Proiect Kreation Krehl

Arta de a face artă

De la o idee neobișnuită la masă. Sau: ce poate deveni un cărucior elevator tip foarfece KAISER+KRAFT.

Atunci când i se ia un interviu arhitectei de interior Ivonne Krehl despre primul gând referitor la acest proiect, răspunsul este revigorant de sincer și simplu: „Păi…, cum să funcționeze?” Această întrebare ne-am pus-o și noi atunci când Ivonne Krehl ne-a prezentat ideea de a converti un cărucior elevator tip foarfece KAISER+KRAFT într-un loc central pentru întâlniri, spiritualitate, sărbători, artă și cultură.

Referință Krehl wt$
Proiect pentru masa realizată dintr-un cărucior elevator tip foarfece.

Un tezaur este redescoperit.

Veche de peste 300 de ani, clădirea episcopiei Bisericii Evanghelice din centrul orașului urma să completeze din nou, după decenii, „Piața centrală” și să devină „Poarta către oameni” și cartea de vizită a congregației evanghelice Ludwigsburg; cu dorința reproiectării complete a parterului monumentului. Ivonne Krehl, arhitectă de interior și directoarea agenției Kreation Krehl – Interior Design & Trading in Ludwigsburg – a câștigat licitația pentru acest proiect. Conceptul ei propune căruciorul elevator tip foarfece ca masă centrală și ca simbol creștin în mijlocul structurii vizibile din oțel a încăperii.

Conceptul curajos a necesitat, de asemenea, curaj în implementare. Exprimat în cuvintele creativei Ivonne Krehl: „Eu am avut ideea neobișnuită cu masa, iar Andreas Furtwängler, artist în domeniul metalelor, alături de o echipă de artizani, a avut și mai multe idei, apucându-se imediat de schițe – iar dezvoltatorul, Biserica Evanghelică, a fost mai mult decât deschisă la propunerea noastră de bază. Iar acum mai aveam nevoie doar de un partener, care să se priceapă la inginerie mecanică.” Deoarece, „sculptura mesei” prelucrată manual din 5 metale diferite, trebuia completată cu o platformă de ridicare tip foarfece și să fie folosită astfel și ca scenă.

Căruciorul elevator tip foarfece este „iluminat”: de la idee la rezultatul final.

Un cărucior elevator tip foarfece ca scenă pentru artă și discursuri. Un cărucior elevator tip foarfece ca punct de întâlnire pentru dialoguri și discuții. Un cărucior elevator tip foarfece ca masă pentru micul dejun, la care se strânge toată lumea dimineața. Un cărucior elevator tip foarfece ca loc de ședință în picioare. În centul încăperii. Cu un blat din oțel cu o greutate de 800 kg deasupra. Mobil. Sigur. Estetic. Funcțional. Și tehnic impecabil.

Referință Krehl wt$
Cărucior elevator tip foarfece cu blat din oțel de 800 kg

Nu a fost o idee neobișnuită, precum a considerat echipa de vânzări de la KAISER+KRAFT Germania, ci un proiect convingător și provocator, în care ne-am implicat cu plăcere în calitate de al patrulea membru, alături de expertiza noastră tehnică și de planificare din sectorul industrial. Căruciorul elevator tip foarfece trebuia să fie mobil, cu o înălțime variabilă de la 30 cm pentru ședere, la 90 cm pentru stat în picioare. În acest sens a fost important, în primul rând, să avem în vedere momentul basculării, atunci când blatul din oțel devine scenă și este astfel complet coborât. Această sarcină a fost rezolvată printr-un design personalizat, inclusiv un sistem de blocare: astfel, scena nu mai poate bascula și deveni astfel un pericol.

Referință Krehl wt$
Artistul în metal Andreas Furtwängler la „testul de stres”.
Referință Krehl wt$
Modulul LED este ridicat cu ajutorul căruciorului elevator tip foarfece pentru montajul la înălțime.

„A fost necesară o colaborare neobișnuit de strânsă, deschisă și deosebită între constructori, ingineri, arhitecta de interior, meșteri, artiști și noi, în calitate de experți în planificare”, declară echipa însoțitoare KAISER+KRAFT cu privire la munca de succes la proiect. Au existat adesea consultări comune, pentru armonizarea perfectă a sarcinilor artistice cu tehnologia aferentă.

Tehnologia din spate este chiar alături

Deasupra mesei create din căruciorul elevator tip foarfece din încăperea principală a parterului, se află un element luminos și acustic cu elipse luminoase LED realizate individual, pentru diferitele scenarii; într-o adâncitură din podea, sub masă, a fost instalată tehnologia de acționare pentru căruciorul elevator tip foarfece. Iar pentru a ascunde „foarfecile” și a exclude posibilele riscuri de accidentare, acestea au fost îmbrăcate. „Instrucțiunile KAISER+KRAFT mi s-au părut mega interesante în timpul instalării, văzând și la fața locului, care și câți pași trebuie respectați de la idee până la rezultat”, spune Ivonne Krehl despre implementarea tehnică.

Referință Krehl wt$
Partea tehnică pentru căruciorul elevator tip foarfece a fost montată încastrat în podea.
Referință Krehl wt$
Elementul luminos și acustic deasupra mesei.
Referință Krehl wt$
Arhitecta de interior Ivonne Krehl pe noua masă creată dintr-un cărucior elevator tip foarfece

„Masa este pur și simplu cool de folosit, cel mai mult îmi place sunetul atunci când este ridicată”, a spus arhitecta de interior atunci când masa a fost pusă în mișcare, în cadrul unui test, la finalizare. Tehnologia de control pentru aceasta a fost instalată direct în încăperea alăturată – cu un tabel de comandă – astfel încât să nu fie vizibilă, iar masa să poată fi adusă în poziția dorită, ca prin minune. „Toți vizitatorii vor să știe cum funcționează tehnologia din spate”, explică artistul Andreas Furtwängler reacțiile.

Referință Krehl wt$
De la o idee neobișnuită la masă.
Referință Krehl wt$
KAISER+KRAFT ca bază solidă pentru iluminarea artistică.

Și … ce putem face pentru dumneavoastră? Vă oferim soluții speciale pentru provocări speciale – indiferent dacă vă doriți o extindere sau reamenajare a spațiilor. Noi vă oferim întotdeauna: Solutions for your Business. Inclusiv calitate, fiabilitate și consultanța potrivită.

Contact

Dacă doriți, de asemenea, să planificați un proiect, luați legătura cu noi. Experții noștri vă oferă cu plăcere consultanță și vă susțin în mod competent.

Contact pentru consultanță, planificare și analiză a nevoilor: