Înapoi
Ghid de produse de mediu

Microfibra pentru curățenie

Microfibrele au un diametru mediu de circa 5 – 7 µm, având astfel o grosime pe jumătate față de fibrele de bumbac. Prin urmare, microfibrele pot îndepărta semnificativ mai bine impuritățile, precum și bacteriile, virusurile și sporii din spațiile înguste. În acest mod este posibilă menținerea igienei și curățeniei în multe domenii.

Microfibra pentru curățenie 298

Fig. 1: Bumbac

Microfibra pentru curățenie 299

Fig. 2: Microfibră

Mai mult decât atât, datorită diametrului mic al fibrei, încap semnificativ mai multe elemente individuale pe o lavetă sau pe un mop și astfel puterea de curățare crește. Aceasta rezultă, de asemenea, din numărul relativ mare de puncte de contact între materialul textil și suprafața care este curățată și din numărul mare de capilare, obținute prin structura lavetei. Datorită numărului mare de spații intermediare create prin structura fibrelor, pot fi captate și mai multe particule de murdărie.

În general, microfibra se distinge prin proprietățile sale foarte bune de curățare. Datorită structurii lavetei este necesară o cantitate foarte mică de agent de curățare sau deloc. Acest lucru nu are doar efecte pozitive asupra costurilor dumneavoastră, ci contribuie și la protecția mediului înconjurător, fiind în acord cu răspunderea privind sustenabilitatea. Prin renunțarea la substanțe chimice sau prin utilizarea foarte moderată a acestora, rămân mai puține reziduuri pe suprafața care trebuie curățată. Această expunere mai redusă poate fi foarte benefică, în special pentru persoanele sensibile sau alergice. În plus, grație proprietăților de curățare bune, personalul de curățenie are nevoie de mai puțin timp, iar efortul depus este minimizat.

Având în vedere că microfibrele se încarcă electrostatic prin frecare, aceste materiale textile sunt foarte adecvate inclusiv pentru curățare uscată.