7 sfaturi pentru amenajarea unui spațiu exterior verde

2020/06/24

Din ce în ce mai des, angajatorii se întreabă cum pot contribui la protejarea naturii și la conservarea resurselor prin schimbări aduse spațiilor de lucru. Sfatul nostru: amenajați un spațiu exterior ecologic.

Nu doar că angajații se vor simți bine în acest spațiu, dar și dumneavoastră îi faceți un bine florei și faunei locale. În momentul în care vă asumați răspunderea și aveți grijă de mediul înconjurător, faceți o impresie bună clienților și partenerilor de afaceri.

Din acest articol puteți afla sfaturi concrete despre cum să amenajați un spațiu exterior verde. Dar mai întâi să ne concentrăm pe întrebarea: de ce merită să fiți preocupat de mediu când vine vorba de spațiul dumneavoastră exterior?

De ce este un spațiu exterior verde atât de important?

Aproape jumătate dintre suprafețele din orașe sunt asfaltate sau construite. Din cauza acoperirii suprafețelor, apar câteva efecte negative asupra ecosistemului nostru local:

  • Apa de ploaie nu mai poate fi absorbită de sol, așa că nivelul de apă subterană scade.
  • Fertilitatea solului scade, pentru cele mai importante funcții ale solului încep să dispară.
  • Habitatul natural al plantelor, insectelor și animalelor mici, precum păsările, devine mai mic, ceea ce duce la scăderea biodiversității.

Totuși, spațiile verzi nu sunt toate la fel. Nici măcar un gazon bine întreținut nu poate îndeplini aceeași funcție în ecosistemul nostru precum o câmpie plină de flori. În plus, nu de puține ori sunt folosite îngrășăminte dăunătoare mediului, – și să nu uităm de cantitatea mare de apă folosită – pentru a întreține un gazon în stare perfectă.

Amenajarea spațiului dumneavoastră exterior reprezintă astfel șansa perfectă să vă abateți de la tendința acoperirii solului și să vă bucurați de o oază naturală, care are în vedere conservarea resurselor și protejarea biodiversității.

Tocmai de aceea merită să investiți într-o incintă naturală

Spațiul dumneavoastră exterior vă aparține clar dumneavoastră. Cu toate acestea, suprafața este parte a ecosistemului local, care trebuie protejat. Dacă amenajați un spațiu exterior în comuniune cu natura, acest lucru are efecte pozitive asupra întregului sistem. În plus, veți avea parte de avantaje cu privire la afacerea dumneavoastră:

Aici găsiți o listă cu sfaturi practice pentru îngrijirea corectă a spațiului dumneavoastră exterior în orice anotimp.

Urmați aceste 7 sfaturi pentru a amenaja un spațiu exterior verde

Cu toate aceste avantaje în minte, e timpul pentru implementare. Următoarele ponturi vă ajută să amenajați un spațiu exterior sustenabil, pentru afacerea dumneavoastră:

Sperăm ca sfaturile pe care le-ați regăsit în acest articol să vă ajute la amenajarea unui spațiu exterior verde. Vă putem oferi consultanță privind produsele potrivite pentru spațiul dumneavoastră exterior.

7 sfaturi pentru amenajarea unui spațiu exterior verde mg$

Contactați-ne!

Pentru întrebări vă stăm gratuit la dispoziție.