Înapoi
Ghid de produse pentru birou

ABC-ul pentru alegerea seifului potrivit

A: ce valori vă doriți să asigurați? B: cât de mare trebuie să fie seiful? C: unde doriți să vă amplasați seiful?

Ce valori vă doriți să asigurați?

  • Uz privat (de exemplu bijuterii, numerar, documente de asigurare)
  • Uz comercial (de exemplu numerar, situații financiare, documente auto, chei importante și suporturi de date)

Luați-vă timp pentru a face o listă a tuturor obiectelor, respectiv documentelor, pe care vreți să le protejați în seiful dumneavoastră. Luați în calcul și obiectele de valoare pe care le-ați putea include în viitor. Veți fi surprinși să constatați că spațiul necesar este semnificativ mai mare decât ați presupus inițial. Clasa de siguranță, protecția împotriva efracției, precum și protecția împotriva incendiilor reprezintă, de asemenea, puncte importante de luat în calcul la alegerea seifului potrivit. Prejudiciul poate fi enorm în caz de incendiu! Pierderea anumitor documente în urma unui incendiu poate chiar să pună în pericol existența unei societăți! De aceea, ar trebui să includeți neapărat acest aspect în decizia dumneavoastră de cumpărare.

Protecție împotriva incendiilor

Pe lângă protecția împotriva efracției, ar trebui pus preț – atât în mediul comercial, cât și privat – pe protecția testată împotriva incendiilor. În acest sens, trebuie verificat dacă este suficientă o protecție ușoară împotriva incendiilor, LFS30P conform standardului european prEN 15659, sau dacă sunt necesare niveluri mai ridicate de protecție, S60P, S120P respectiv S60DIS sau S120DIS conform standardului european EN 1047-1. Toate dulapurile ignifuge sunt prevăzute cu materiale de umplere adecvate și cu garnituri speciale.

În cadrul testului de verificare pentru LFS30P, dulapurile sunt supuse la flăcări de până la 840 °C, timp de 30 de minute. În timpul acestei faze de testare, creșterea maximă a temperaturii din interiorul dulapului nu trebuie să depășească 150 °C (nu este adecvat pentru tipuri de hârtie de pe care se pierd datele la temperaturi sub 170 °C). După ardere, dulapurile sunt scoase din cuptor și astfel testul este încheiat.

În cadrul testării pentru S60P, S120P, respectiv S60DIS, S120DIS conform EN 1047-1 dulapurile sunt supuse la flăcări timp de până la 1090 °C, timp de 1, respectiv 2 ore, precum și la un test de cădere de la 9,15 m înălțime (pentru simularea unei prăbușiri a tavanului). În timpul acestui test, dulapurile rămân în cuptor până la încheierea fazei de răcire. Aceasta poate dura până la 24 de ore! În cazul dulapurilor S60P și S120P, în timpul fazei de ardere și al fazei ulterioare de răcire, temperatura interioară nu trebuie să poată depăși 170 °C față de temperatura inițială de 20 °C, în niciunul din punctele de măsurare! În cazul dulapurilor cu S60DIS și S120DIS, temperatura interioară este de 20 °C la începutul testului și nu trebuie să depășească valoarea limită de 50 °C (aceasta este limita fizică pentru suporturi magnetice și optice de date) după perioada de ardere de 1, respectiv 2 ore, și după faza ulterioară de răcire. Nivelul de umiditate relativă din aer nu trebuie să depășească limita de 85% pe tot parcursul testării!

Unde doriți să vă amplasați seiful?

Montaj în perete

Seifurile de perete oferă o protecție foarte bună împotriva efracției, însă este important de reținut că o clasificare adecvată pentru asigurare este garantată doar dacă seiful este înconjurat de 10 cm de beton pe toate laturile. De aceea, alegerea poate deveni problematică pentru seifurile cu o adâncime potrivită în vederea păstrării bibliorafturilor. În acest caz ar trebui aleasă o înălțime și o adâncime suficientă a seifului.

Seifuri încastrabile în mobilier

Aceste seifuri pot fi ancorate în peretele posterior, respectiv în baza unui dulap, în măsura în care nu au o greutate proprie de peste 200 kg, pentru uz privat, respectiv de peste 300 kg, pentru uz comercial.

Seifuri de sine stătătoare

De regulă, aceste dulapuri au o capacitate semnificativ mai mare în comparație cu seifurile de perete sau încastrabile în mobilier. În această categorie sunt incluse, printre altele, dulapuri pentru arme, seifuri de birou, dulapuri pentru documente, precum și dulapuri ignifuge.

Produsele noastre de top din acest ghid
Relevant
Număr articole: 26
Categoriile noastre de top din acest ghid