Proiecte și referințe

Mai mult spațiu pentru calitate

Egon Grosshaus GmbH & Co. KG a convertit o hală în spații de birouri pentru departamentul de asigurare a calității și un laborator de testare – fără a modifica deloc structura clădirii.

În centrul regiunii Sauerland, între munții Ebbe și Rothaar, se află Lennestadt. Nimic neobișnuit pentru Sauerland, însă uimitor pentru cei din marile orașe, este numărul impresionant de brazi verzi închis, care se regăsesc aici. Numai Lennestadt este acoperit în proporție de 60 la sută de pădure. Peisaje de dealuri și verde închis cât vezi cu ochii.

Egon Grosshaus GmbH & Co. KG își are sediul în acest peisaj idilic, o companie de dimensiuni medii, specializată în tehnologiile de ștanțare, decupare fină și ștanțare și îndoire. Societatea există de peste 75 de ani. Fiind o afacere de familie dintotdeauna, Patrick Grosshaus face parte din a treia generație și conduce aproximativ 500 de angajați. Compania este de o importanță economică enormă pentru regiune – la nivel global și-a făcut un bun renume printre furnizorii care prelucrează metal pentru industria auto.

Grosshaus ler
Datorită unei soluții de tip cameră-în-cameră de la {cms.var.company_name} Jens Rarbach, Director al Departamentului de Managementul Calității la Grosshaus GmbH & Co. KG, se mută în curând în noile birouri, alături de echipa sa.

Detaliile de mare importanță

O mare parte a produselor de la Grosshaus este destinată industriei auto. Unul dintre cele mai de succes este carcasa pentru centură, utilizată pentru protecția pasagerilor. În acest caz, precizia este și mai importantă decât în alte domenii – în final, este vorba despre vieți umane.

Dr. Christof Arens conduce laboratorul de testare internă și explică gradul de precizie la care se măsoară piesele de la Grosshaus: „Aparatele de măsură pe care la avem aici măsoară cu o precizie de un micrometru – adică o miime de milimetru. Doar pentru perspectivă și comparație: un fir de păr are o grosime de aproximativ 25 micrometri.” Dimensiunile unei piese trebuie să fie așadar de o precizie perfectă, înainte ca departamentul de controlul calității să o aprobe pentru client.

Grosshaus ler

Pentru a putea oferi cele mai bune condiții de spațiu pentru departamentul de asigurare a calității și laboratorul de testare și pentru a le putea aduce mai aproape de producție, s-a decis mutarea lor la un etaj deasupra producției. Provocarea: crearea unui spațiu închis, potrivit pentru laborator și birouri în hala existentă, fără a modifica structura clădirii.

Thorsten Oest (stânga), Director Regional de Vânzări kaiserkraft, recapitulează îndeaproape planul de proiect împreună cu Christof Arens (centru), Directorul laboratorului de testare.

În plus – la fel ca în restul clădirii – trebuie ca ramele ușilor și ferestrelor să fie în culorile de identitate corporativă a companiei. De aceea, Grosshaus a căutat consultanța kaiserkraft.

Proiectul a fost planificat și administrat îndeaproape de Thorsten Oest, Director Regional de Vânzări la kaiserkraft în Haan. El spune: „Întrucât trebuia ca sălile planificate să se integreze în hala industrială existentă, ne-am decis să alegem pereți despărțitori modulari flexibili. Montajul final al acestora se realizează la fața locului, ceea ce permite adaptări pentru prinderile de perete, de exemplu.”

Un avantaj enorm, care a fost folosit spre beneficiul Grosshaus de mai multe ori.

Grosshaus ler

Soluții individuale de amenajare

Colaborarea între Grosshaus și kaiserkraft există de peste 15 ani. Aceasta a început – cum altfel decât – cu o încăpere modulară. De-a lungul anilor au urmat adăugiri succesive. Cea mai flexibilă dintre toate soluțiile create până astăzi.

Dr. Christof Arens își amintește de începuturile acestei proiectări: „Trebuie prevăzute multe detalii dinainte, bineînțeles. Atunci când elementele încăperilor sunt deja în picioare, este prea târziu. De aceea, am petrecut mult timp analizând de mai multe ori, cu atenție, planurile de construcție.”

În primă fază trebuia avută în vedere diferența de înălțime a plafonului din laboratorul de măsurare. Întrucât un utilaj dispune de o înălțime anume pentru mentenanță, trebuia ca o secțiune a tavanului să fie înălțată cu 30 de centimetri. Pardoseala a reprezentat o altă provocare. În timp ce în birouri s-a amplasat pardoseala din PVC de 2,4 milimetri, finisată din fabrică, laboratorul beneficiază de o podea turnată din beton, pentru a rezista la sarcinile punctuale ale utilajelor de măsurat și a minimiza în același timp transmiterea vibrațiilor.

Fiindcă în noul spațiu trebuia să fie incluse și birouri, a fost necesară crearea de până la 25 de posturi de lucru. De exemplu, pentru Jens Rarbach, Directorul de calitate, s-a putut amenaja un birou individual, datorită unei soluții de tip cameră-în-cameră.

Grosshaus ler
Grosshaus ler

Ziua recepției: Thorsten Oest verifică dacă modulul pentru fereastra cu deschidere cu balamale și rabatabilă funcționează perfect.

Ferestrele cu deschidere cu balamale și rabatabile asigură aportul de aer proaspăt și lumina naturală. Acolo unde au existat suporturi structurale, au fost realizate decupaje la comandă.

„Cu toate acestea, începând de la o anumită lățime de deschidere, trebuie integrate elemente suplimentare de susținere, din motive structurale. Am rezolvat această situație la fața locului, cu ajutorul suporturilor din oțel, inclusiv suporturi pentru tavan”, explică Thorsten Oest. „Soluțiile flexibile de amenajare ne permit să răspundem individual clienților, până la cel mai mic detaliu. Serviciile noastre variază de la plinte, la canale de cabluri și componente de iluminat.”

Înapoi la pagina de proiecte

Contact

Dacă doriți, de asemenea, să planificați un proiect, luați legătura cu noi. Experții noștri vă oferă cu plăcere consultanță și vă susțin în mod competent.