Înapoi
Ghid de produse pentru birou

Rapid, fiabil, sigur: mașini de numărat bani și verificatoare de bancnote

Gama noastră de produse include numărătoare de bancnote, contoare de monezi, verificatoare de bancnote și echipamente mixte, în diferite variante. Aici puteți afla care dintre aparate este cel mai adecvat pentru cerințele dumneavoastră.

Safescan wt$

Desigur, banii se pot număra chiar și manual. Inclusiv verificarea autenticității bancnotelor se poate realiza ținându-le dreptul luminii. Însă, dacă este vorba despre cantități mari de bani și precizie de 100 la sută, ar trebui să lăsați aceste lucruri pe seama mașinilor de numărat bani și verificatoarelor de bancnote: mașinile de numărat bani nu obosesc, detectează banii falși în funcție de model, iar chiar și cele mai simple variante sunt semnificativ mai rapide și mai fiabile decât oamenii. Aparatele de verificare caută până la șapte elemente de siguranță și identifică banii falși în mai puțin de o secundă.

Numărătoare de bancnote

Contorizare a numărului de bucăți și a valorii

Cea mai importantă întrebare atunci când vine vorba despre numărătoarele de bancnote este: trebuie determinat doar numărul de hârtii sau și valoarea? Contoarele simple arată câte bancnote au fost introduse. Toate mașinile de numărat bani din gama noastră de produse numără, nu doar bancnotele sortate prealabil, în aproape orice valută, ci inclusiv mijloace de plată individuale, precum cupoane și bonuri. Cei care numără mai degrabă rar și cantități mici de bani, vor fi bine echipați cu aparat cu funcție de contorizare a numărului de bucăți, precum numărătoarea automată de bancnote, Safescan 2210. Dispozitivele cu funcție de contorizare a valorii, precum numărătoarea automată de bancnote Safescan 2685-S, determină numărul și valoarea teancurilor de bancnote sortate și amestecate, în toate valutele uzuale.

Mod de funcționare

Dacă un teanc de bancnote este așezat în fanta aparatului, se activează valțul de preluare. Acesta dă bancnota mai departe celui de al doilea valț, care asigură faptul că se prinde doar o bancnotă. Numărarea se realizează pe baza unui senzor optic. Atunci când ultima bancnotă aterizează în tava de ieșire, mașina se oprește din numărat.

Safescan wt$
Safescan wt$

Criterii de selecție

Mașinile de numărat bani există pentru a vă simplifica activitățile zilnice de procesare a banilor și pentru a economisi timp. Pe lângă caracteristicile deja amintite ale determinării bucăților sau a valorii, viteza și capacitatea de preluare reprezintă, de asemenea, criterii centrale. Numărătoarele noastre de bancnote acceptă până la 300 de hârtii deodată și dispun de viteze de numărare între 1.000 și 1.500 de bancnote pe minut.

Atunci când vă alegeți noua numărătoare de bancnote, acordați atenție poziționării zonei de alimentare. Tava plată, precum la numărătoare automată de bancnote Safescan 2650 are avantajul de a putea adăuga bancnote în timpul operării, iar datorită alimentării continue poate lucra semnificativ mai rapid.

Alte funcții importante sunt adunarea și crearea de teancuri: aparatele cu funcție de adunare pot număra mai multe teancuri de bani. Acest lucru este foarte util, atunci când trebuie numărate mai multe bancnote decât încap în zona de alimentare. Numărătoarele de bancnote cu funcție de creare de teancuri se opresc după un anumit număr de hârtii și astfel, accelerează, de exemplu depunerile de bani la bancă.

Multe aparate au funcția de recunoaștere a banilor falși integrată în funcție de cel puțin o caracteristică. Numărătoarea automată de bancnote Safescan 2685-S oferă un spectru mai larg de funcții. Acesta numără valoareabancnotelor nesortate, per total în șapte valute, și le verifică autenticitatea. Numărătoarea automată de bancnote Safescan 2665-S este, de asemenea, un aparat all-in-one, pentru zece valute diferite. Ambele dispozitive sunt adecvate în special pentru companii care nu sortează bancnotele pentru depozitare, pentru că numără inclusiv teancuri mixte de bani (numărare de bancnote mixte sau contorizare a valorilor nesortate).

