Înapoi
Ghid de produse de mediu

Ajutor pentru alegerea sacilor de deșeuri potriviți

Toți sacii de deșeuri din gama de produse oferite de kaiserkraft sunt caracterizați de prelucrarea superioară a materialelor, o condiție esențială pentru orice sistem funcțional de eliminare a deșeurilor.

Tipuri de materiale

Pungile de gunoi și sacii de deșeuri sunt realizați din polietilenă. În funcție de presiunea diferită aplicată în procesul de fabricație, se face diferența în special între folii HDPE și LDPE, fiecare prezentând caracteristici specifice.

HDPE = polietilenă de densitate ridicată
Puteți recunoaște HPDE după trosniturile pe care le face când se mișcă. Este rezistentă la temperaturi mai ridicate și se folosește de obicei pentru articole cu grosimi reduse (de exemplu pungi de gunoi). Datorită densității sale mai ridicate, este extrem de rezistentă la rupere, chiar și în cazul pungilor subțiri, dar are o are o rezistență mai redusă la sfâșiere.

LDPE = polietilenă de densitate joasă
LDPE este mai moale la atingere și semnificativ mai flexibilă decât HDPE, datorită structurii sale moleculare. Acest lucru se traduce printr-o rezistență mai crescută la sfâșiere. Astfel, LDPE este mai avantajoasă în cazul deșeurilor grele, înțepătoare sau cu muchii ascuțite, motiv pentru care este preferată pentru saci de deșeuri.

Folie bio
Folia bio este adecvată pentru compostarea deșeurilor descomponibile. Datorită compoziției speciale a materialului său, realizat din amidon de porumb și un polimer biodegradabil, folia este compostabilă. Aceasta se introduce în recipientul pentru compost, împreună cu restul deșeurilor biologice.

Mărimea optimă pentru sacul dumneavoastră de deșeuri

Atunci când vine vorba despre utilizarea zilnică, apare frecvent întrebarea referitoare la care dintre sacii de deșeuri este cel potrivit pentru recipientul dumneavoastră. Pentru a putea răspunde simplu și rapid la această întrebare, puteți determina dimensiunea optimă a recipientului, folosind următoarele formule:

Lățimea sacului de deșeuri = (circumferința recipientului/2) + 10%

Lungimea sacului de deșeuri = înălțimea recipientului + (lățimea bazei/2) + 10%

Grosimile sacilor și variante

În funcție de materialele care trebuie eliminate, trebuie folosiți diferiți saci de deșeuri. Însă, cel mai gros sac nu reprezintă întotdeauna cea mai bună alegere. Calitatea foliei și scopul de utilizare asociat sunt factori mai importanți, care joacă un rol esențial în ceea ce privește decizia de achiziție.

PREMIUM – calitate ridicată consecventă din materiale reciclate selecționate
Sacii de gunoi PREMIUM sunt fabricați din 100% polietilenă reciclată de densitate joasă. Pentru realizarea acestora se folosesc doar regranulate selecționate, de regulă din deșeuri de producție. Rezistența peste medie la perforare și rupere garantează că produsele PREMIUM îndeplinesc chiar și cerințe extrem de ridicate.

UNIVERSAL – marca de calitate pentru articole din HDPE
Pungile și sacii de gunoi UNIVERSAL sunt fabricați din polietilenă de densitate ridicată (HDPE). Utilizarea acestui tip de material permite reducerea grosimii, păstrând în același timp o folie de bună calitate. Grație proprietăților sale fizice, un sac de gunoi UNIVERSAL oferă atât o rezistență ridicată la perforare, cât și la rupere, păstrând o grosime redusă a foliei. În funcție de cerințele pentru sacul de gunoi și locul său de utilizare, UNIVERSAL poate reprezenta o alternativă interesantă.

Producția pungilor de gunoi și a sacilor de deșeuri

Materia primă
La începutul fiecărui sac de gunoi se află materia primă, din care este realizat. Petrolul sau gazul natural sunt încălzite atât de tare, încât din ele se creează etilenă. Într-un reactor, cu ajutorul căldurii și presiunii, acest gaz se transformă în pulberi de polietilenă, care ulterior sunt topite într-un dispozitiv de extrudare și – prin presarea masei prin discuri perforate – devin granule de polietilenă. Aceste mici granule reprezintă punctul de plecare pentru producția de articole noi. Pe lângă articolele noi există și produse reciclate. Materialele regranulate necesare pentru realizarea lor sunt obținute, printre altele, prin mărunțirea, spălarea, uscarea și granularea masei prelucrate din produse din plastic deja folosite. Culorile foliilor folosite dau, în cele din urmă, culoarea materialului reciclat.

De la granule la folie
În cadrul unui așa-numit proces de extrudare prin suflare a foliei, granulele sunt încălzite și comprimate în diferite etape pentru a forma o masă vâscoasă, care ulterior, printr-un cap de suflare, este presată în sus și umflată precum un balon din gumă de mestecat, fiind extrasă în sus.

Ajutor pentru alegerea sacilor de deșeuri potriviți wt$

Figură: Extrudare prin suflare

  • Folie
  • Aer de răcire
  • Scule
  • Granule
  • Material de turnare
  • Încălzire
  • Transportor elicoidal

Ambalarea foliei
În ultima etapă de producție a foliei, se integrează îmbinarea bazei și o perforație pentru rupere. Acest pas se numește ambalare. În funcție de tipul de pliere pe care trebuie să îl aibă un sac, se realizează un alt fel de ambalare. În acest sens, se face diferența principală între pungi plate și saci cu pliuri laterale.

Ajutor pentru alegerea sacilor de deșeuri potriviți wt$

Fig.: Pungi plate

Ajutor pentru alegerea sacilor de deșeuri potriviți wt$

Fig. Saci cu pliuri laterale

Produsele noastre de top din acest ghid
Relevant
Număr articole: 12