Locuri de muncă atractive și sănătoase datorită echipamentelor ergonomice în spațiul de lucru

2022/04/11
Douăzeci de kilometri parcurși pe zi, unii dintre ei cu încărcături mari. Ceea ce sună a pregătire pentru un triatlon este munca de zi cu zi pentru mulți angajați din logistică. Meșteri, brutari, lucrători pe șantier și instalatori fac, de asemenea, muncă fizică grea în fiecare zi. În plus, există adesea o presiune asupra ochilor și urechilor, de exemplu, privitul în ecrane ore întregi sau lucrul lângă mașini zgomotoase.

Oricine muncește atât de mult merită sprijin deplin. Aceasta include și investițiile în lucruri care fac munca mai sănătoasă.

Cu echipamente ergonomice în spațiul de lucru, angajatorii își arată aprecierea și mențin productivitatea angajaților. De asemenea, fac locurile de muncă solicitante din punct de vedere fizic să fie mai atractive. Toate acestea sunt deosebit de importante având în vedere schimbările demografice și lipsa tinerilor talente din cauza academizării.

Aici ne preocupă

  • modul în care lumea muncii se schimbă din cauza evoluțiilor precum schimbările demografice și academizarea,
  • ce provocări sunt implicate și
  • modul în care companiile rezolvă aceste provocări cu echipamente ergonomice în spațiul de lucru.

Schimbarea demografică și academizarea – așa se schimbă mediul de lucru

Rata scăzută a natalității și speranța mare de viață înseamnă că Europa îmbătrânește. În 2020, vârsta medie a întregii populații europene era de 42,5 ani, iar până în 2050 ar putea depăși 50 de ani.

Astfel se modifică structura de vârstă a forței de muncă. În timp ce numărul de angajați este în scădere, o proporție din ce în ce mai mare a mâinii de lucru are peste 50 de ani. Imigrația tinerilor nu poate inversa această evoluție.

În plus, există așa-numita academizare. Din ce în ce mai mulți tineri își iau bacalaureatul și optează mai degrabă pentru o diplomă decât pentru ucenicie. Salariul nu reprezintă mereu o cauză. Până la urmă, unii meșteri câștigă mai mult decât semenii lor academicieni. Dar ocupațiile cu formare au adesea o problemă de imagine.

Locuri de muncă atractive și sănătoase wt$

Acestea sunt consecințele pentru industrie și meșteșuguri

  • Concurența pentru lucrători calificați pe piața muncii devine din ce în ce mai dură. Dacă doriți să îi atrageți și să îi rețineți pentru compania dvs., trebuie să oferiți mai mult decât bani.
  • Locurile de muncă în meșteșuguri sau industrie trebuie să devină mai atractive, deși trebuie să vă treziți devreme și să dați o mână de ajutor. Atunci mai mulți tineri vor opta pentru un viitor în logistică, ca brutar sau mecanic de instalații.
  • Deoarece forța de muncă îmbătrânește în multe companii, este esențial să adaptăm mai bine spațiile de lucru la nevoile angajaților mai în vârstă și să le proiectăm astfel încât angajații să rămână productivi mai mult timp. În același timp, companiile ar trebui să se asigure că angajații mai tineri au grijă de sănătatea lor.

Echipament ergonomic în spațiul de lucru ca ajutor împotriva deficitului de tineri

Așa vă asigurați mai multă distracție, dar și mai multă sănătate la locul de muncă.
Locuri de muncă atractive și sănătoase wt$

Faceți spațiile de lucru mai atractive

Spațiile de lucru moderne, bine echipate și ergonomice arată că angajatorilor le pasă de angajații lor și asigură mai multă distracție la locul de muncă. Acest lucru crește atractivitatea pe piața muncii. La urma urmei, cui nu-i place să lucreze în așa fel încât trupul și mintea să se simtă bine? Până la urmă, imaginea locurilor de muncă din industrie sau meșteșuguri are de câștigat.

Locuri de muncă atractive și sănătoase wt$

Menține performanța

Echipamentul ergonomic în spațiul de lucru protejează angajații împotriva vătămării, a durerilor de spate, a afectării auzului și multe alte deficiențe de sănătate. Previne timpul liber costisitor și incapacitatea de a lucra și menține productivitatea la orice vârstă. Acest lucru are și un impact financiar asupra companiilor.

Locuri de muncă atractive și sănătoase wt$

Facilitează munca lucrătorilor în vârstă

Astăzi știm că, dacă duci o viață sănătoasă, poți fi la fel de în formă la 65 de ani precum alții la 25 de ani. Cu toate acestea, auzul și vederea de obicei se degradează odată cu vârsta, la fel ca și rezistența coloanei vertebrale. Cu echipamentul potrivit în spațiul de lucru, limitările pot fi compensate. Apoi, angajații mai în vârstă pot contribui cu punctele lor forte, de exemplu, zeci de ani de experiență, un know-how extins sau pregătirea în a-și asuma responsabilitatea.

Cum să îmbunătățiți ergonomia în spațiul de lucru

Ce înseamnă exact echipamentul ergonomic în spațiul de lucru? De exemplu, următoarele:
Acum puteți cumpăra munca sănătoasă

Profitați acum de oportunitatea de a face locurile de muncă din compania dvs. mai sănătoase și mai atractive. În magazinul nostru veți găsi o selecție largă de produse care elimină solicitarea pe coloana vertebrală, protejează împotriva zgomotului, îmbunătățesc climatul interior și au multe alte efecte pozitive asupra calității muncii. Și ce este cel mai bine: puteți simți imediat diferența.

Sfaturi pentru lucrătorii în vârstă

Aveți un număr tot mai mare de angajați mai în vârstă? Acest lucru nu trebuie să fie un dezavantaj, mai ales dacă urmați aceste sfaturi:
Locuri de muncă atractive și sănătoase est

Încurajați mental angajații

Oferiți-le angajaților varietate, oportunități de a contribui și provocări intelectuale regulate. Acest lucru ține ocupate micile celule cenușii.

Locuri de muncă atractive și sănătoase est

Oferiți sesiuni de instruire

Organizați sesiuni de instruire pe teme de sănătate, de exemplu, dieta potrivită sau sfaturi posturale. Seminariile antistres îi ajută pe angajați să se deconecteze, iar activitățile sportive îi ajută să-și antreneze mușchii și să creeze un echilibru sănătos între muncă și viață.

Locuri de muncă atractive și sănătoase est

Colectați feedback

Întrebați-i cu regularitate pe angajați cum se descurcă și ce aspecte pot aceștia îmbunătăți la nivel de companie. Astfel vă demonstrați și aprecierea.

Locuri de muncă atractive și sănătoase est

Adaptați programul de lucru

Schimbările de ture și orele lungi de lucru sunt o povară chiar și pentru lucrătorii mai tineri. Odată cu înaintarea în vârstă, devine din ce în ce mai important să se evite aceste două aspecte și să se creeze perioade suficiente de recuperare. Cu cât acest lucru reușește mai bine, cu atât angajații rămân mai mult în formă și motivați.

Imagine contact

Contactați-ne!

Pentru întrebări vă stăm la dispoziție, gratuit.