Proiectul Nano Dimension

Birouri 3D pentru imprimante 3D

O amenajare modernă a postului de lucru nu asigură doar angajați productivi și motivați – angajatorii profită, de asemenea, de o implicare mai crescută a personalului. Iar în vremurile cu lipsă de specialiști, aceasta este o investiție bună. La acest lucru s-a gândit și clientul nostru Nano Dimension, care a comandat proiectarea și amenajarea noilor sale spații de birouri de la KAISER+KRAFT.

Proiectul

Nano Dimension GmbH este o companie inovatoare israeliană, care activează în domeniul fabricării aditive și produce utilaje pentru Additively Manufactured Electronics (AME). Aici, electronice imprimate 3D sunt realizate prin procesul Multi-Jet.

Nano Dimension s-a extins puternic și în 2023 a deschis un nou sediu în Germania, la München, cu 50 de angajați. … iar acesta este abia începutul.

Proiectul Nano Dimension wt$

Sarcini

KAISER+KRAFT a fost contractată pentru amenajarea clădirii companiei, la parter și la etajul 3. Spațiile și suprafețele trebuiau regândite pentru a crea un loc de lucru modern și productiv: birouri deschise, posturi de lucru, săli de conferințe și chicinetele.

Soluție

New Work, noul mod de lucru, sună modern, hip, trendy. Însă, de fapt, nu este o noutate. Și nu se referă la nimic altceva decât la munca bine făcută: în echipă, în mod flexibil, individual și în cele mai bune condiții cu putință. Iar noi am făcut posibil exact acest lucru.

Întregul mobilier vine de la noi: adaptat la nevoile individuale și bugetul stabilit, inclusiv un concept de amenajare, care va asigura multe idei strălucite în noul spațiu de lucru.

Provocarea specială

Posturile de lucru moderne și confortabile „fac” echipe relaxate și mai performante. Și fac ca acestea să lucreze cu plăcere și să rămână pentru mai mult timp. De aceea, pentru compania Nano Dimension a fost foarte important ca specificațiile și cerințele sale în ceea ce privește tehnologia și designul să fie puse în aplicare în armonie cu designul corporativ. Sofisticat din punct de vedere stilistic și în același timp eficient din punct de vedere al execuției.

Ca întotdeauna în activitatea de proiect și la lucrările de o asemenea amploare, începutul a fost puțin anevoios. Însă, pentru a înțelege mai bine și a ne face o idee mai bună asupra diferitelor aspecte, în urma solicitării au avut loc mai multe vizionări la fața locului, multe întâlniri prin intermediul Teams și apeluri telefonice individuale, pentru a discuta opțiunile de produse și planurile de construcție în colaborare cu producătorul și pentru a progresa cu acest proiect, atât pe termen lung, cât și în mod proactiv. Colaborarea a fost foarte bună.

Iar după ce lucrările structurale au fost întârziate, am putut să respectăm planul nostru ambițios. De la solicitare și până la comandă au trecut aproape cinci spre șase luni. Nano Dimension schimbă modul în care lumea produce – iar noi, modul în care se lucrează acolo de acum înainte.

Proiectul Nano Dimension wt$

Normann Fichtner – Director Business Development

„Colaborarea cu KAISER+KRAFT a fost absolut profesională, de la primul contact și până la finalizare. Propriile noastre idei și concepții nu au fost pur și simplu puse în aplicare, ci echipa KAISER+KRAFT chiar le-a dezvoltat și îmbunătățit. Astfel, echipa de proiect a fost un adevărat partener de sparring și nu doar un furnizor de servicii.”