplasați-vă numai cu îmbrăcăminte de protecție. În special mănușile și încălțămintea de siguranță sunt esențiale.

  • Deplasați buteliile de gaz exclusiv pe echipamente de transport destinate acestui scop. Nu le rostogoliți, nu le transportați în poziție orizontală și nu le cărați.

  • Persoanele și buteliile de gaz nu trebuie să meargă împreună în același ascensor.

  • Buteliile de gaz trebuie asigurate împotriva căderii sau coliziunii în orice loc de depozitare (pe termen scurt).

  • În cazul în care buteliile de gaz urmează să fie deplasate cu macarale, acest lucru este posibil numai cu ajutorul paleților corespunzători.


Dacă buteliile de gaz sunt transportate pe drumuri publice, trebuie respectate dispozițiile ADR pentru transportul mărfurilor periculoase. În acest sens sunt valabile limite privind numărul de unități de transport, precum și sarcina utilă. Asigurarea încărcăturii, etichetarea și personalul instruit pentru a conduce sunt, de asemenea, elemente importante în acest context.Pentru informații detaliate ar trebui să studiați toate textele legislative și directivele relevante. În plus, este util să aruncați o privire la informațiile noastre privind depozitarea reglementară a substanțelor periculoase. Pentru întrebări, nu ezitați să apelați la noi – contactați-ne acum.