Aparate pentru verificarea banilor falși

Cu ajutorul aparatelor noastre pentru verificarea bancnotelor, autenticitatea acestora poate fi verificată rapid, sigur și subtil. Aparatele compacte, mobile, de verificare, ocupă foarte puțin spațiu în zona caselor de marcat și sunt adecvate pentru toate valutele. În timp ce aparatele simple, precum aparatul pentru verificarea banilor falși Safescan 50 UV, detectează elementele de siguranță UV ale bancnotelor, cardurilor de credit și cărților de identitate, cele profesionale dispun de o tehnologie complexă de recunoaștere în mai multe puncte: de exemplu, aparatul automat pentru verificarea banilor falși Safescan 155-S analizează toate caracteristicile celor mai comune valute, cu o precizie de sută la sută. Prin intermediul portului pentru actualizare se pot instala actualizări ale valutelor. Iar numărătoarele de bancnote din magazinul nostru online nu doar numără rapid și fiabil, ci detectează în același timp și banii falși.

Cum funcționează detectarea banilor falși?
Senzorii din aparat verifică unul sau mai multe elemente de siguranță ale valutei respective. În timp ce modelele simple, precum numărătoarea automată de bancnote Safescan 2210, detectează doar o caracteristică (marcajele UV), variantele mai complexe verifică autenticitatea bancnotelor în baza a trei elemente. De cele mai multe ori, prin detectare triplă a banilor falși se înțelege verificarea caracteristicilor UV, infraroșii și magnetice. Aparatele profesionale controlează chiar și șapte elemente.

Caracteristici de verificare și abrevieri

 • CD: detectarea culorii
 • IR: infraroșu
 • MG: cerneală magnetică
 • MT: fir metalic
 • SD: format/dimensiune
 • TD: grosimea bancnotei
 • UV: ultraviolet

Contoare și sortatoare de monezi

Avem, de asemenea, aparatele potrivite pentru procesarea banilor sub formă de monezi. Contoarele automate de monezi adună în cel mai scurt timp mărunțișul dumneavoastră și vi-l returnează sortat. Astfel pot fi pregătite simplu și rapid fișicuri, banii care trebuie depuși la bancă și sertarele de bani. Criteriile importante sunt, precum la numărătoarele de bancnote, viteza și capacitatea de preluare. Cu toate acestea, cantitățile de monezi sunt, de obicei, mult mai mari, ceea ce face ca funcția de sortare să fie esențială. Până la 500 de monede pot fi turnate în pâlnia de preluare, ele sunt sortate de mașină în funcție de diametrul și grosimea lor și sunt pregătite pentru înfășurare manuală. Funcția de adunare este, de asemenea, extrem de practică la contoarele de monezi. Astfel, numărul de bucăți din fiecare monedă cu valoare nominală diferită se salvează separat, iar suma este calculată rapid și fiabil. Grație opritorului integrat se pot număra chiar și cantități mai mari de mărunțiș: dacă unul dintre recipientele pentru monezi se umple, aparatul se oprește automat.

Safescan wt$

Aparate mixte: cântare de bani

Cântarele de bani cântăresc monezi, fișicuri și bancnote, calculând cantitatea și valoarea, în funcție de greutate. Aceste aparate mixte, ca de exemplu numărătoare de monezi și bancnote Safescan 6185, sunt ideale pentru comerțul cu amănuntul.

 • Calculul complet al încasărilor dintr-o casă de marcat durează maximum 2 minute.
 • Aparatul verifică automat, succesiv, tipurile de monezi și bancnote care urmează a fi numărate.
 • Pe ecran puteți citi atât unitățile individuale și valorile, cât și rezultatul total.
 • Grație algoritmului adaptiv de numărare, cântarele de bani pot înregistra deopotrivă bancnote euro vechi și noi, recunosc bancnotele uzate și pot contoriza inclusiv mijloace de plată individuale, precum jetoane sau cupoane, pe baza greutății lor.
 • Acestea sunt compacte și datorită funcționării pe bază de baterii, sunt adecvate inclusiv pentru utilizare mobilă.
Safescan wt$

În cazul cântarelor de bani, numerarul trebuie sortat în prealabil, iar detectarea banilor falși nu este integrată. Având în vedere că, în sectorul comerțului cu amănuntul, verificarea banilor se realizează la recepția banilor, direct la casa de marcat, este adecvată utilizarea unui verificator de bancnote direct la casă și a unui cântar de bani pentru numărarea ulterioară a încasărilor.

Pe lângă aparate pentru numărarea și verificarea banilor, în magazinul nostru găsiți mai multe produse Safescan pentru manipularea numerarului: de la sertare de bani în variantele „Low Duty” pentru case de marcat folosite rar, până la „Heavy Duty” pentru uz permanent. Puteți găsi inserțiile potrivite pentru sertarele caselor de marcat și accesoriile suplimentare alături de produsele individuale, pentru efectuarea confortabilă a unei comenzi complete.