Înapoi
Ghid de produse producție

DIN EN 131-1+2 – trebuie să cunoașteți acest standard.

Modificări ale standardului și efectele sale asupra scărilor cu rezemare de peste trei metri lungime.

Puneți echipamente de urcare la dispoziția angajaților din compania dumneavoastră? În acest caz, ar fi trebuit să verificați și, după caz, să fi modernizat sau înlocuit scările dumneavoastră cu rezemare până la 01.01.2018. De asemenea, vă puteți supune stocurile vechi unei evaluări de pericolelor. Dacă aveți îndoieli, este mai bine să alegeți un model nou.

De ce există această modificare a standardului?

Modificările aduse ambelor părți ale standardului, DIN EN 131-1 și DIN EN 131-2, au fost inițiate pentru a crește mai mult nivelul de siguranță în timpul lucrului pe aceste tipuri de scări și pentru a reduce riscul de accidentare la nivel european. Ceea ce înseamnă că aceleași standarde de siguranță pentru scările cu rezemare se aplică în toată Europa.

CEN, Comitetul European de Standardizare, a ajuns la un acord unanim: fie în Stuttgart, Paris sau Milano, scările trebuie să respecte aceleași directive în ceea ce privește proiectarea, construcția și marcajele. Instrucțiunile scărilor trebuie, de asemenea, să fie structurate în conformitate cu standardele. În cadrul standardului CEN EN 131-2, scările sunt împărțite în două categorii: „profesionale” pentru uz comercial și „neprofesionale” pentru uz privat. Scările pentru uz comercial se supun unor norme mai stricte.

Modificări ale standardului DIN EN 131 wt$

Ce aveți dumneavoastră de câștigat?

Mai puține accidente de muncă – aceste este un mare avantaj pentru orice companie. Mai sunt și altele: dacă activați la nivel european, atât dumneavoastră cât și angajații puteți avea încredere că scările sunt la fel de sigure peste tot. Mai mult decât atât, atunci când cumpărați scări certificate în conformitate cu standardul DIN EN 131, aveți o garanție legală – în temeiul dreptului european. Iar cel mai bun lucru: deoarece scările fabricate conform standardului sunt de calitate superioară, solide și durabile, ele pot fi utilizate pe o perioadă îndelungată, iar dumneavoastră trebuie să vă mai gândiți doar la inspecția lor anuală.

Care sunt cerințele privind scările, conform DIN EN 131-1+2?

Toate scările cu rezemare portabile, începând de la o lungime de peste trei metri, necesită o extensie, care poate fi realizată sub formă de traverse sau structură conică. În cazul scărilor multifuncționale și al scărilor extensibile, care au o lungime de peste trei metri chiar și atunci când sunt retrase, înseamnă că elementele detașabile ale scărilor, de exemplu scara superioară, nu mai pot fi îndepărtate și utilizate individual sau trebuie să fie prevăzute, de asemenea, cu o extensie pentru stabilitate.

Puteți, de asemenea, să vă actualizați echipamentele existente

Dacă scările dumneavoastră sunt adecvate pentru extindere conformă cu standardele, puteți monta o traversă. Însă, înainte să vă hotărâți în acest sens, trebuie să le supuneți unei evaluări de pericole. Organizația specializată de auditare decide dacă o scară mai poate fi utilizată. Dumneavoastră primiți un raport de evaluare, pe care ar trebui să îl păstrați ca dovadă.

Apropo: la noi găsiți atât scări cu rezemare, fabricate conform noilor cerințe ale standardelor, cât și traverse pentru echipare ulterioară.

Categoriile noastre de top din acest ghid