Înapoi
Ghid de produse Producție

Practic și cu economie de spațiu: cântare cu scală cu utilizare flexibilă

Pentru piese de mici dimensiuni în cantități mari

Fie că este vorba de inventar, de ambalarea pieselor în recipiente sau de confirmarea cantităților de producție, dacă este vorba de numărarea pieselor de mici dimensiuni trebuie acordată atenție fiecărei piese individuale.

Aici aflați cum funcționează mai exact cântarele cu scală, cum puteți număra exact piesele și ce cântar cu scală se folosește în ce situații.

Ce înseamnă cântar cu scală?

După cum spune și numele, cântarele cu scală numără și cântăresc. Și anume, piese de mici dimensiuni în cantități mari – opțional la diferite trepte de precizie și cu diferite domenii de cântărire. Atunci când trebuie să efectuați un inventar sau pregătirea comenzilor, cântarele cu scală sunt utile în special și vă ajută să economisiți timp și costuri dacă doriți să ambalați piesele în recipiente și să confirmați cantitățile de producție.


Dacă este vorba de un număr foarte mare de piese, se pot utiliza și așa-numitele sisteme de numărare. Acestea sunt alcătuite dintr-un cântar pentru măsurarea cantității și un cântar de referință, care este conectat la cântarul mai mare pentru măsurarea cantității cu ajutorul unui cablu de interfață. Cântarul de referință se utilizează mai ales pentru cântărirea fină a celor mai mici piese. Acesta stabilește greutatea medie a piesei și transmite ulterior datele către cântarul pentru măsurarea cantității, care calculează la rândul său numărul exact de piese în cazul cantităților mari.

În plus: Dacă doriți, puteți solicita calibrarea cântarelor dumneavoastră de către personalul nostru. În acest scop trebuie doar să adăugați și calibrarea la comanda dumneavoastră. Rețineți că nu mai puteți face acest lucru ulterior. (Este posibil doar în cazul cântarelor cu aprobare pentru calibrare)

Practic și cu economie de spațiu: cântare cu scală cu utilizare flexibilă ler

Întrebări și răspunsuri privind cântarele cu scală.

 • Ce înseamnă capacitate de citire?
  Capacitatea de citire a unui cântar este cea mai mică greutate care poate fi citită. Pentru o siguranță maximă vă recomandăm să selectați un cântar cu scală cu o greutate minimă care poate fi citită (greutatea piesei) mai mică decât greutatea obiectului care urmează a fi numărat.

 • Care este cea mai mică greutate a unei piese la numărarea pieselor?
  Prin cea mai mică greutate a unei piese se înțelege cea mai mică greutate a unui articol preluată de cântar pentru numărare și afișată.

 • Ce înseamnă rezoluție de numărare?
  Rezoluția de numărare este un criteriu pentru calitatea cântarului cu scală. Aceasta descrie numărul maxim de piese care poate fi numărat cu o precizie de numărare de 1 %, la greutăți ale pieselor cu variație minimă și un număr suficient de mare al pieselor de referință.

  Prin „suficient de mare” se înțelege:
  - 20 piese la o rezoluție de numărare ≤ 60.000 puncte.
  - 50 piese de 60.000 – 150.000 puncte.
  - 100 piese ≥ 150.000 puncte.

 • Ce număr de piese de referință?
  Dacă la numărare apar surse de eroare, acestea apar cel mai frecvent ca urmare a toleranțelor greutății pieselor numărate. Din acest motiv este util ca la începutul fiecărei numărări să se determine o greutate medie, așa-numita greutate de referință.

 • Cum se calculează greutatea de referință?
  Greutatea de referință se determină prin așezarea pe cântar a mai multor piese pentru numărare. Această valoare se numește număr de piese de referință. În acest sens se aplică următoarele:

  - 5 piese sunt deseori suficiente
  - 10 piese sunt deseori folosite în general
  - 20 până la 100 piese se aplică la o distribuție mai mare a greutăților pieselor numărate

Important: Cu ajutorul funcției „optimizare automată a referinței“ aveți posibilitatea de a crește treptat numărul de piese de referință și astfel de a calcula mai bine treptat greutatea medie a pieselor numărate. Astfel crește semnificativ precizia procesului de numărare ulterior.

Pentru setarea diferitelor cântare cu scală, procedați astfel.

Cântarul simplu cu scală
Acest cântar nu este doar simplu de utilizat, ci și foarte rentabil. În plus, îl puteți seta în mod direct, fără a fi nevoie să studiați mai întâi manualul de utilizare. Panoul de control cu suport grafic și îndrumarea autoexplicativă a utilizatorului de pe tastatură fac posibil acest lucru.


Cântarul profesional cu scală
În cazul acestui cântar aveți 3 afișaje diferite: unul pentru greutatea de referință (adică greutatea medie a pieselor numărate), unul pentru greutatea totală a tuturor pieselor numărate și pentru numărul total de piese numărate. Memoriile integrate, de exemplu pentru greutatea recipientului, codul articolului, greutatea de referință și elemente acustice și optice pentru numărare și un bloc de tastatură alfa-numerică pentru introducerea simplă a datelor sunt, de asemenea, extrem de utile și simplifică manipularea cântarului.


Sisteme de numărare
Chiar în cazul numerelor mari de piese, a containerelor sau a mărfurilor paletate, domeniul de cântărire al cântarelor cu scală cu masă nu este suficient pentru o numărare precisă. În acest caz aveți la dispoziție sistemele noastre de numărare performante, care combină avantajele unui cântar de referință de mare precizie cu cele ale unui cântar pentru măsurarea cantității de capacitate mare.

Produsele noastre de top din acest ghid
Relevant
Număr articole: 13
Categoriile noastre de top din acest ghid