Equipped for remote working

5 recomandări practice pentru mai mult wellbeing în home office

2021/02/23

Munca la distanță nu mai este pentru mulți o soluție tranzitorie. În anii următori home office va concura din ce în ce mai mult locul clasic de muncă. De aceea a sosit momentul să vă aranjați confortabil spațiul de acasă și să dezvoltați rutine, care să vă facă munca mai plăcută. Să începem această primăvară cu prospețime – cu recomandările noastre pentru mai mult wellbeing în home office.

Oferiți-i locului dumneavoastră de muncă un nou look.

Atunci când biroul dumneavoastră era doar un loc unde din când în când citeați corespondența sau completați declarația de venit, nu trebuia să îndeplinească cine știe ce condiții. Însă acum acesta este centrul zilei dumneavoastră de lucru. Supuneți de aceea locul dumneavoastră de muncă de acasă unei evaluări critice:

 • Este biroul suficient de mare?
 • Este acesta bine organizat sau se află prea multe lucruri pe el?
 • Vă place locul dumneavoastră din punct de vedere optic, cum este atmosfera, vă place să petreceți timp acolo?
 • Corespund scaunul și masa cerințelor ergonomice sau vă doare spatele după un timp scurt

În această primăvară ștergeți praful de pe locul dumneavoastră de muncă. O dotare ergonomică a biroului cu un design proaspăt este baza pentru starea dumneavoastră de bine în home office. Accesoriile cum ar fi o placă de balans pentru picioare activează musculatura în timp ce stați așezat și dispare în timpul liber sub birou, economisind astfel spațiu. Și ajutoarele inteligente cum ar fi un suport flexibil pentru tabletă sporesc valoarea locului dumneavoastră de muncă și vă provoacă pur și simplu plăcere la utilizare.

Rămâneți în mișcare.

Să vă încordați ore în șir în poziție menajantă peste monitor? Este otravă pentru corpul și creativitatea dumneavoastră! Cheia pentru starea de bine în home office este de aceea mișcarea. Ridicați-vă și continuați să citiți acest articol în timp ce stați în picioare. Cu extensiile noastre pentru birouri puteți face acest lucru la orice birou obișnuit.

Ridicatul frecvent este în general o idee bună. Faceți deci la fiecare 50 de minute o pauză de 10 minute, în care includeți următoarele activități revitalizante:

 • Întindeți-vă cu plăcere.
 • Întindeți-vă un moment și închideți ochii.
 • Ascultați muzica dumneavoastră preferată. Poate îndrăzniți să vă mișcați corpul odată cu muzica și să vă balansați în ritm?
 • Luați-vă un pahar de ceai sau apă din bucătărie.
 • Absolviți o mini-unitate de yoga.

Acasă, spre deosebire de biroul (comun) aveți mult mai multe posibilități, de a vă răsfăța. Nimeni nu vă observă, salteluța dumneavoastră de gimnastică sau patul sunt aproape, în caz de nevoie și nimeni nu vă poate împiedica, să vă prelungiți pauza de prânz. Bucurați-vă din plin de avantajele unui meci acasă!

Respirați prospețime.

Cel mai important instrument pentru starea dumneavoastră de bine se află întotdeauna la dumneavoastră și este complet gratuit: Respirația dumneavoastră. În combinație cu aerul proaspăt un o inspirație și o expirație profunde sunt imbatabile. Respirația dumneavoastră vă poate aduce liniște (în acest scop prelungiți expirația) sau forțe noi și motivație, dacă aveți un moment de oboseală (prelungiți în acest scop inspirație). Încercați următorul lucru:

 • Mergeți minim o dată pe zi timp de 10 minute la plimbare. Respirați abdominal și lăsați brațele să se balanseze în mod liber.
 • Aerisiți home office-ul dumneavoastră în mod regulat, pentru a înlocui aerul uzat cu aer proaspăt. Persoanele alergice la polen pot respira ușurate cu ajutorul unui filtru de aer.
 • Fiți atenți în timpul zilei din când în când la respirația dumneavoastră. Mulți oameni își țin în mod inconștient respirația când sosește un e-mail sau respiră superficial și neregulat când sunt sub presiunea timpului. Acest lucru este contraproductiv și nu face decât să accentueze situația de stres.

5 recomandări practice pentru mai mult wellbeing în home office wt$

Asigurați energie proaspătă.

Fără o cantină practică în apropiere, mulți oameni care lucrează de acasă renunță la masa de prânz și o înlocuiesc cu un sandwich între două conferințe video. Mai rău chiar: cu cât mai departe este cantina, cu atât mai aproape este raftul cu dulciuri. Ciocolata este îmbietoare și rapid devorată în timp ce facem altceva.

Nu vă lăsați ademeniți în această capcană tipică răsfățați-vă mai degrabă cu snackuri sănătoase și o masă de prânz ușoară, însă nutritivă. Ceea ce mâncăm are o influență mare asupra stării noastre de spirit. Fiți de aceea atenți ca alimentația dumneavoastră din home office să vă asigure energie proaspătă. Nucile, salatele, cerealele integrale, fructele și legumele la îndemână facilitează o alimentație sănătoasă și nu dau nicio șansă dulciurilor nesănătoase.

5 recomandări practice pentru mai mult wellbeing în home office wt$

Deconectați-vă în mod regulat.

Cine lucrează în afara propriilor patru pereți poate realiza mai ușor un echilibru între muncă și viața privată. Prin separarea fizică știm întotdeauna, dacă suntem la serviciu sau nu. În home office însă munca și timpul liber se contopesc. Cine are grijă de copil în cursul dimineții, se mai așază seara în fața laptopului.

Această flexibilitate are prețul său. Deoarece dacă ipotetic poți lucra întotdeauna, trebuie să fii și întotdeauna disponibil, nu? Nu! Acordați-vă și în home office perioade de timp, în care uitați de muncă și visați. Nimeni nu vă poate reproșa dacă răspundeți mai târziu la un e-mail. Lucrați și trăiți în propriul ritm, cu pauze sănătoase, bine-meritate.

Pentru cadrele de conducere se aplică: dăruiți încredere echipei dumneavoastră și oferiți dumneavoastră un exemplu pozitiv, oprindu-vă din când în când în mod responsabil aparatele.

Doriți să vă dotați echipa și în home office cu scaune de birou ergonomice și alte echipamente pentru o muncă sănătoasă și relaxantă? Aruncați o privire în magazinul nostru pentru home office sau apelați la consilierea personală. Mesajele dumneavoastră ne bucură!

5 recomandări practice pentru mai mult wellbeing în home office mg$

Contactați-ne!

Pentru întrebări vă stăm gratuit la dispoziție