Ședere sănătoasă

2020/04/08

Ergonomie la locul de muncă

Șederea ergonomică este foarte importantă dacă dorim să lucrăm pe perioade lungi fără probleme și concentrat. Un scaun de birou ortopedic se potrivește în speical în birouri.

Șederea greșită la locul de muncă are consecințe negative

Consecințe privind starea de sănătate

Lucratul stând jos poate să solicite foarte mult spatele. Consecințele cele mai frecvente, precum tensiunile în zona gâtului și durerile de spate, nu trebuie ignorate, ci trebuie văzute ca premergătoare bolilor mai grave. Din cauza posturii incorecte permanente, anumiți mușchi se pot întinde mai puțin decât alții care sunt întinși constant. Acest lucru poate duce la dureri cronice, care sunt greu de îndepărtat.

De asemenea, nu este recomandat nici să stăm drepți tot timpul, din cauza faptului că postura complet verticală poate duce în timp la apariția de efecte negative asupra discurilor intervertebrale sau chiar la hernie de disc. Alte consecințe negative precum cefaleea de tensiune, scăderea vederii și sensibilitatea la zgomot se acumulează atunci când semnele premergătoare sunt ignorate. De multe ori conștientizăm când e prea târziu cât de important este să nu stăm încremeniți într-o singură poziție timp îndelungat. 

Consecințe pentru angajator

Lucrul în timpul experimentării unei dureri duce întotdeauna la afectarea capacității și productivității. Și zilele de concediu medical se adună și la costuri. O echipă de management bună încearcă să preîntâmpine aceste consecințe. Ca firmă, doriți să reduceți numărul zilelor de concediu medical.

Ședere ergonomică wt$
  • Șederea într-o poziție incorectă și întreruperea activității condiționată de aceasta generează miliarde de daune anual.
  • Confortul și implicit performanța angajaților cresc considerabil odată cu alegerea scaunului potrivit.

Ședere ergonomică și facilă

Faceți deja primul pas când alegeți un scaun de birou ergonomic, mecanism sincron în trepte, rolă pentru genunchi și șezut glisant. Scaunele ergonomice de birou ajută la păstrarea unei posturi corecte și încurajează mișcările sănătoase în timpul lucrului pe scaun. Este de la sine înțeles că e important pentru o întreprindere să pună la dispoziția angajaților scaune de birou ortopedice. Mai e nevoie doar ca scaunul rotativ ergonomic să fie potrivit dimensiunilor corporale ale utilizatorului.

Scaunele de birou ergonomice se mișcă odată cu utilizatorul. Datorită dinamicii care apare în cazul șederii pe aceste scaune, nu poate fi menținută o poziție statică, cel puțin nu fără efort. Nu mai e nevoie să ne amintim că trebuie să ne mișcăm din când în când, ci o facem pur și simplu, ba chiar și în plus. Lucrul nu este întrerupt, ba chiar este încurajat. Șederea nu e doar ședere, pentru că mecanismele și forma scaunului de birou conduc la o ședere dinamică și sănătoasă.

Legănatul, clătinarea, răsucirea și alunecarea sunt complet permise când se folosesc scaune de birou ergonomice.

Prezentarea modului de folosire optim a mobilierului ergonomic reprezintă o motivație în plus pentru angajați.

Dacă înălțimea șezutului, spătarul și rola pentru genunchi sunt ajustate corect, în ziua de lucru pot fi integrate și câteva exerciții simple de relaxare.

Ședere ergonomică ler

Avantaje calitate

Între scaunul rotativ standard și fotoliul de piele există diferite variante de scaun de birou cu diferite caracteristici privind calitatea. Toate scaunele de biroul pe care le găsiți în magazinul online sunt conforme standardului DIN EN 1335 Partea 1 – 3. Sunt proiectate pentru o sarcină de până la 120 kg și se reglează pe înălțime cu ajutorul unui piston de siguranță cu gaz.

În cazul angajaților care stau jos doar ocazional, scaunele de birou standard sunt cele mai potrivite, având suport lombar și posibilitatea de ajustare a înălțimii și înclinației spătarului, pentru a proteja cei mai importanți mușchi și încheieturile.

În cazul celor care stau jos timp îndelungat se potrivesc scaunele rotative ergonomice și scaunele rotative pentru operator. Pe lângă suportul lombar și posibilitatea de ajustare a spătarului, aceste scaune au și un șezut ergonomic, un mecanism de reglare a contragreutății, care oferă un mecanism sincron/cu contact permanent și cotiere reglabile pe înălțime.

Mai multe informații despre tipurile de scaune rotative și funcțiile acestora puteți afla în dicționarul pentru ședere sănătoasă din ghidul nostru de achiziții.

Ședere ergonomică wt$

În magazinul online găsiți avantajele de calitate sub forma unor ilustrații informative care acompaniază produsele.


În acest mod puteți vedea clar ce funcții integrate are fiecare scaun de birou.

Posibilități de combinare

Șederea sănătoasă e importantă, însă mai bine e când, în ciuda locului de muncă într-un birou, ne mai și ridicăm din când în când. Pentru ca ergonomia la locul de muncă să fie și mai bine implementată, vă recomandăm, pe lângă scaunele de birou ergonomice, și birouri reglabile pe înălțime. Astfel puteți avea parte de o ajustare perfectă a înălțimii de lucru potrivită pentru dimensiunile dumneavoastră corporale. Vă recomandăm în special biroul reglabil electric pe înălțime Upliner 2.0. Datorită acestui birou puteți împinge deoparte scaunul de birou din când în când, pentru a putea îndeplini unele sarcini din picioare.

Ședere ergonomică ler