Înapoi
Ghid de produse de mediu

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână

Transvazare sigură cu pompe de mână – cum să alegeți și să utilizați în mod corect pompele de mână!

Siguranța este pe primul loc

Lichidele periculoase nu trebuie să fie niciodată transvazate prin turnare directă. Nici utilizarea unei pâlnii pentru transvazarea lichidelor periculoase nu oferă nivelul de siguranță necesar.

  • Pericol crescut de accidentare prin alunecare pe suprafețe murdare
  • Boli de piele sau intoxicații cu substanțe chimice vărsate
  • Pericol pentru sănătate din cauza vaporilor nocivi

Siguranța ar trebui tratată cu maximă prioritate în timpul transvazării – pentru protecția dumneavoastră personală! Achiziția pompei adecvate pentru transvazarea lichidelor periculoase reprezintă, prin urmare, o investiție în siguranța și sănătatea angajaților dumneavoastră, care se amortizează în scurt timp.

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână wt$

Alegerea pompei potrivite

Pe lângă dimensiunea recipientului și tipul acestuia, de asemenea, debitul și adecvarea pompei pentru mediile transvazate sunt importante în vederea alegerii pompei potrivite. În acest sens, pompa nu trebuie să fie doar rezistentă împotriva mediilor care urmează a fi transvazate, ci mai mult decât atât, în multe domenii trebuie respectate norme speciale privind protecția muncii și a mediului înconjurător.

Debit

Pompele electrice reprezintă prima alegere în materie de transvazare a unor cantități mari într-un loc fix. Debitul mai mare economisește timp și menajează forța de muncă. Achiziția unei pompe electrice costisitoare pentru butoaie nu este întotdeauna rentabilă; adesea lipsește și sursa de alimentare din locul de utilizare, de exemplu în aer liber, în locuri de montaj sau în depozitul de mijloace de producție. În cazul transvazării unor cantități mai mici, pompele manuale sunt o alternativă interesantă la pompele electrice, datorită autonomiei lor față de sursele de conectare la rețeaua de energie și a raportului lor bun preț-performanță. Oferim o gamă largă de echipamente de transvazare pentru extragerea manuală din recipiente, canistre, butoaie și rezervoare.

Mărimea și tipul de recipient

Pompele care funcționează pe principiul suprapresiunii de aer sunt adecvate pentru transvazarea cantităților necesare din canistre și butoaie mici, cu o capacitate de până la cca. 60 litri. Aerul este pompat în recipient prin intermediul unei mingi sau al unui piston. Astfel, în recipient se creează suprapresiune, iar lichidul este pompat spre exterior, prin tubul de refulare. Pentru butoaie mai mari și recipiente deschise sunt adecvate pompele pentru butoaie, prin care lichidul este aspirat și expulzat. Această familie de pompe se distinge printr-o structură solidă cu un debit ridicat și prin manipulare simplă. Datorită diferitelor lungimi de țevi de imersiune, pompele se potrivesc în toate recipientele comerciale comune. Supapele de admisie adânci asigură o golire aproape completă.

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână pha

Materiale

Cele mai adecvate sunt pompele industriale solide, din materiale de calitate superioară, precum polipropilena (PP) pentru acizi și substanțe alcaline, respectiv inox V2A (1.4301) pentru lichide inflamabile, În orice caz, sunt recomandate garniturile din PTFE. Verificați întotdeauna rezistența materialului împotriva mediilor care urmează a fi pompate. În multe situații este util să consultați lista de rezistență chimică.

Acizi și substanțe alcaline

Acizii, substanțele alcaline și agenții de curățare se pot manipula cu pompe din plastic, din PP sau, în cazul concentrațiilor mai mari, din PTFE sau PVDF. Oferim multe pompe din plastic, atât cu cot de scurgere fix, cât și cu furtun de transvazare și robinet, pentru umplerea recipientelor de la distanță sau a celor aflate la înălțimi mai mari. Atunci când se manipulează lichide corozive și agresive trebuie asigurat un nivel de protecție adecvat pentru utilizator. Echipamentele de protecție, precum mănușile, ochelarii de protecție, șorțul și masca pentru față sunt indispensabile.

