6 sfaturi utile

Împachetați corect

2020/04/28

Acum puteți împacheta!

Ați pățit asta? A sosit poșta și odată cu ea, pachetul – îndoit, mototolit și rupt. „Ei bine, conținutul sper că este intact”. De astfel de incidente nu se face neapărat vinovat curierul. Adeseori, ambalajul greșit este suficient. Cutii de carton prea mari sau prea subțiri, prea puțină căptușeală și se creează prea multă mișcare în interiorul pachetului.

Cu siguranță cunoașteți deja aspectele importante referitoare la materialele de ambalare și cum puteți preveni scenariul de mai sus. Cu toate acestea, vrem să vă arătăm, în șase pași importanți, cum coletele dumneavoastră pot pleca perfect ambalate în călătorii.

1. Cântărire și ambalare - cutii de carton adecvate

În toate situațiile, pentru început trebuie să vă cântăriți articolele. Astfel puteți economisi taxe poștale și costuri suplimentare, deoarece, atunci când conținutul cântărește mai puțin, calitatea cartonului poate fi mai redusă. Același lucru este valabil pentru tot ceea ce nu este fragil. Obiectele grele și cele fragile necesită însă cutii de carton foarte rezistente și din mai multe straturi, a căror greutate poate genera un impact asupra taxelor poștale.

Cu ajutorul cântarului compact, cântarului de masă, cântarului cu scală sau cântarului cu platformă, puteți cântări articole mari și mici, grele și ușoare, cu o precizie de miligrame.

Fie că este vorba de o cutie de carton pliantă sau pentru mutare, de un plic pentru curierat sau de o etichetă de carton, selecția de la mesele dumneavoastră de ambalare ar trebui să fie suficient de cuprinzătoare pentru a ambala în mod corespunzător o mare varietate de obiecte.

2. Susținere și protejare - aplicarea de inserții de protecție

Câte articole trebuie să intre în colet și cât de fragile sunt acestea? Răspunsul determină tipul și cantitatea materialelor de protecție. Obiectele fragile trebuie să fie bine izolate: cu folie cu bule de aer și folie din spumă, dar și cu carton ondulat și hârtie de împachetat. Nimic nu trebuie să alunece, astfel încât nici peretele coletului, nici restul bunurilor expediate să nu fie deteriorate. Plasele de protecție pentru suprafețe previn zgârieturile inestetice și defectele.

3. Împachetare și introducere în pungi - utilizarea pungilor

Introduceți documente sau obiecte fragile în colet? Folosind pungi din folie cu bule de aer și pungi cu sistem de închidere cu fermoar, puteți proteja bine astfel de obiecte. Piesele de mici dimensiuni nu se vor pierde în pungi plate, iar documentele scrise nu vor fi îndoite. Pentru actele de transport oferim suplimentar plicuri pentru documente.

4. Închidere și lipire - închiderea clapetei, lipire

Coletul complet este sigilat cu banda adezivă corespunzătoare de pe sistemul de distribuire, fiind lipit cu adeziv umed sau închis cu un capsator. Benzile de avertizare și etichetele sunt utile pentru articolele fragile.

5. Întindere și tensionare - stabilitatea este esențială

Pentru ca nimic să nu alunece atunci când sunt mai multe colete pe palet, totul este înfășurat ferm cu folie flexibilă, folosind o mașină sau un distribuitor de mână. În cazul articolelor de transport de mari dimensiuni, fără cutie de carton, este utilă folia termocontractabilă, care înconjoară și protejează marfa de pe palet. Colțarele de protecție și protecțiile pentru muchii oferă siguranță suplimentară.

6. Legarea cu benzi și încărcarea - proiectul de apropie de final

Prin fixarea cu benzi, distribuția greutății poate fi echilibrată mai bine la încărcare. În acest mod, scade riscul de producere a daunelor de transport, indiferent de cât de mult se zdruncină camioanele sau containerele. În funcție de greutatea, dimensiunea, tipul și locul de depozitare a mărfurilor de transport, sunt disponibile diferite benzi, precum și sisteme de tensionare și etanșare asociate. Gama de produse se întinde de la PP și PET până la benzi textile, din țesătură și compozite, precum și benzi din poliester și oțel.

La noi găsiți nu doar toate tipurile de benzi, ci inclusiv dispozitivele de tensionare și închidere conexe. Pe acestea vi le oferim, cu plăcere, la set.

Așa ambalează un profesionist mg$

Contactați-ne

Dacă aveți întrebări, vă stăm gratuit la dispoziție