mybeachproject Seychelles

Gunoiul devine mai mult decât atât (în ocean)

Ce face Stefanie în Seychelles? Este în concediu? Nici vorbă – ea colectează gunoaie, le transformă în artă și, cu sprijin local, păstrează frumusețea paradisului insulei. Desigur, suntem bucuroși să sprijinim acest proiect cu echipamentele noastre profesionale, în spiritul „Equipped for tomorrow”.

Aflați aici mai multe despre mybeachproject

și despre cum o susținem pe Stefanie în misiunea ei de a păstra frumusețea în Seychelles

„Bună ziua, mă numesc Stefanie Wichmann. În anul 2019, am venit în Seychelles pentru a avea grijă de turiștii germani în timpul vacanței lor pe Insula Praslin pentru o agenție locală și... am rămas aici până astăzi.

Chiar la prima mea plimbare pe plajă, câteva sticle de plastic mi-au atras atenția și, astfel, a luat naștere proiectul meu – iar contul meu de Instagram, mybeachproject, la doar câteva zile mai târziu. La început m-am fotografiat doar cu sacii plini cu deșeuri de plastic colectate, dar nu mi s-a părut suficient de interesant pe termen lung. La un moment dat, când am găsit bucăți de gunoi cu diferite forme, mi-au venit în minte idei pe care le puteam crea spontan. Aceasta a devenit „chestia mea deosebită”. În decurs de un an, am adunat 40.000 de bucăți de plastic, o cantitate care m-a surprins și m-a șocat în egală măsură.

Scopul proiectului meu este acela de a-i face pe semenii mei să fie entuziasmați într-un mod creativ să conștientizeze mai mult. Toată lumea își poate aduce contribuția, oricât de mică ar părea aceasta; la rândul tău, îi inspiri pe alții și creezi ceva important per total.

Artă creată din gunoi – Frozen
mybeachproject sponsorizat de KAISER+KRAFT

Insulele Seychelles sunt considerate una dintre destinațiile de vis prin excelență, cu o natură amețitoare, care depășește cu mult plajele paradisiace. Pur și simplu trebuie să deveniți mai conștienți de această comoară la fața locului. Noi toți, localnicii, lucrătorii străini, ca mine, dar și turiștii ar trebui să sprijinim această conștientizare în mod egal și să păstrăm amprenta ecologică cât mai mică posibil. Pentru statul insular, gunoiul din apă, asupra căruia avem o influență limitată, reprezintă o provocare deosebită, însă, la nivel local se pot face multe, în primul rând pentru a produce mai puțin gunoi și, în al doilea rând, pentru a nu arunca gunoiul cu nepăsare în natură. Faptul că în comunitate lucrurile încep să se miște mă umple de energie.

Anul trecut, un grup local de prieteni și-a adunat forțele în proiectul Fresh Focus. Scopul lor este să aducă tinerii mai aproape de natură, să facă viața pe insulă mai interesantă și să le arate noi posibilități: organizează excursii cu foc de tabără, deschid și întrețin trasee de drumeții și plănuiesc să le transmită cunoștințele de surfing, slacklining, cățărare și de calistenie în viitorul apropiat. „Ca echipă, am reușit deja să realizăm câteva acțiuni de curățare majore, cum ar fi cea din binecunoscuta Vallée de Mai, Patrimoniu Mondial UNESCO și atracție turistică a insulei. În aprilie, de exemplu, am colectat în jur de 370 kg de gunoi de-a lungul străzii principale, generând multă atenție și avânt. Momentul este perfect și fiecare pas, oricât de mic, este un pas înainte.”

Dacă doriți să o sprijiniți și dumneavoastră pe Stefanie în misiunea ei, aici puteți afla informații suplimentare:

Echipamentele Stefaniei