Un lucru curat. Astfel curățați biroul în mod ecologic.

2021/01/22

Protecția mediului este marea provocare a vremurilor noastre. Potrivit unui calcul al Oficiului Federal de Statistică, companiile germane au cheltuit în 2010 aproximativ 30000 de milioane de euro pentru protecția mediului. Șase ani mai târziu, era deja 41118 milioane de euro. Acest lucru ne demonstrează că: Preocuparea pentru protecția mediului în companiile este în creștere. 

Curățenia în birou oferă numeroase elemente favorabile pentru acțiuni prietenoase cu mediul. Adesea, acest lucru nu este asociat cu cheltuieli sau costuri suplimentare. Ceea ce este foarte bine, deoarece în cele din urmă toată lumea beneficiază de pe urma sustenabilității la îngrijirea încăperilor:

  • Angajații, care lucrează într-un mediu benefic pentru sănătate
  • Compania, care face cu bună știință ceva pentru imaginea sa
  • Mediul, care este poluat cât mai puțin posibil

Acest articol vă oferă o imagine de ansamblu a modului în care puteți beneficiați de măsuri de curățenie prietenoase cu mediul în compania dumneavoastră. De asemenea, abordăm solicitările privind întreținerea sustenabilă a încăperilor și veți primi o listă de verificare practică, cu ajutorul căreia puteți pune imediat în aplicare măsurile în acest sens.

Care este rolul curățeniei sustenabile?

Ați analizat vreodată eticheta unui detergent universal? Este plin de avertismente, simboluri reprezentând pești morți și care atrag atenția asupra substanțelor toxice sau corozive.

Toate aceste substanțe chimice nocive nu se dizolvă în aer după curățenie. În schimb, ele pătrund în mediu cu apa de clătire prin scurgere. În special, utilizarea detergenților nocivi pentru mediu poate afecta așadar oamenii și natura

Cu o conduită adaptată din punct de vedere ecologic, puteți realiza multe în birou. Trecerea la produse de curățenie ecologice vi se poate părea o picătură într-un ocean.

În realitate, însă, chiar și măsurile aparent mici au un impact mare. Nu în ultimul rând, beneficiați de unele efecte pozitive pentru compania dumneavoastră. Avantajele pe scurt:

Domenii importante pentru îngrijirea prietenoasă cu mediul a încăperilor

Curățarea suprafețelor

Pardoselile, birourile, dulapurile, imprimante, instalațiile sanitare – aceste suprafețe necesită o mare parte din lucrările.

Ordinea și managementul gunoiului

Oricine a încercat vreodată să șteargă un birou haotic știe: ordinea ajută la curățenie. Puteți acționa, de asemenea, într-un mod ecologic și la gestionarea deșeurilor.

Curățarea aerului

Unele contaminări nu sunt vizibile la prima vedere. Prin urmare, aveți în vedere și calitatea și puritatea aerului respirat.

Cerințe pentru curățenia sustenabilă

La curățenie, se aplică principiul: atât de curat cât este de necesar, cu cât mai puține resurse posibil. Ce înseamnă acest lucru? 

Biodegradabilitate: standardul de aur pentru detergenți

Detergenții sunt adesea toxici pentru organismele acvatice. Surfactanții, substanțele active în timpul spălării, sunt cei rămân mult timp în natură. Pentru o curățare durabilă, ar trebui, prin urmare, să acordați atenție biodegradabilității detergenților. Există diferite etichete ecologice, ar fi „Blue Angel”, care vă ghidează atunci când faceți cumpărături.

Listă de verificare curățenie prietenoasă cu mediul

Probabil nu vă veți ocupa personal de toată curățenia din birou. Dar ca și responsabil în acest domeniu, aveți multă influență. Acest lucru începe cu selectarea firmei de curățenie sau a personalului de curățenie. Respectați standardele de mediu și discutați cu personalul despre acestea. În multe cazuri, personalul va fi deschis la sugestiile dumneavoastră.

Sustenabilitatea este, de asemenea, foarte importantă pentru noi la kaiserkraft. Intrați pe pagina noastră de sustenabilitate și aflați cum protejăm mediul la kaiserkraft!