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână wt$

Lichide inflamabile

Pompele noastre din inox pentru butoaie și pompele pentru solvenți dispun de aviz Dekra, ce atestă că îndeplinesc aceste condiții în combinație cu un set antistatic și sunt adecvate chiar și pentru utilizarea în zona 0 de protecție împotriva exploziilor. La cerere sunt disponibile certificate în acest sens.

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână pha

Transvazare etanșă la gaz

În cazul mediilor volatile, precum amoniacul, se creează vapori periculoși în recipientul de transvazare. Evaporarea în mediul de lucru și punerea în pericol a utilizatorului poate fi redusă cu un racord etanș la gaz pentru filetul de butoi. Un sistem de transvazare închis, cu țeavă de recuperare a gazelor, este indispensabil în cazul substanțelor foarte toxice, puternic mirositoare și ușor volatile. În cadrul acestui proces, gazele de evacuare generate sunt reintroduse în recipientul original. Gazele periculoase pentru sănătate rămân în sistem, garantând astfel cel mai ridicat nivel de siguranță posibil. La cerere vă putem furniza și pompe de recuperare a gazelor.

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână wt$

Racorduri pentru recipiente

Spre deosebire de butoaiele metalice, care dispun, de regulă, de un filet cu pas fin R2'', în cazul recipientelor din plastic nu există filete de racordare standardizate. Pentru o fixare sigură a pompei în butoi, respectiv în recipient, există, în principiu, două soluții.

În primul rând, pompa poate fi înșurubată în recipient cu un racord special adaptat în funcție de filetul existent, eventual în combinație cu un adaptor. Pe de altă parte, se pot folosi soluții universale, precum dopuri conice pentru butoaie. Dacă filetul dumneavoastră diferă de dimensiunea comună de 2″, tabelul de mai jos vă poate ajuta la determinarea filetului.

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână pha

Ajutor pentru determinarea filetului potrivit pentru dumneavoastră

Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână wt$
Informații cu privire la transvazarea corectă și sigură cu pompe de mână wt$

Tabel de filete

Denumirile vechi și alternative de filete sunt afișate cu caractere semi-bold

  • Filet 51 mm, DIN 51: A = 53 mm, B = 5 mm, C = 50,5 mm, dinte de fierăstrău
  • Filet 61 mm, DIN 60: A = 59 – 60 mm, B = 6 mm, C= 55,8 mm, dinte de fierăstrău
  • Filet 61 mm, DIN 60: A = 61 mm, B = 6 mm, C = 55,8 mm, dinte de fierăstrău
  • Filet 71 mm, DIN 71: A = 71 mm, B = 6 mm, C = 66,5 mm, dinte de fierăstrău
  • Filet 2″ BSP, filet cu pas fin pentru butoi din oțel 2″: A = 59 mm, B = 2,2 mm, C = 57,5 mm, standard
  • Filet 63 mm, 64 mm BSI: A = 64,5 mm, B = 5 mm, C = 60 mm, dinte de fierăstrău
  • Filet 35 mm: A = 33,5 mm, B = 5 mm, C = 32,7 mm, rotund/standard
  • Filet 2″ cu pas mare, inel L Mauser: A = 69,5 mm, B = 5,5 mm, C = 65 mm, dinte de fierăstrău
  • Filet Tri–Sure, filet 2″ cu pas mare Leer/Tri–sure: A = 56 mm, B = 3,5 mm, C = 52,5 mm, dinte de fierăstrău
  • Filet butoi US: A = 63,2 mm, B = 4,25 mm, C = 57,5 mm, dinte de fierăstrău
Categoriile noastre de top din acest ghid