Înapoi
Ghid de produse de mediu

Ce este o cameră sterilă?

Cu această gamă de articole vă oferim numeroase produse pentru camere sterile, care vă ajută să respectați directivele dumneavoastră individuale la nivel local, în materie de concentrații de particule, de exemplu rafturi, cărucioare de transport și pentru echipamente, mese, dulapuri, mobilier pentru vestiare, recipiente pentru deșeuri, scaune de lucru etc.

Ajutor de planificare pentru camera sterilă wt$

În ziua de astăzi, concentrația de particule din aer trebuie monitorizată și controlată în multe zone de producție, în care orice tip de contaminare trebuie prevenit în mod eficient. Acestea includ, de exemplu, fabrici de semiconductori, unități medicale sau industria farmaceutică și de medicamente.

Atunci când e așezată, o persoană elimină până la 10 milioane de particule pe minut, doar prin mișcările obișnuite ale brațelor. Obiectivul sistemelor pentru camere sterile este de a contracara în mod eficient riscurile pentru procesul de lucru, reprezentate de oameni și de postul de lucru.

În măsura în care este posibil, oferim o recomandare pentru fiecare produs, în ceea ce privește clasele de camere sterile pentru care se poate utiliza articolul. „Condițiile-cadru” ale camerei dumneavoastră sterile (de exemplu tipuri de particule, substanțe folosite etc.), precum și directivele proprii la nivel local sunt esențiale pentru alegerea produselor și calitatea acestora. Vă oferim cu plăcere consultanță pentru a afla care dintre variantele de produse sunt adecvate în cazul dumneavoastră specific.

Printr-o cameră sterilă se realizează un spațiu definit, în care se poate lucra în condiții „curate”. Aceste condiții sunt necesare în tot mai multe domenii: în sectorul medical, în laboratoare de cercetare, în industria alimentară, farmaceutică, electronică sau a semiconductorilor.

Contaminarea mediului de producție cu praf și particule ar reduce calitatea produselor sau le-ar compromite integral. Pentru a crea acest post de lucru „curat”, nu este suficientă simpla alimentare cu aer proaspăt. Totodată trebuie prevenită depunerea de contaminanți în încăpere. Cu toate acestea, practic nicio cameră sterilă nu este la fel ca alta, deoarece condițiile de spațiu, desfășurarea procesului, clasa de cameră sterilă dorită și bineînțeles costurile de investiție și de operare solicită soluții individuale.

Ajutor de planificare pentru camera sterilă wt$

Funcțiile tehnologiei pentru camere sterile

Tehnologia pentru camere sterile protejează produsele, procesele și personalul împotriva efectelor dăunătoare ale impurităților. Funcția principală a tehnologiei pentru camere sterile constă în asigurarea unui nivel de puritate a aerului predeterminat într-o încăpere de lucru, în ceea ce privește materiile străine sub formă de particule din aer, pentru a preveni efectele nocive ale acestora asupra proceselor și oamenilor!

Prin urmare, într-un sens mai larg, reies următoarele funcții:

 • Păstrarea particulelor din aerul înconjurător în afara zonei de lucru
 • Filtrarea aerului și dirijarea fluxului de aer
 • Gradația subpresiunii și a suprapresiunii între încăperi și tipuri de încăperi
 • Menținerea anumitor proprietăți ale aerului, precum temperatura și umiditatea acestuia
 • Furnizarea de medii foarte pure în cadrul procesului
 • Tehnică de producție și control al proceselor, compatibile cu camera sterilă
 • Conduită adaptată a personalului, precum și formarea și motivarea necesară în acest sens
 • Controlul asupra curățeniei pe suprafețele produselor, suprafețele de lucru și pe ambalaje
 • Înlăturarea și eliminarea aerului evacuat în timpul proceselor


Protecția produselor:

 • Protejarea materialelor împotriva contaminărilor încrucișate cu alte substanțe active produse în aceeași unitate
 • Protejarea produselor intermediare și finite din producția de medicamente împotriva contaminărilor cu microorganisme și metaboliții acestora (pirogeni)
 • Protejarea proceselor de lucru în domeniul biotehnologiei, împotriva contaminării cu microorganisme străine
 • Asigurarea sterilității substanțelor parenterale


Protecția persoanelor:

 • Izolarea angajaților de riscurile legate de procese
 • Protecție împotriva contactului cu materiale foarte active
 • Protejarea mediului operațional împotriva substanțelor periculoase


Acest spectru de funcții face ca tehnologia pentru camere sterile să reprezinte o verigă esențială în lanțul măsurilor de igienă pentru producția de medicamente, produse alimentare, semiconductori etc.

Produsele noastre de top din acest ghid
Relevant
Număr articole: 40
Categoriile noastre de top din acest ghid