Înapoi
Ghid de produse de mediu

Sticle pentru irigarea ochilor

Micile noțiuni de bază cu privire la sticlele pentru irigarea ochilor – informații despre diferitele soluții și modul de utilizare recomandat.

Soluții eficiente pentru clătirea ochilor

Sticlele noastre pentru irigarea ochilor, cu soluții speciale pentru clătire, asigură un prim ajutor rapid și eficient în cazul corpurilor străine în ochi, precum și în cazul contactului cu acizi și multe substanțe alcaline. Sticlele pentru irigarea ochilor pot fi depozitate întotdeauna la îndemână și protejate de praf, în cutia de prim ajutor de perete.

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

Utilizare simplă și rapidă
Doar două mișcări și sticla pentru irigarea ochilor este gata de folosire. Instrucțiunile de utilizare clare și ușor de înțeles, cu text și pictogramă, de pe sticle și de pe cutia de perete permit o folosire corectă și în siguranță.

Aici vă prezentăm cât de ușor vă puteți clăti ochii

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

Scoateți sticla din cutie.

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

Răsuciți capacul până când se rupe sigiliul.

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

Înclinați capul pe spate și clătiți.

Important: în toate cazurile de contaminare, ochiul trebuie clătit cu un jet fin și uniform. Sticla trebuie apăsată ușor în timpul procesului de clătire. Clătirea trebuie continuată pe parcursul deplasării la medic.

Amplasarea și depozitarea sticlelor pentru irigarea ochilor
În ceea ce privește leziunile oculare cauzate de un corp străin sau de contactul cu acizi și substanțe alcaline, ochiul trebuie clătit cât mai repede posibil. De aceea, sticlele pentru irigarea ochilor și cutiile de prim ajutor de perete ar trebui amplasate direct la postul de lucru, sau cât mai aproape posibil de zonele de pericol. După utilizare, sticlele trebuie înlocuite imediat cu unele noi. Păstrați întotdeauna suficiente sticle pentru irigarea ochilor, ca o măsură de prim ajutor.

În cazul contaminărilor, corpurilor străine în ochi sau a leziunilor oculare, după acordarea primului ajutor, trebuie consultat întotdeauna un medic!

Accidente cu corpuri străine în ochi

Pentru clătirea corpurilor străine din ochi se folosește soluția pentru clătirea ochilor, cu soluție de clorură de sodiu 0,9 % (0,9 % soluție salină).

Timpul reprezintă un factor important pentru accidentările mecanice, cauzate, de exemplu, de așchii de metal și lemn, murdărie și praf. În aceste cazuri, clătirea imediată poate preveni blocarea corpurilor străine în ochi și apariția unor leziuni oculare grave.
În astfel de cazuri, alegerea corectă este soluția pentru clătirea ochilor, cu soluție salină/soluție de clorură de sodiu sterilă, de 0,9 %.

Accidente cu acizi și substanțe alcaline în ochi

Soluția pentru clătirea ochilor cu soluție tampon de fosfat sterilă, cu pH neutru 4,9 %, se folosește pentru neutralizarea acizilor, alcaliilor și a multor substanțe alcaline. În cazul acestor accidente, senzația de arsură începe din momentul în care substanța intră în contact cu ochiul. Pentru astfel de accidentări recomandăm utilizarea unei soluții pentru clătirea ochilor cu soluție tampon de fosfat sterilă, cu pH neutru 4,9 %.

Utilizarea recomandată a soluției de clătire a ochilor cu pH neutru

Soluția de clătire cu pH neutru este destinată ca măsură de prim ajutor, pentru clătirea în caz de urgență, cu o durată de clătire de 2 minute. Obiectivul clătirii cu o sticlă cu pH neutru este de a restabili valoarea pH la un nivel nepericulos, cât mai repede posibil, în cazul unui contact al ochilor cu acizi sau substanțe alcaline. Pentru continuarea clătirii pe drumul spre medic, se recomandă utilizarea soluției de clătire a ochilor, cu 0,9 % soluție de clorură de sodiu.

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

0,9 % soluție de clorură de sodiu

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

Soluție tampon de fosfat pH neutru 4,9 %

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

Cutie de prim ajutor de perete: soluție de clorură de sodiu, pH neutru

Sticle pentru irigarea ochilor wt$

Cutie de prim ajutor de perete: soluție de clorură de sodiu