Fitness la locul de muncă

Calea către propriul studio de fitness corporativ

2021/09/21

Sănătatea angajaților este foarte importantă. De aceea, din ce în ce mai multe companii investesc în activități sportive pentru forța de muncă, fie prin cooperare cu studiourile de fitness, fie prin organizarea propriei săli de antrenament.


Aici ne preocupă

  • avantajele economice ale ofertelor pentru fitnessul corporativ,
  • ce concepte aveți la dispoziție
  • și modul în care puteți configura în mod corespunzător un spațiu de fitness în compania dvs.

De ce ofertele de fitness pentru angajați se amortizează din punct de vedere economic

Înainte, sportul era o chestiune privată. Faptul că acest lucru s-a schimbat nu se datorează (numai) faptului că firmele doresc să își facă angajații fericiți.

Angajatorii beneficiază de oferte de fitness pentru angajații lor pe mai multe niveluri:

Trei concepte pentru fitnessul corporativ

Există diferite moduri de a promova fitnessul în rândul propriilor angajați. Principalele strategii includ următoarele:
Fitness la locul de muncă – calea către propriul studio de fitness corporativ wt$

Cooperări cu studiouri de fitness

De multe ori, angajatorii plătesc pentru abonarea la sălile de fitness. Angajații se pot antrena mai ieftin sau chiar gratuit în studiourile de fitness ale unei anumite firme. Multe studiouri de fitness au oferte de cooperare atractive în grilă pentru astfel de cazuri. Uneori chiar creează programe personalizate pentru companii. Capcana taxelor de abonament: angajații trebuie să se motiveze pentru a profita de acestea. În calitate de angajator, aveți o oarecare influență asupra acestui aspect. Același lucru este valabil și pentru cooperarea cu centrele de educație pentru adulți sau studiourile de yoga. Dacă aveți îndoieli, doar o fracțiune din forța de muncă folosește astfel de oferte.

Fitness la locul de muncă – calea către propriul studio de fitness corporativ wt$

Sport de companie

Sportul de companie, de exemplu, alergările în grup după muncă sau excursiile cu bicicleta, întărește sentimentul de comunitate. Cu toate acestea, este adesea unilateral, deoarece, de exemplu, se limitează la alergare și rareori îi atinge pe cei cărora nu le place sportul. În plus, organizația este complexă. Prin urmare, rareori un antrenament corect poate rezulta din astfel de oferte.

Fitness la locul de muncă – calea către propriul studio de fitness corporativ wt$

Studio de fitness corporativ propriu

Tot mai multe companii optează pentru un spațiu de fitness în propria companie. Această variantă are avantajul că dvs., în calitate de angajator, aveți control deplin. Vă puteți proiecta studioul de fitness în așa fel încât să atragă diferite grupuri țintă din rândul forței de muncă și să acopere nevoile speciale din compania dumneavoastră. De obicei este suficientă o încăpere mică, pe care o echipați corespunzător. Angajații pot face apoi o vizită rapidă la sală după sau înainte de program.

Echipamente de fitness în companie – listă de verificare

V-ați decis să vă amenajați propria sală de sport? Atunci urmăriți aceste aspecte în timp ce luați măsuri:
  • Clarificați care sunt cerințele individuale

Treceți în revistă forța de muncă. Aveți un număr mare de angajați cărora le place să facă sport des? Care este structura de vârstă în cadrul companiei dvs.? Câți oameni au antecedente medicale? Munca în compania dvs. implică un stres deosebit?

  • Opțiuni de antrenament versatile

În mod ideal, angajații din sala dvs. de fitness se pot antrena într-o varietate de moduri, pot face antrenamente de forță și rezistență și pot îmbunătăți coordonarea. Poate oferiți și cursuri de yoga sub îndrumarea unor antrenori cu experiență. Cu cât puteți atrage mai mulți angajați, cu atât mai bine.

  • Aparate ergonomice și ușor de folosit

Aparatele de fitness ar trebui să fie ușor de folosit pentru începători și să prezinte puține riscuri de accidentare. Echipamentul de bază din propriile studiouri de fitness corporativ include cross-trainere, aparate de vâslit, benzi de alergare și biciclete statice, precum și aparate pentru antrenarea grupurilor musculare mari. O zonă suplimentară de ridicare a greutăților este o idee bună dacă mai mulți dintre angajații dvs. au experiență în antrenamentul de forță.

  • Instructaj profesionist

Instrucțiunile profesioniștilor sunt obligatorii. Poate veți putea instrui angajați pentru a deveni antrenori sau puteți folosi personal extern. Atunci când alegeți aparatele de exerciții, asigurați-vă că acestea au marcajele de certificare corespunzătoare și că sunt de calitate superioară. În caz contrar, există riscul ca îngrijirea preventivă să aibă exact efectul opus.

  • Ambianță plăcută

Sala dvs. de fitness este folosită cel mai mult atunci când oamenii se simt confortabil acolo. Puteți obține acest lucru, de exemplu, cu o podea prietenoasă cu articulațiile, oglinzi mari în care persoanele care se antrenează pot verifica dacă exercițiile se desfășoară corect și o iluminare plăcută. Poate aveți spațiu și pentru toalete și/sau dușuri.

Faceți mișcare în timp ce lucrați – așa da

Fitness la locul de muncă – calea către propriul studio de fitness corporativ wt$

Doriți să faceți exerciții de fitness în timp ce lucrați la birou? Da, este posibil. Începeți cu birouri reglabile pe înălțime. Schimbându-vă în mod constant poziția de lucru și trecând de la lucrul în picioare la lucrul stând jos, vă antrenați mușchii spatelui și ai picioarelor și vă puneți circulația în mișcare.

Aparatele de antrenament pentru birou fac un pas mai departe. Un deskbike este potrivit pentru înlocuirea scaunului de birou. Pedalând încet, combinați antrenamentul de anduranță cu munca la birou. La fel funcționează și mini-bicicletele și mini-cross-trainerele, care pot fi așezate convenabil sub masă.

Aparatele de fitness de acest tip nu înlocuiesc sala de sport. Însă acestea sunt un plus valoros și ajută împotriva problemelor care apar de obicei la birou, cum ar fi durerile de cap, oboseala și tensiunea, fără a fi nevoie să părăsiți locul de muncă.

Produsele noastre de fitness dintr-o privire:

Fitness la locul de muncă – calea către propriul studio de fitness corporativ mg$

Contactați-ne!

Pentru întrebări vă stăm la dispoziție.